Att göra sin röst hörd är viktigare än någonsin

av Home2Tiny

Egentligen önskar jag att jag slapp skriva det här

Att jag istället bara kunde skriva om den där klänningen jag har på mig som var på tok för stor, men som jag ändå behöll för att använda som morgonrock.
Ni vet det här lite härligt ytliga som åtminstone jag tycker om att vistas i när vardagen kan te sig en smula jobbig.

Men det går bara inte, jag måste skriva av mig, se verkligheten som den är just nu, skrämmande.

Många tankar som far och flyger i dessa valtider och jag är orolig, väldans orolig.
Och efter att ha sett dokumentären Alternativhögern i Sverige på Svt så mår jag rent ut sagt fysiskt dåligt och ställer mig frågan.
Hur är det möjligt att så många vill att Sd ska regera?
Är man verkligen medveten om vad detta parti stå för och hur mycket som vi kommer att få ge upp, saker som som våra föräldrar och farföräldrar och många innan dem har fått kämpa för och som står för det öppna demokratiska Sverige vi lever i.

Jag vill inte under några som helst omständigheter låta mina barn och barnbarn växa upp i ett land där misstänksamhet och fientlig ilska råder och där det ska vara vi mot dom.
Ett fruktansvärt scenario kan då bli, att jag som aldrig kommer kunna acceptera en sådan politik eller sådana åsikter som SD står för måste fly mitt Sverige, söka skydd i ett annat land, bara för att jag tänker annorlunda.

Vi står inför ett val.
Jag röstar på ett framtida Sverige där ordet medmänsklighet i.n.t.e försvinner ut ur ordlistan, där vi alla kan känna oss trygga oavsett vem vi älskar eller vilken hudfärg vi har och där vi alla har vår frihet till att vara den vi är.

Att göra sin röst hörd är viktigare än någonsin.

Nu ska jag ladda inför tandläkaren.
Ni som hängt med här ett tag vet att det är ett bland det värsta jag kan göra för min ansiktsnerv.

Så i eftermiddag lär jag vara helt däckad med en värk från hell.
Men det är smällar jag får ta, det finns det som är värre, betydligt värre.

Njut av dagen vänner!

Kramisar
T

 

LIKNANDE INLÄGG

5 kommentarer

Monika 5 september, 2018 - 11:26

Så, så kloka ord, så bra skrivet. Jag undrar precis som du vilka som kan rösta på dem. De kan inte ha förstått vad de står för, så sorgligt. Hur är det möjligt att man glömt historien, hur kan man vilja rösta bort demokrati.
Kram Monika

Svar
Home2Tiny 6 september, 2018 - 09:46

Ja Monika jag undrar också. Jag önskar att alla tog sig tid och såg dokumentären på Svt, så skrämmande att jag fick gåshud och blev riktigt rädd. Nu hoppas jag alla tar sitt förnuft till fånga och tänker både två och tre gånger innan de lägger sin röst. Stor varm kram till dig. Tina

Svar
Anna 5 september, 2018 - 14:54

Jag har inte kommenterat tidigare men blir så berörd av det du skriver kring demokrati och synen på människor. Jag jobbar på SFI och möter dagligen dessa människor som SD inte vill ha hit. Jag ser varje dag hur de kämpar med allt från att lära sig språket, fixa jobb, kämpa med bostadskontrakt, springa på möten med olika myndigheter, kämpa för sina barn både här i Sverige och de som är kvar i hemlandet, plågas av minnen från krig och flykt…mm.mm.
Jag är så imponerad över att de “står på benen” efter allt de gått igenom och det minsta vi kan erbjuda dem är väl tak över huvudet och frihet.

Svar
Home2Tiny 6 september, 2018 - 09:44

Hej Anna och tack snälla för dina ord. Önskar att vi alla fick se denna sida av vad som faktiskt sker i verkligheten för alla de som fått fly sina hem och ännu värre fått lämna sina nära och kära. Som du skriver blir jag imponerad av dessa starka människor, men jag blir också oerhört imponerad av dig och dina kollegor. Ni gör ett fantastiskt jobb och det är tack vare sådana som dig som jag fortfarande lever på hoppet om ett kärleksfullt och medmänskligt Sverige. Stor varm kram till dig och jag önskar dig den bästa dagen. Tina

Svar
Svägerskan 7 september, 2018 - 15:45

Kloka ord om medmänsklighet och eftertanke. Är väldigt oroad över den utvecklingen som sker, över människors egoism och avsaknad av empati och humanitet. Är det ett Sverige som vi vill leva i? Inte jag, vi är alla människor med lika värde!!

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »