Som en magisk dröm för både öga och gom. Julpavlova med citronkräm, jordgubbar och vit choklad

av Home2Tiny

Som en dröm är den här julpavlovan

Med en frasig maräng, len och syrlig citronkräm, söta jordgubbar, fluffig grädde och knastriga granatäpplekärnor så blir det en skjuts rakt in i tårthimlen, promise……
Även dina nära och kära som inte tål eller inte äter gluten kan förlusta sig på denna godsak, dock är det socker i, men bara i marängen, så är man som jag och inte äter socker kan man i alla fall ta utav citronkrämen, grädden och bären….

Och nej den är inte krånglig att göra.

Mycket kan du förbereda.
Lemon curden kan du veva ihop flera dagar i förväg, marängen kan du baka kvällen innan och sen är det bara att lägga ihop tårtan när gästerna är på ingång, bra va..


Så nu kan du slippa att fundera, här har du tårtan till första advent….. och till alla andra härliga helger som väntar på oss…..

TIPS
Jag gör alltid marängen kvällen innan och låter den stå och svalna i ugnen. Då blir marängen sådär riktigt frasig.
Föredrar du en mer seg maräng baka den samma dag och låt den inte stå och torka i ugnen.
Till citronkrämen vispar jag cirka 3 dl vispgrädde och blandar i lite grädde i taget, krämen får inte bli för lös, den ska gå att spritsa på marängen
Receptet går enkelt att dubbla om du har bjudit in ett stort gäng.

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

JULPAVLOVA 
Ingredienser cirka 7-8 bitar
Maräng
4 äggvitor
2 1/2 dl socker
25 g mandelspån
Lemon curd
Saft och skal av 2 citroner (gärna ekologiska)
1/2-3/4 dl Ica sötströ (beroende på hur syrlig/söt du vill ha den)
3 ägg
75 g rumsvarmt smör
Garnering
50 g vit choklad
Ca 6 dl vispgrädde
Färska jordgubbar
Granatäpplekärnor
Så här gör jag
Lemon curd 
Tvätta citronerna noga.
Riv skalet och pressa ur saften ur citronerna

Häll citronsaft och skal i en kastrull
Vispa i sötning och ägg
Vispa hela tiden på svag värme tills krämen tjocknar
När krämen tjocknat ta bort kastrullen från spisen
Vispa ner smöret och vispa tills smöret smält helt
Låt krämen svalna
Låt stå kallt
Maräng
Sätt ugnen på 130 grader
Vispa äggvitor och tillsätt sockret  lite i taget.
Vispa tills smeten är hård
Blanda försiktigt ner mandelspån i smeten
Skeda ut marängsmeten på en en plåt med bakplåtspapper
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter.
Vill du att Pavlovan ska vara lite seg i mitten, ta ut den och låt svalna i rumstemperatur
Vill du att Pavlovan ska vara frasig i marängen, låt den svalna i ugnen, gärna över natten
Garnering
Smält den vita chokladen
Ringla över den smälta chokladen över marängen
Vispa 3 dl grädde
Börja med att blanda lite vispgrädde i lemon curden och fortsätt ta i lite grädde i taget tills du fått en len och spritsbar kräm
Spritsa citronkrämen på Pavlovan
Skiva jordgubbarna och lägg dem över citronkrämen
Vispa ytterligare cirka 3 dl grädde och klicka ut över jordgubbarna och citronkrämen
Dekorera med granatäpplekärnor och jordgubbar
Avsluta med att sikta florsocker över hela härligheten
Förvara Pavlovan i kylen
NJUUUUUUT!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Nu jobb och sen ska vi korka upp champagneflaskan….
Jag (vi) fick det där uppdraget jag skrev om igår och jag är supertaggad och superglad.
Så japp det måste ju firas såklart!

Ha en toppendag vänner och glöm för guds skull inte att fika!!!!!

Kramisar
T

8 kommentarer
3

LIKNANDE INLÄGG

8 kommentarer

inger 30 november, 2018 - 16:47

Den här pavlovan gör jag till jul
Ser fantastiskt god ut. Läser dig varje dag och använder måånga av dina recept. Fantastiska är dina recept. Har varit dålig på att kommentera. ..Men dra försöka bättra mig. Grattis till uppdraget. Kraaaam Inger

Svar
Home2Tiny 1 december, 2018 - 11:05

Hej Inger Jisses så glad jag blir för dina ord, värmer ska du veta. Ha nu en mysig advent. Stor varm kram. Tina

Svar
Villa Ryttarängen 30 november, 2018 - 16:49

Åhh det där ser ju fantastiskt gott ut. Grattis till uppdraget. Klart man ska fira då. Kraaaam Pia

Svar
Home2Tiny 1 december, 2018 - 11:05

Tack vännen. Ja jag är faktiskt riktigt glad för det och då kan man få fira en smula. Kram och ha en fin dag. Tina

Svar
Katrin 30 november, 2018 - 19:29

Fantastiska bilder! Du både tar vackra talande bilder och du formulerar dig så bra. Alltid mycket trevligt att gå in och läsa ”hos dig”.
Hälsningar Katrin

Svar
Home2Tiny 1 december, 2018 - 11:04

Hej Katrin. Tusen tack för dina ord blir så himla glad. Ha nu en mysig första advent. Stor varm kram till dig från mig. Tina

Svar
MiaShopping 3 december, 2018 - 09:56

Wow – vilken underbar efterrätt och vilka fina bilder du tar. Måste testa att göra den här i jul!

Svar
Home2Tiny 4 december, 2018 - 10:35

Tack snälla Mia vad glad jag blir. Pavlovan är magiskt god och en dessert vi gör varje jul. Kram och ha en fin dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.