Recept på Pepparkaksbröd till ostbrickan (lchf)

av Home2Tiny
Recept på Pepparkaksbröd till ostbrickan (lchf)

Nu kör vi fredag vänner, fy bubblan så gött

Och det får nog bli bubbel ikväll eftersom det är den internationella champagnedagen idag.
Alltså kan inte låta bli att le åt alla de här temadagarna, men champagnedagen den är ju helt klart att firas.

Och kanske det blir en ostbricka till bubblet som den stora ostälskare jag är.
Även om jag oftast äter bara osten rakt upp och ner, kan det då och då vara smarrigt med något bröd eller kex till.
Dock är det inte särskilt lätt att hitta för oss som inte äter gluten eller socker.

Så då får man helt enkelt gnugga receptknölarna och komma på något eget.

Det här är ett bröd/kaka som jag ofta gör nu på höstkanten och framåt.
Eftersom jag kryddar det med lite juliga smaker så blir det mest att jag bakar det på denna sidan halvåret.

Och det som blir över efter ostbrickan fryser jag bara in i portionsbitar och tar upp som ett fikabröd till kaffet, supermumsigt.

Recept på Pepparkaksbröd till ostbrickan (lchf)

PEPPARKAKSBRÖD LCHF

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

1 dl honung
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk pepparkakskryddor
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
Ca 5 st ekologiska fikon grovt hackade
1/2 dl valnötter grovt hackade
1/2 dl hasselnötter grovt hackade
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 ägg
Smält smör och mandelspån till att bröa formen

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 175 grader
Koka upp vispgrädde, honung och alla kryddor i en kastrull
Häll över i en skål och låt svalna
Vispa upp ägget
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Blanda med ägget
Tillsätt vätskan
Smörj och bröa en sockerkaksform med krossat mandelspån
Fyll den med smeten och grädda i ugnen i ca 30-40 minuter (beroende på ugnsvärme)
Håll koll så brödet inte bränns lägg i så fall lite aluminiumfolie på
Prova med en sticka den ska inte vara kladdig.
Låt svalna
Njuuut med en god ost eller till en kopp kaffe!

Notes

Nästa gång kommer jag att använda en brödform istället. Lättare att skära skivor då.
Tål du inte nötter, skippa dem, kakan blir precis lika god och lite lättare att skära i bitar utan att den smular.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

Nu jobb innan jag tar fredag.

Ha en myspys-dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

3 kommentarer

Mamma C 19 oktober, 2018 - 13:20

Ha en fin fredag och här blev det lite olika ostar som lunch idag 🙂
Kram Carin

Svar
Monika 20 oktober, 2018 - 07:23

Klart champagnedagen måste firas och det gör man bäst i Champagne tycker jag så här är jag och i går blev det mycket champagne på olika provningar.
Kram Monika

Svar
Home2Tiny 22 oktober, 2018 - 09:42

Champagneprovning är inte dumt alls…. Ha en härlig start på veckan fina du. Kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »