Den bästa julkorven som du serverar på gottebordet…… socker och glutenfri

av Home2Tiny

 

Vet du – igår klädde jag granen

Ja du som följer mig på insta (@home2tiny) såg min lilla film om det på instastory.
Alltså den känslan….när jag kom ner idag på morgonkvisten och möttes av detta glitter….men jag blir bara lycklig ända in i hjärteroten.
Och för att vara sådär lite osvensk………dra mig baklänges så fin den blev, eller som Mr C sa när han kom hem
-Det är ta mig tusan en Disneygran

För mig är det…..High five….bästa komplimangen jag kan få…när det gäller granpynteri då…..

Bilder kommer såklart……

Men nu riktar vi ögonen åt min julkorv……

En julkorv som du serverar på “gottebordet” och är helt vegetarisk, gluten och sockerfri…..

Tycker själv att den är så fräck att servera och jag tror dina gäster kommer att höja på ögonbrynen….

Sen är det farligt god också, det sa bara slurp….sen var den där korven uppäten här i svarta huset

Så vad är det i denna “korv” då?
Jo….mörk choklad, salta jordnötter, rostade mandlar, mörk rom, solrosfrön och sockerfri apelsinmarmelad, men du förstår hur gott på en skala.

Du måste prova!

TIPS

Jag använde St. Dalfour sockerfria apelsinmarmelad, vill du inte ha marmelad i….skippa det, men det ger en smakhöjning till den “bittra” chokladen

Eftersom där är rom i är det inget barngodis, vill du servera korven till barnen, skippa romen.

Jag rostade mina mandlar först, inget man måste göra, men även där ger rostningen en smakförhöjning.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

BÄSTA JULKORVEN…… MED CHOKLAD OCH NÖTTER, SOCKER OCH GLUTENFRI

Ingredienser
50 g smör
150 g mörk choklad
75 g grovt hackade rostade sötmandlar
75 grovt hackade salta jordnötter
1/2 dl solrosfrön
2 msk St. Dalfour apelsinmarmelad
2 msk mörk rom

Garnering
Sukrin melis (finns på Ica Maxi)

Så här gör jag
Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull
Rör ned resten av ingredienserna och rör om väl
Sätt in smeten i kylen så att den kallnar (inte för länge så att den stelnar)
Riv av en bit plastfolie
Lägg upp chokladsmeten på folien (ser inte så aptitligt ut jag vet…..men det blir bättre…mycket bättre) och rulla till en korv
Rulla in korven i plastfolien och låt den stå i kylen under natten
Pudra över rejält med sukrin melis
Bind ett snöre om som dekoration

NJUUUUUUT!!!!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Nu jobb!

Ha en magiskt fin dag vänner!

Kramisar
T

4 kommentarer
1

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Hannas krypin 28 november, 2018 - 12:40

Den låter verkligen fantastiskt god!

Svar
mias_rum 28 november, 2018 - 19:43

Men vilket kul tips! Ska provas! (Men visst är marmeladen sötad i alla fall – även om det inte är med socker?) 🙂

Svar
Home2Tiny 30 november, 2018 - 10:04

Hej Mia. Den är verkligen supergod. är en fruitspread, dvs en marmelad utan tillsats av vanligt socker. St. Dalfour “Rhapsodie de Fruit” tillagas av hela frukter och bär, och istället för socker används koncentrerad fruktjuice som både sötar och konserverar. Fruktpektin tillsätts för konsistensens skull (vi använder pektin som kommer från citrusfrukter) och ibland tillsätts lite citronjuice. St. Dalfour tillagas alltså till 100% av frukt! Så visst sötad….men sockerfri dvs utan det vita sockret…. Ha en fin dag. Kram Tina

Svar
mias_rum 30 november, 2018 - 12:29

Aha! Tack! Är lite misstänksam mot div tveksamma sötningsmedel nämligen. Naturligt ska det vara! Fruktsocker är ok! Kram och trevlig 1:a advent! 🙂

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.