Ett viktigt beslut – Vi slutar att flyga 2019

av Home2Tiny

Det där med att fynda hos sig själv, det gillar jag extra mycket……

Dels för att det är väldans klimatsmart, det är ju gratis och dessutom återvinning på högsta nivå.

Jag satt i vanlig ordning och kikade på insta, där det i någon bild blixtrade förbi ett par händer.
Hm tänkte jag…..visst har jag några liknande…..någonstans

Snabbt ner i källaren….och mycket riktigt….där bakom några krukor hittade jag dem….

Var och när jag köpt dem har jag ingen aning om, men tur för mig att jag för en gång skull hade sparat.
Är ju annars en sälj, skänk och släng- människa…..

Ett av våra miljömål för 2019 är att försöka göra så få impulsköp som möjligt…..
Använda det vi redan har och endast satsa på det vi har satt upp på vår så kallade “önskelista”
Det vi vet med oss att vi kommer ha i många år framöver.

Som ni säkert har förstått ligger det här med miljöfrågor oss väldigt varmt om hjärtat.
Ett stor beslut har vi redan fattat för 2019…

Att inte flyga mer
Flyga är ett av våra största miljöhot och för oss var det en sådan självklarhet att ta detta beslut.
Vi kan inte motivera oss längre att sätta oss på ett flyg på bekostnad av våra barn och barnbarns framtid.
Vi kan inte leva i förnekelse längre…… Vår planet är mitt i en pågående klimatkris. Det är nu vi måste agera, på alla sätt vi kan.
Och det här är vårt beslut –  ett beslut som känns så rätt.
Vi kommer att semestra i vårt vackra land, kanske ta tåget ut i Europa, ja det finns mycket att se och göra utan att behöva sätta sig i ett flyg.

Jag (vi) kommer att återkomma mycket kring hur vi tänker och agerar i miljöfrågor.
Vi kan såklart inte ändra på allt, mycket är inte lika självklart som att sluta att flyga eller att inte äta kött…..
Men man kan alltid göra sitt bästa, tänka en gång till och välja det minst miljöfarliga.

Konsumtion är ju såklart också en stor miljöbov och som jag skrivit innan är det här en svår fråga när man jobbar som influenser och vill inspirera men ändå inte vill uppmana till konsumtion.

En oerhört svår ekvation som jag ständigt och jämt funderar på.

Jag har absolut inte den perfekta lösningen än…..och det vet i tusan om jag lyckas hitta den någon gång.

Fram tills dess kommer jag blanda inlägg som de här med miljötänk och de med lite mer shoppingtips.

Kanske jag ändå kan inspirera till att ni i första hand kikar på vad ni själva har hemma innan ni klickar hem något.

Så går mina tankar just nu kring vår miljö.

Hur tänker du och uppskattar du att jag tar upp sådana här viktiga ämnen?

Nu ska jag kicka igång den här veckan med ett big smile

Ha en toppendag vänner!

Kramisar
T

 

 

LIKNANDE INLÄGG

10 kommentarer

Villa Ryttarängen 14 januari, 2019 - 19:42

Vilket klokt inlägg och beslut. Vi har pratat om det vi också, om att inte flyga mer. Fast vi har inte riktigt bestämt oss. Nu har vi flugit väldigt lite men åkt mycket bil. Inte så bra det heller ju. Jag håller med dig att det är svårt att blogga och ge tips om saker samtidigt som inte vill uppmana till överkonsumtion. Fast vissa saker måste man ju köpa ibland. Allt håller ju inte för alltid och så kan man ju byta saker, handla på second hand osv. Bara men är medveten och gör sitt bästa. Kraaaam Pia

Svar
Kate 14 januari, 2019 - 20:47

Nu reser vi väldigt sällan och med flera års mellanrum, och känner mig inte som någon miljöbov där. Inte åker vi mycket bil heller… vår bensin faktura den här månaden var på 0 kr…. !!
Älskar återvinning, DIY och loppis, och jag brukar bara handla det vi verkligen behöver eller vill ha. Några modetrender i inredningen är inget jag är i behov av.
F*n vad tråkig jag låter… ha ha ha. Men Du fattar nog….
Där emot så försöker jag vara noga med maten. Närodlat, gärna ekologiskt och svenskt!!
Pöss & kraaam Kate

Svar
Anna 14 januari, 2019 - 22:22

Tack för att du tar ställning och visar vägen! Vår miljö och framtiden finns nog i mångas tankar men det är genom våra val och actions som vi kan vända utvecklingen. Du inspirerar mig genom att sätta ord på det . KRAM

Svar
Home2Tiny 16 januari, 2019 - 12:02

Tack Anna för de orden. Vill också rekommendera dig att kika på SVT play och “Plast överallt” . Jag grät och fick mig en rejäl tankeställare. Kram och ha en fin dag. Tina

Svar
Bland Kastruller och 15 januari, 2019 - 20:49

Att fynda hos sig själv, känns riktigt bra. Själv har jag börjat min stora gå igenom alla våra skåp och lådor. Döm om förvåning, när man hittar kläder man glömt bort. Samtidigt får man rensat ut en massa saker som man kan skänka eller sälja och även slänga. Det känns skönt, roligt och bra. Återvinning gillar jag!

Kram Kajsa

Svar
Home2Tiny 16 januari, 2019 - 12:03

Älskar att fynda hos mig själv och jag känner så väl igenom mig att hitta kläder i garderoben. Återvinning när den är som bäst. Kram och ha en fin dag. Tina

Svar
Magdalena Sällström 16 januari, 2019 - 07:08

Blev så glad och imponerad av att ni tagit ett sådant beslut. Jag reser inte så mycket själv men tänker att jag varje gång jag ska resa, ser över om det finns ett hållbarare alternativ såsom tåg. Det finns så mycket att se i Sverige och Europa. Ett tips är att gå med i gruppen Tågsemester på fb, där kan man inspireras och få tips om olika tågresor ut i världen. Man blir också pepp på att läsa om hur de i gruppen försöker ta ett klimatansvar. Ha en fin dag Magdalena

Svar
Home2Tiny 16 januari, 2019 - 12:05

Tack Magdalena för tipset. Ska genast kika in på denna sida. Vill också rekommendera dig att att titta på SVT play och “Plast överallt”. Den fick mig att gråta och gav mig en rejäl tankeställare. Är glad att jag plastbantade för ett antal år sedan men är nog dags igen. Kram och ha en fin dag. Tina

Svar
inger 16 januari, 2019 - 14:30

Men
.ursäkta. Hur tänker du
Kan ju aldrig åka på en semesterresa eller för all del åka bil heller då. Så där kan in te jag tänka i alla fall. Vi åker till Madeira i vår med barn och barnbarn. Vi kan ju inte cykla dit precis. Och såå ofta flyger vi inte. Tur du har såå mycket annat trevligt på din blogg..Annars vete allt …
Kraaaam Inger

Svar
Home2Tiny 16 januari, 2019 - 18:52

Hej Inger. Vi gör alla våra val här livet, det här är mitt val. Hela världen står mitt i en miljökris, där just flyget tillsammans med köttindustrin är stora miljöbovar. Allt som har med utsläpp att göra är och kommer alltid att vara miljöbovar, så också bilen. Vår vision och mål är att själva en dag kunna köpa en elbil, idag hyr vi…. Japp jag väljer bort semesterresor där jag behöver sätta mig i ett flyg. Jag semestrar mer än gärna i Sverige, vi lever i ett vackert land som jag bara ha sett väldans lite av plus att man idag kan ta sig väldigt långt i världen med tåg…. Vi gör alla våra val och för mig är det viktigast att mina och alla andras barn och barnbarn har en jord att leva på framöver, som det ser ut idag och om vi inte agera tillsammans är det tyvärr inget vi kan räkan med….. Rekommenderar dig att se “Plast överallt” på SVT Play, jag grät och fick mig en rejäl tankeställare. Kram och ha en fin kväll. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »