Recept på Gluten och sockerfri rulltårta med chokladkräm och mandelkant

av Home2Tiny
Recept på Gluten och sockerfri rulltårta med chokladkräm och mandelkant

Tycker vi kickar igång den här tisdagen med något riktigt smarrigt

Det här är en riktig drömtårta, med en härlig kombination av fyllig chokladsmak och crunchig mandel, du får liksom den där schweizernötkänslan, japp smakmagi!

Och den kräver ingen jätteinsats i köket.
Håll bara ett extra öga på kakan när den är i ugnen så den inte blir överbakad och bred på chokladkrämen så fort kakan svalnat, sen så är det näst intill bara att njuta av den här godsaken.

Förmodligen kan du inte bara hålla dig till en bit, för den här godsaken är ljuvligt god. Men å andra sidan, för mycket av det goda kan bara vara underbart..

Skulle inte hela rulltårtan gå åt på en gång (vaaaa????) så gör det inget, den blir nästan bara bättre av att stå och “mogna” någon dag i kylen.

Recept på Gluten och sockerfri rulltårta med chokladkräm och mandelkant

RULLTÅRTA MED CHOKLADKRÄM OCH MANDELKANT (LCHF)

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser
4 ägg, gärna rumstempererade och ekologiska
2 msk Ica sötströ
1 tsk vaniljextrakt
1 msk honung
6 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
Chokladkräm
300 g mörk choklad (70 %)
2 dl vispgrädde
1 krm salt
2 msk smör
Garnering

50 g hackad ugnsrostad mandel (Sätt ugnen på 225 grader. Sprid ut mandlarna på en plåt.

Rosta mandlarna i ca 8-10 minuter, håll koll så att de inte bränns)
Låt svalna

SÅ HÄR GÖR JAG

Börja med chokladkrämen
Grovhacka chokladen och lägg den i en skål
Värm vispgrädde och salt till kokpunkten i en kastrull
Dra den sedan från plattan.
Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält helt
Rör ner smöret och låt krämen svalna i rumstemperatur
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg bakplåtspapper på en plåt och smörj det med smör
Vispa ägg, sötströ, honung och vaniljextrakt ljust och luftigt i några minuter
Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i äggsmeten
Blanda försiktigt men väl.
Smeten börjar att tjockna efter cirka en halv minut
Sprid ut smeten i ett tunt lager på bakplåtspappret.
Grädda mitt i ugnen i ca 5- 7 minuter, håll koll.
Kakan ska bli precis färdig, övergrädda inte, risken är då stor att den blir hård i kylen
Ta ut kakan ur ugnen
Lägg ett bakplåtspapper på en plan yta och stjälp upp botten med ovansidan nedåt.
Ta försiktigt loss bakplåtspappret från kakan
Låt kakan svalna under kökshandduk
Bred hälften av chokladkrämen på kakan
Rulla försiktigt ihop rulltårtan
Bred resten av krämen runt om rulltårtan och strössla den hackade ugnsrostade mandeln över och runt om rulltårtan
Låt stå i kylen
Serveras med lättvispad grädde och eventuellt jordgubbar
NJUUUUUUUT!!!!!!
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

Efter en mjukstart denna morgon, ska jag nu kicka igång dagen.

Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »