Ibland, men bara ibland (blink, blink) kan jag bara ha sådär tokfel……
Som när jag fick det där infallet att baka den här Piña colada-tårtan med en touch av choklad.
Tänkte för mig själv
-Hurra den här vill killarna aldrig ha, socker och glutenfri liksom.
Men oj vad jag bedrog mig……jag hann bara ta en minibit innan all tårta var puts väck och jag stod där med ögon som tefat och tänkte
-Vad hände…..
Förmodligen var smakerna kokos, choklad och ananas en väldans bra kombo för det var inte ett knyst om att den var för osöt…..
Så även om det är förskräckligt varmt så kan det vara värt att spendera ett par minuter i köket och baka den här godsaken, prova vetja!
TIPS
Jag blandade lite olika mörka choklader jag hade hemma, en var med havssalt och det gav en extra smakskjuts till tryffeln…..
När du rostar kokosen, håll utkik….först händer ingenting, ingenting….och sen händer allt på en gång, lätt att bränna……
Vill man hellre ha bär….byt ut ananasen, det blir precis lika gott…..
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
PIÑA COLADA-TÅRTA MED EN TOUCH AV CHOKLAD LOW CARB
Ingredienser
Kokosbotten
200 g kokosflingor
2 ägg
50 g smält smör
1 1/2 msk honung
Chokladtryffel
150 g mörk choklad
1 1/4 dl vispgrädde
1 msk honung
30 g rumsvarmt smör
Garnering
1/2 dl rostade kokosflingor
Vispgrädde
1 färsk ananas
Så här gör jag
Kokosbotten
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret
Blanda smöret med kokosflingor och honung
Vispa upp äggen lite lätt
Blanda med resten av ingredienserna
Tryck ut smeten i en pajform
Grädda kakan i ca 8-10 minuter tills den är gyllenbruna
Låt svalna något
Chokladtryffeln
Hacka chokladen till tryffeln och lägg i en skål.
Häll vispgrädde och honung i en kastrull och ta av från plattan precis när det börjar att koka.
Häll grädden över chokladen.
Rör tills chokladen har smält.
Rör ner smöret lite i taget och se till att smöret smälter ordentligt.
Låt sedan tryffeln svalna något i rumstemperatur
Häll chokladtryffeln över kokosbottnen och ställ in i kylen för att svalna
Rosta cirka 1/2 dl kokosflingor i en torr stekpanna
Strax innan servering dekorera med ananas, spritsa vispgrädde runt kakan och strössla med rostade kokosflingor
NJUUUUUT!!!!
Idag får det allt bli en dag på stranden, håller redan på att försmäkta i den här värmen….
Ha en bra dag i värmen vänner!
Kramisar
T
4 kommentarer
Ser fantastiskt god ut så skall testa att göra denna, men vi har blåbär i massor så det får bli med dessa i stället för ananasen, tror det gifter sig bra med kokosen också.
Tack för receptet// Vicky__ros 👌👍
Kommer bli perfekt med blåbär också, hoppas det smakade. Kram Tina
Låter helt fantastiskt god😋😋
Den är supergod, den försvann i ett nafs här hemma, ha, ha. Njut av dagen fina du. Kram Tina