KOLATÅRTA MED CHOKLADKRÄM OCH BISKVIBOTTEN LOW CARB

av Home2Tiny

Jag har skrivit om det innan….
det där om när jag experimentera fram recept.
Att ibland blir det katastrof, rakt ner i soporna och ibland blir det bara ett sådant där “Halleluja-moment” och den här gången blev det sannerligen ett sådant.
Kan näst intill svära på att jag hörde smaklökarnas lovsång när jag satte tänderna i den här tårtan….

Faktiskt…. kan vara bland det godaste jag bakat……. och allt socker och glutenfritt……

Och bli nu inte skrämda över att det ser ut att vara ett långt och krångligt recept, för det är faktiskt superduperlätt.

Biskvibottnen fixar du på två röda, kolakrämen sköter sig själv på spisen och chokladkrämen ja lättare än så blir det inte……
Och slutresultat…..ja det lovar jag dig……den tårtbiten vill du i.n.t.e. vara utan.
Testa!

TIPS
Fibersirap vit och Fibersirap Gold som är ingredienser i kolakrämen beställde jag HÄR och HÄR där kan du också läsa mer om produkternas innehåll osv
Använd helst termometer till kolakrämen då är chansen betydligt större att du får en perfekt kolakräm
Tårtan håller sig ett par dagar i kylen
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
KOLATÅRTA MED CHOKLADKRÄM OCH BISKVIBOTTEN LOW CARB
Ingredienser
Biskvibotten
3 dl mandelmjöl
2 msk vispgrädde
1 1/2 msk Ica sötströ
3 äggvitor
1 tsk vaniljextrakt
Kolakrämen
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl fibersirap vit
1/2 dl fibersirap gold
3/4 dl Ica sötströ
100 g smör
1 1/2 tsk vaniljextrakt
Chokladkrämen
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
Så här gör jag
Biskvibotten
Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform med löstagbar kant ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper.
Vispa lätt upp äggvitorna.
Blanda ner de andra ingredienserna i äggvitorna
Rör försiktigt och se till att allt blandar sig väl
Häll smeten i springformen och grädda den i ugnen i ca 15 minuter, eller tills den fått fin färg och känns genombakad
Låt biskvibottnen svalna och gör kolakrämen
Kolakräm
Lägg alla ingredienserna i en tjockbottnad, vid kastrull
Låt koka upp och låt sedan kolakrämen sjuda på medellåg värme i ca 35-40 minuter.
Använd gärna en termometer då är det betydligt lättare att veta när kolakrämen är klar.
Temperaturen ska visa ca 121 grader när kolakrämen är klar
Häll kolakrämen över biskvibottnen och ställ in i frysen ca 20 minuter och gör chokladkrämen
Chokladkräm
Koka upp grädden i en kastrull.
Stäng av värmen och låt chokladen smälta i grädden.
Blanda ihop allt ordentligt till en kräm och bred ut den på
kolasåsen.
Låt den stelna i kylen.
Dekorera tårtan med färska jordgubbar och vispgrädde
Servera gärna bär och vispad grädde till tårtan.
NJUUUUUUT!!!!!!!!

Ha nu en underbar dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Sabelhagens olivlund-Maria 2 februari, 2019 - 18:09

Men hallå bakproffs 🙂 Det så ju hur gott ut som helst.
Jag provar gärna, ska bara bli lite tuffare när det gäller att testa nya smaker. (glutenfritt och mindre socker som verkligen är superbra).
Kram och ha en fin lördagskväll

Svar
Home2Tiny 3 februari, 2019 - 11:46

Me du är väl ändå för gullig vännen. Den här tårtan är bara magiskt god, så du måste bara testa den. Kram och ha en mysig dag. Tina

Svar
inger 3 februari, 2019 - 15:36

Åhhhhhh så ljuvligt gott. Har ju testat massa av dina recept. Alltid lika smarrigt
Men ……om man vill kan man väl ta vanlig sirap till denna tårta? Kraaaam Inger
..

Svar
Home2Tiny 3 februari, 2019 - 15:54

Så glad jag blir Inger. Nu har jag inte provat, men om du gör en “vanlig” kolasås med sirap i så funkar det också såklart. Kram och ha en fin dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »