Årets första trädgårdshäng…..

av Home2Tiny
Home2tiny på terassen a la Greta Garbo
Svår och besynnerlig som Greta Garbo???
Inte ett dugg….försöker bara skydda hår och hud från solens skarpa strålar… Och jag kan lova att solen tog igår…..
Efter några timmar i trädgården så hade jag lätt solkysst hud, så galet härligt, men mer än så vill jag inte ha…..
Alltså vilken dag vi fick igår…..trodde inte det var sant när jag kom ut och kände hur värmen slog emot mig.Jag hade tagit på mig bra med kläder….som åkte av ett efter ett, tills jag till slut sportade omkring i bara linne….

Osannolikt härlig….

Vad hittade vi på denna dag då? Jo först och främst vårstädades trädgården, alltså löv och annat dött ryktes bort, det sopades och krattades.Sen åkte planteringsbordet fram…

Och nu har jag äntligen bestämt mig för efter år med diverse köp av krukor att jag ska satsa på några som håller år efter år…..

Och valet föll på de HÄR, Bergs Potter. Så fina och jag tror jag kommer att blanda modeller men hålla mig till de gråa. Japp några är redan på väg hem……

Lite nya trädgårdsredskap ska också köpas in
Utebelysningen har klarat sig i vinter, även vinrankan växer som aldrig förr.
Kaffehörnan som badar i solljus… Den här cafégruppen hade min farmor en gång i tiden, så den ligger mig väldans varmt om hjärtat.
Vedkorgen är på plats.
Här vid pergolan funderar vi en smula på hur vi ska få till det bra.Vi kommer att fortsätta med projektet vi började med förra året, att göra den här delen större.
Gräva ut, fylla på med singel och eventuellt bygga planteringslådor.Vet inte vad som har hänt, men plötsligt har något slags odlingsklåda drabbat mig och jag vill få den här trädgården mer levande.

Och jag försöker peppa mig själv och inte dissa mig med att jag faktiskt inte ha några gröna fingrar alls…..jag måste ju försöka i alla fall…..ni vet det där med tankens makt….

Och medans jag satt där och planerade gick Mr C  loss med högtryckstvätten så allt som behövdes vårtvättas blev skinande rent… Gissa vem som är den varmblodiga i vår familj?Jag sportar runt i linne och Mr C går omkring med polotröja….

Inget konstigt alls….

Älskar den här hörnan på framsidan av huset. Här är det sol i stort sett hela dagen och kvällen så både frukost och kvällsdrinken kan intas här.Just nu är jag fylld av planer för trädgården och pinnar bilder på Pinterest för glatta livet.

Ska bli spännande att se vad vi orkar och hinner med i sommar.

Och så avslutade vi dagen på bästa sätt…..med rökta räkor…..fy Fabian vad gott det är.
Har du aldrig gjort det, måste du göra det bums, busenkelt och helt fantastiskt gott. HÄR hittar du recept på hur vi brukar röka räkor.Nä hörrni nu måste jag jobba….Ha den bästa starten på den här veckan vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

Wikers Liv 9 april, 2018 - 07:54

Vilket härligt inlägg! Så sprudlande och inspirerande! Som vanligt så är dina bilder magiska! Attans vad snygg du är också! Ha en fin ny vecka!
kram/Maria

Svar
Mamma C 9 april, 2018 - 08:03

Så härligt att äntligen få sparka loss i trädgården efter en sådan lång vinter som det varit. Supersnygga krukor var det.
Kram Carin

Svar
Hanna 9 april, 2018 - 08:05

Vad härligt att vara ute i trädgården och greja. Jag var ute i värmen och dömde fotboll igår och jag var verkligen inte beredd på att det skulle vara sommarvarmt. Underbart!

Svar
Villa Ryttarängen 9 april, 2018 - 08:46

Åhh så härligt. Snart så kan vi också greja och fixa där ute. Kraaam Pia

Svar
Carina 9 april, 2018 - 14:15

Åh så underbart! Supersnygg outfit! Räkor tål jag tyvärr inte. Men visst är det härligt med trädgårdspyssel.

Svar
Eva Lundberg 9 april, 2018 - 15:12

Ja verkligen härligt att äntligen kunna vara ute i trädgården igen, och vilket inspirerande odlingsbord! Vilken snygg hörna ni har gjort. Vi håller också på och gör något nytt av ett outnyttjat hörn av trädgården. Det är roligt med trädgårdsprojekt på våren!
Kram Eva
Ps. Tusen tack för receptet – det måste jag pröva!

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »