Recept på Lussekatter med vit choklad och hasselnötter

av Home2Tiny
Recept på Lussekatter med vit choklad och hasselnötter

Vet du – jag blir så himla glad.

När jag får mail och kommentarer om att ni saknar mina recept.

Så jag ska försöka skärpa till mig.

Men jag ska vara ärlig och skriva att jag har haft lite idétorka när det gäller just recept och sen är saken den, att just recept är det lite mer pyssel med.
Men nu kommer det en tid som innebär mycket mat och bak så jag kan nästan lova, men bara nästan, vill ju inte vara den som bryter mina löften.
Att det kommer fler recept.

Och jag börjar med de här godsakerna.

Lussekatter med vit choklad och hasselnötter.

Killarna i svarta huset älskar lussekatter, men inte russin, inte de yngre herrarna i alla fall, så när jag funderade på hur jag skulle lösa det efter typ 25 år så slog det mig..
-Hasselnötter

Det blev en hit, nu slipper jag samla ihop högar av bortplockade russin efter vi har fikat, bara en sådan sak liksom.

Dessutom, för att överraska en smula, slängde jag ner vit choklad i lussekatterna. Och för att citera Mr C som inte är partisk på något sätt..
-“Bästa lussekatterna jag någonsin ätit”

 

 

Recept på Lussekatter med vit choklad och hasselnötter

LUSSEKATTER MED HASSELNÖTTER OCH VIT CHOKLAD

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser 30-40 st
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 nypa salt
1 1/2 dl socker
Ca 1 1/2 l mjöl
1-2 påsar saffran

125 g rumsvarmt smör
2 tsk socker
1/2 msk vaniljsocker
1 ägg

100 g finhackad vit choklad

Pensling och garnering
1 ägg
Hasselnötter

SÅ HÄR GÖR JAG

Så här gör jag

Smält smöret
Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37°C).
Smula ner jästen i en degbunke
Häll i lite av degspadet och rör om tills jästen är upplöst
Tillsätt resten av degspadet
Tillsätt salt, socker, saffran och det mesta av mjölet
Arbeta degen för hand eller i en maskin tills degen släpper bunkens kanter.
Strö på lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek i ca en timme

Rör det rumsvarma smöret poröst med socker och vaniljsocker.
Tillsätt ägget
Arbeta in smeten i den uppjästa degen i bunken antingen för hand eller maskin
Tillsätt resten av mjölet.
Häll upp degen på mjölat bakbord och forma den som en "limpa"
Gör en djup skåra i mitten och häll ner den finhackade vita chokladen och knåda försiktigt ihop degen.
Skär "limpan" i 30 - 40 bullar
Forma bullarna till lussekatter
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Låt dem jäsa under duk till knappt dubbel storlek cirka 1/2 timme

Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 250 grader "vanlig" ugn

Garnera lussekatterna med hasselnötter
Pensla med uppvispat ägg
Grädda mitt i ugnen ca 8  - 10 minuter (håll koll så att de inte bränns)

NJUUUUUUUUT!!!!!!

Notes

För att hasselnötterna inte ska rostas för mycket och bli brända, dekorerade jag lussekatterna med dem innan jag penslade på ägget.

Finhacka chokladen, är de för stora bitar kan det vara svårt att forma degen till lussekatter.

Tänk på att du gör degen i 2 steg.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 

 

Nu ska jag jobba klart sen ska jag till bästa Karin (RUTHiga EMMA) och få mina grå utrotade, ska bli mysigt att träffa denna sköna böna.

Ha en magiskt fin dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Eva 13 november, 2018 - 12:18

Jaaa jag gjorde dom valnötterna som man doppar i choklad o flingsalt över gud sååå goda älskar dina lchf godsaker stor kram o jag är dålig på att kommentera även jag läser din underbara blogg!!!

Svar
Home2Tiny 15 november, 2018 - 09:54

Tack söta Eva. Tanken är att det ska komma fler recept under julen, framför allt julkakor och julgodis….. Ha en fin dag. Kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »