Det här vänner är världsgott kan jag lova….
Glutenfri och vegetarisk ravioli……
För mig en helt perfekt mat eftersom jag varken äter pasta eller kött……
Busenkel att göra…..helst om du köper färdig pesto…men kolla bara innehållsförteckningen…ofta finns det en mängd socker och andra otrevliga ämnen i de där halvfabrikaten…..
Själv köper jag soltorkade tomater på burk och gör egen pesto……
Kom på nu när jag satt här och skrev att jag ska minsann göra egna “ugnstorkade tomater” ….det kan väl inte vara så svårt….dessutom har jag än mer koll på vad vi stoppar i oss….
Hur som haver…..Den här rätten till ett glas italienskt rött är match-made-in-heaven……
VEGETARISKA OCH GLUTENFRIA RAVIOLI
Ingredienser för cirka 10 st
1 stor squash
Fyllning
1 burk ricotta
1 dl parmesan
1 ägg
1-2 riven vitlök
1/2 dl hackad basilika
Salt och peppar
Tomat och pestosås
1 burk färdig pestosås
eller gör egen på
Cirka 100 g soltorkade tomater
3/4 dl olivolja
1/2 solrosfrön
1/2 dl riven parmesanost
1 riven vitlök
Cirka 1 msk torkade pizzakryddor (kan uteslutas)
Salt och peppar
Cirka 1/2 burk krossade tomater till såsen
Buffalomozzarella
Basilika och parmesanost till garnering
Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader
Hyvla squashen i strimlor enligt bild ovan
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen
Lägg 4 st squshlängder enligt bild ovan
Lägg på cirka 1 matsked av fyllningen
Vik ihop enligt bild nedan
Lägg raviolin i en ugnssäker form
Kör alla ingredienserna till peston med en mixer
Blanda peston med tomatsåsen
Klicka ut pesto och tomatsåsen runt raviolin
Riv mozzarellan i små bitar och lägg på raviolin
Sätt in i ugnen ca 30 minuter
Riv parmesanost över
Strössla basilikablad över
NJUUUUUUUT!!!!!
………………………………………………………………………………………………………………………………….
Njut nu söndagen vänner och glöm inte att fika.
Kramisar
T