Här kommer det sista receptet från kakbuffén, brownie med salt kolasås.
De här är också väldans enkla att röra ihop och kolasåsen sköter sig i princip själv på spisen.
Väldigt uppskattad kaka av den som är stor lakritsälskare
TIPS
Jag gjorde de här i små mumsbitar, givetvis kan man skära dem i större storlek
Var inte snål med kolasåsen, det ska vara rikligt……
Om det skulle bli några brownies över går de att frysa
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….
BROWNIE MED SALT KOLASÅS
Ingredienser
Browniebotten
175 g rumsvarmt smör
3 dl socker
1 1/2 dl kakao
1/2 dl sirap
En nypa salt
3 ägg
1 1/2 dl mjöl
Salt kolasås
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl socker
1-2 msk Salty liquorice syrup från Lakritsfabriken (Du hittar den HÄR)
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
SÅ HÄR GÖR JAG
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör och socker vitt och krämigt
Rör ner kakao (jag silar alltid de torra ingredienserna för att undvika klumpar), sirap och salt
Rör i ett ägg i taget
Vänd ner mjölet i smeten
Häll upp smeten på en bakplåtsklädd plåt med höga kanter
Grädda i mitten av ugnen ca 20-30 minuter (beroende på ugnsvärme).
Prova med sticka, för kakan ska vara lite kladdig.
Låt svalna
Låt grädde, sirap, lakritssirap och socker koka i en kastrull tills kolasåsen har en temperatur på 120°.
Ta av från värmen.
Rör ner vaniljsocker och smör i tärningar och rör tills kolasåsen är blank och fin
Låt kolasåsen svalna något
Bred den salta kolasåsen över kakan
Skär kakan i önskade bitar
Dekorera med spritsad grädde och en bit lakrits
Förvara kakan i kylen tills den ska serveras
NJUUUUUUUT!!!!!
……………………………………………………………………………………………………………………………….
Ikväll måste jag komma i säng tidigt och hoppas verkligen på att jag få sova.
Jag ska vara på arenahallen i Halmstad redan vid 06.30 imorgon för att lyssna på Isabella Löwengrip, ska bli så intressant och något jag sett fram emot.
Ha nu en mysig kväll vänner!
Kramisar
T
2 kommentarer
Ser verkligen goda ut. Hur stor är formen du använder? /yvonne
Hej Yvonne. Formen jag använder är cirka 25 x 35 cm. Ha en fin dag. Kram Tina