Sugen på något riktigt sött till fikat idag?
Då måste du helt enkelt baka den här kladdkakan med kolasås och vinbär.
Här får alla smaksinnena sitt.
Det sura från vinbären, det beska från kakaon, det salta från flingsaltet (om du använder det) och såklart det söta i kolasåsen och kakan.
Allt i en härlig blandning, som gifter sig perfekt ihop……okej det söta kanske har makten här….men tar ändå inte över helt.
Inte är den svår att baka heller, kladdkakan går på två röda att veva ihop och kolasåsen sköter sig i princip själv på spisen.
Testa vetja!
TIPS
Att ge en exakt tid hur länge kladdkakan ska stå i ugnen är svårt, beroende på hur “kladdig” du vill ha kakan.
Jag brukar kika på kakan efter 15 minuter och brukar plocka ut den strax efteråt.
Killarna gillar kakan riktig kladdig….
Jag använder alltid en stektermometer när jag gör kolasås, då brukar den alltid bli perfekt och jag slipper chansa på att den är färdig…
Blir det kolasås över, häll den över vaniljglass och njuuut…..
Bästa är att använda en springform då slipper du få kolasås som rinner över kanten, som på min…..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
KLADDKAKA MED KOLASÅS OCH VINBÄR
Ingredienser
KLADDKAKA
150 g smält smör
3 1/2 dl socker
1 3/4 dl mjöl
6 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
75 g grovhackad vit choklad
KOLASÅS
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
3-4 dl vinbär
Ev lite flingsalt
SÅ HÄR GÖR JAG
Häll ner den grovhackade chokladen i smeten
Låt kladdkakan svalna
Ta av från värmen.
Rör ner vaniljsocker och smör i tärningar.
Häll i vinbären
Låt kolasmeten svalna något
Häll på kolasåsen på kladdkakan och låt kakan stå i kylen för att svalna helt
Servera kladdkakan med lättvispad grädde.
NJUUUUUUT!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Idag ska vi ge oss iväg en liten sväng, så här kan jag inte sitta längre.
Ha en lovely dag vänner!
Kramisar
T
2 kommentarer
Ser gott ut!
Tack snälla. Ha en härlig dag. Kram Tina