Recept på Lussesemlan – ett klimatsmart bakverk

av Home2Tiny
Recept på Lussesemlan - ett klimatsmart bakverk

Jag vet, börja veckan med sådana här syndigt goda sötsaker

För jag gissar att många av er drar in just lite på det där med “livets goda” nu när julen är slut och vardagen kickar igång på fullt allvar.

Men så tänker jag lite såhär..

Att efter jul, börjar semmeltider.. jodå, det har redan börjat ploppa upp bilder på alla sociala medier om bagerier som börjat sälja dem.
Och sen till helgen kan det ju vara så att du blir lite lätt sugen på den där “gräddbullen” och det enda du har kvar längst in i frysen är de där lussekatterna som ingen orkat äta upp.

Perfekt –  då kör vi “återvinning” på dem och tänker klimatsmart.

LUSSESEMLA

Själv hade jag bara två ynka lussekatter kvar i frysen och de kan jag säga försvann i en rasande fart som lussesemlor.

Och lättare än såhär kan det ju knappast bli att fixa godsaker på två röda.

Recept på Lussesemlan - ett klimatsmart bakverk

Dela lussekatterna på mitten Blanda finriven mandelmassa med en liten skvätt vispgrädde Bred ut "mandelsmeten" på den ena halvan av lussekatten Vispa grädden Spritsa ut grädden på "mandelsmeten" Lägg på den andra halvan av lussekatten Pudra lussesemlan med florsocker NJUUUUUUUT!!!!!!!

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Lussekatter
Finriven mandelmassa
Vispgrädde
Florsocker

 

SÅ HÄR GÖR JAG

Dela lussekatterna på mitten

Blanda finriven mandelmassa med en liten skvätt vispgrädde

Bred ut "mandelsmeten" på den ena halvan av lussekatten

Vispa grädden

Spritsa ut grädden på "mandelsmeten"

Lägg på den andra halvan av lussekatten

Pudra lussesemlan med florsocker

NJUUUUUUUT!!!!!!!

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 

Nu ska jag kicka igång den här veckan med att redigera bilder

Ha den bästa dagen vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

1 kommentarer

mamma c 7 januari, 2019 - 12:54

Smart, enkelt och jättegott kan jag tänka mig.
Kram Carin

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »