Mmmmmm – idag ska jag bjuda på ett riktigt mumsrecept
Som förutom att de här mandelkakorna med saffran och apelsin är barnsligt enkla att baka, så är de också både gluten och sockerfria.
Farligt goda och det var på snöret att jag tryckte i mig alla själv efter jag hade fotat dem.
Som tur är sansade jag mig en smula så även killarna fick smaka.
Och jodå de fick tummen upp även från dem
De här kakorna har en knaprig utsida och en mjuk insida och sen toppas allt med smaker av jul.
Perfekta att njuta av till kaffet.

Så här gör jag NJUUUUUUUUT!!!!! Nästa gång kommer jag platta till mina kakor innan jag sätter dem i ugnen. De flyter nämligen inte ut. Sukrin melis kommer att smälta i ugnen. Vill du kan du alltid strössla lite på kakorna efter de kallnat, men egentligen inte alls nödvändigt Håll koll i ugnen. Det där med ugnsvärme och tider är lurigt på grund av olika ugnar.
Ingredients
Instructions
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg alla ingredienser förutom Sukrin melis i en stor bunke.
Vispa ihop med elvisp till en jämn smet.
Smeten är lite kladdig men går att rulla till bullar utan problem.
Häll Sukrin melis i en djup skål.
Rulla bullarna i Sukrin melis.
Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt.
Platta till dem om du vill
Gräddas mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt kakorna kallna på plåten.Notes


Nu lite jobb innan bästa fredagsmyset kickar in
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T

2 comments
Ha en fin fredag och tack för receptet.
Kram Carin
Tack för recept, ska prövas. Jag är ju ingen kaffebrödsmänniska, inte ens LCHF men just till jul blir det undantag. Jag älskar saffran och inte bara i bakverk. Är fortfarande glad för saffransbiskvireceptet jag önskade och du tog fram.
Kram Monika