Jag har skrivit om det innan….
det där om när jag experimentera fram recept.
Att ibland blir det katastrof, rakt ner i soporna och ibland blir det bara ett sådant där “Halleluja-moment” och den här gången blev det sannerligen ett sådant.
Kan näst intill svära på att jag hörde smaklökarnas lovsång när jag satte tänderna i den här tårtan….
Faktiskt…. kan vara bland det godaste jag bakat……. och allt socker och glutenfritt……
Och bli nu inte skrämda över att det ser ut att vara ett långt och krångligt recept, för det är faktiskt superduperlätt.
Biskvibottnen fixar du på två röda, kolakrämen sköter sig själv på spisen och chokladkrämen ja lättare än så blir det inte……
Och slutresultat…..ja det lovar jag dig……den tårtbiten vill du i.n.t.e. vara utan.
Testa!
Biskvibotten
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
Biskvibotten
Vispa lätt upp äggvitorna.
Låt biskvibottnen svalna och gör kolakrämen
Lägg alla ingredienserna i en tjockbottnad, vid kastrull
Låt koka upp och låt sedan kolakrämen sjuda på medellåg värme i ca 35-40 minuter.
Använd gärna en termometer då är det betydligt lättare att veta när kolakrämen är klar.
Temperaturen ska visa ca 121 grader när kolakrämen är klar
Häll kolakrämen över biskvibottnen och ställ in i frysen ca 20 minuter och gör chokladkrämen
Koka upp grädden i en kastrull.
Stäng av värmen och låt chokladen smälta i grädden.
Blanda ihop allt ordentligt till en kräm och bred ut den på
kolasåsen.
Låt den stelna i kylen.
Dekorera tårtan med färska jordgubbar och vispgrädde
Servera gärna bär och vispad grädde till tårtan.
Ha nu en underbar dag vänner!
Kramisar
T
4 kommentarer
Men hallå bakproffs 🙂 Det så ju hur gott ut som helst.
Jag provar gärna, ska bara bli lite tuffare när det gäller att testa nya smaker. (glutenfritt och mindre socker som verkligen är superbra).
Kram och ha en fin lördagskväll
Me du är väl ändå för gullig vännen. Den här tårtan är bara magiskt god, så du måste bara testa den. Kram och ha en mysig dag. Tina
Åhhhhhh så ljuvligt gott. Har ju testat massa av dina recept. Alltid lika smarrigt
Men ……om man vill kan man väl ta vanlig sirap till denna tårta? Kraaaam Inger
..
Så glad jag blir Inger. Nu har jag inte provat, men om du gör en “vanlig” kolasås med sirap i så funkar det också såklart. Kram och ha en fin dag. Tina