Årets första jultips

av Home2Tiny

Okej jag vet……

Det är bara mitten på oktober och jag hade verkligen lovat mig själv att inte ta upp det här med julen förrän i november.

Men what the heck…… ramlar jag över något riktigt bra vill jag ju tipsa om det med gång så du också får chansen att köpa.
Kan ju liksom inte vänta till november….. bara för att…..

Så antingen skrollar du förbi eller så häng med så ska du få årets första jultips.

Årets jul i svarta huset kommer gå åt det skandinaviska, med andra ord ljust, mycket natur, läder, trä och blommor
Känns rätt i tiden och jag försöker tänka mycket återvinning och klimatsmart.

Och titta vad jag hittade på ÖoB

Så, så fina julgranspynt i trä.
Det fanns även i andra motiv men jag föll för de här snöstjärnorna.

Precis som jag gjort här (och som jag måste erkänna knappt ville plocka ner, efter jag tagit bilderna) kommer jag hänga dem i lärkkvistar
Så stilrent och enkelt men otroligt dekorativt och vackert.

Eftersom lärkkvistarna inte ska ha vatten, puttade jag ner en ljusslinga i vasen, magiskt på kvällen när den lyser.

Pyntet fanns i trärent och åt det mer brun/svarta hållet och båda fick följa med hem.
Och priset, håll-i-hatten, 20 kronor för en förpackning på fem tror jag det var (lite osäker där med antalet i varje)

Tyvärr hittar jag dem inte i webbutiken……

Och lärkkvistarna hämtade jag bara uppe i skogen hos oss.
Och naturligtvis bara de som låg på marken…

Det är verkligen en skatt att kunna gå och plocka hur mycket som helst av dem, så chansen är stor att jag kommer placera ut dem lite här och var i svarta huset till jul.

Så årets första jultips….löp och köp säger jag bara!!!

Ha en fantastisk mitt-i-veckan-dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Anonym 17 oktober, 2018 - 15:59

Så mysigt, inte alls för tidigt för mig för man vill ju hinna med så man är väl förberedd till första advent! Jag har 2 stora krukor vid min ytterdörr och där brukar jag alltid ha 2 större tallar som jag skalar av nertill så dom blir långa och smala, runt tallarna placerar jag mossa och lärkkvistar, allt plockar jag helt gratis (en väns mark) i skogen. Blir lite snål nu och vill inte åka och köpa höstplanter för flera hundra utan väntar liiiite till sen så……ut i skogen och spana. Har du några bra tips på pynt för blomsterlådor och krukor där man kan använda material från skogen? Hade varit jättekul med lite sådana tips, känns som det är många som vill ge sig ut och bara njuta i skog och mark. Med vänlig hälsning Monica

Svar
Home2Tiny 18 oktober, 2018 - 08:29

Hej Monica. Tallar vid ytterdörren låter hur fint som helst, något jag ska fundera på. Ska också fundera på det där med att plantera i blomsterlådorna, har ju själv en som ska pyntas nu till jul. Lite svårt med växter under vintern är det ju men något ska jag nog komma på. Kram och ha en fin dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »