Recept på mandelknäcke

av Home2Tiny

Redan-onsdag-minen.

Vaknade mitt-i-veckan-pepp och har redan hunnit med en hel del här på morgonkvisten.
För jag ser det lite så, fördelen med att inte kunna sova, att jag får gjort en herrans massa saker innan jag egentligen borde vara uppe.
Sen är jag såklart ap-trött redan framåt tre-snåret, men det är en annan historia.

Vad jag just nu fixar med är en ny hemsida, där min portfolio ska ligga.

Både företag och privatpersoner ska kunna kika in och på ett lätt sätt få en överblick på alla de jobb jag (vi) har gjort genom åren.
Jag hoppas det kan generera i mer uppdrag och nyfikenhet på det jag (vi) gör.
Mycket spännande med andra ord.

Och sådär kan min jobb-kostym se ut och jag är lika osminkad som vanligt.
Sminkar mig väldigt sällan, eftersom det innebär att min ansiktsnerv går bananas, så jag väljer verkligen mina tillfällen om jag säger så.

Ser ni kolorna där.
Köp dem inte är mitt mitt råd, för du  kan inte låta bli dem,  om du som mig älskar lakrits, salt lakrits.
Fy Fabian så goda de är.

Något jag däremot tycker du ska köpa är det ljuvliga doftljuset.
Snygg inredningsdetalj och doftar ljuvligt, inte starkt, utan det sprider en sådär behaglig och omfamnande doft.

Bakade mandelknäcke igår.
Hur gott är inte det på en skala?
Får alltid sansa mig en smula så jag inte trycker i mig allt på en endaste gång.

Antingen äter jag det med ett tjockt lager smör eller en skivad avokado på.
Eller så har vi det till helgens ostbricka (om det finns något kvar)
Mums så gott det är.

Plättlätt att baka dessutom.

MANDELKNÄCKE LCHF
Ingredienser
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
4 msk skalade sesamfrö
1 dl solrosfrö
1 dl pumpakärnor
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
flingsalt
Så här gör jag
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla ingredienser förutom flingsalt och vatten.
Häll över det kokande vattnet och rör om ordentligt.
Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck ut smeten med en sked eller handen.
Strö över flingsalt
Grädda mandelknäcket i ca 60 min. (kolla så knäcket har hårdnat, om smeten är tjockare på vissa ställen kan det ta längre tid)
Låt svalna något innan du knäcker det i bitar
Serveras med ost och smör eller en avokado på.
NJUUUUUT!!!!!!!

Och där hänger skinnjackan som bara väntar på att luftas.

Och med bara 8 dagar kvar på tråk-februari så är det ju faktiskt nedförsbacke mot våren.

Och det här blev ett inlägg om allt och ingenting känns det som.
Ja, ja så får det blir ibland helt enkelt.

Ha nu en underbar lillördag vänner!

Kramisar
T

 

 

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

Razzy 20 februari, 2019 - 12:55

Mmm håller med dig, de där kolorna är så supergoda. Hoppas du har en underbar Onsdag vännen. Kram Eva

Svar
Home2Tiny 23 februari, 2019 - 11:38

Farligt goda…ska inte handla hem dem mer, ha, ha…. Kram och ha en fin dag. Tina

Svar
Ann 20 februari, 2019 - 14:01

Äääälskar Ryforskola! Har ett starkt speciellt band till den platsen…där ligger behandlingshemmet som räddade mitt liv❤️

Svar
Home2Tiny 23 februari, 2019 - 11:37

Hej Ann. Det förstår jag att den platsen bär med sig minnen. Ta hand om dig och ha en härlig och fin dag. Kram TIna

Svar
LIVSGLITTER 20 februari, 2019 - 14:16

Sååå spännande med en portfolio, skulle väl behöva göra en själv jag också men det får framtiden utvisa om det finns tid till ^^

Oh lakritskolorna, vet inte om jag vågar prova just nu, är typ besatt av lakrits och det klingar väl inte så bra just nu under graviditeten! haha! Dom är säkert sådär alldeles underbara och smått beroende framkallande kan jag tänka mig!

Trevlig lill-lördag till dig också, kram Louise

Svar
Home2Tiny 23 februari, 2019 - 11:36

Ja det är spännande att göra en portfolio, hoppas den blir klar nästa vecka. Svårt att välja ut “rätt” bilder bara…. Ja de får jag inte handla hem mer för de är verkligen beroendeframkallande de där kolorna. Kram och ha en fin dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »