Recept på Coco-bitar med kokos och kolakräm low carb

av Home2Tiny
Recept på Coco-bitar med kokos och kolakräm low carb
Mitt-i-veckan-pepp??
Onsdag är ju mys och liksom nedförsbacke i full fart mot helgen, så japp jag är allt lite lill-lördag-taggad.
Förmodligen kommer jag med all sannolikhet mumsa i mig ett antal för många av de här godsakerna också, Coco-bitar.
Nämen de är så goda så jag vet inte vad.
Kommer du ihåg den där chokladen Coco som Marabou hade, eller kanske har fortfarande?
I alla fall, då när jag smaskade i mig socker så var det en absolut favorit och nu har jag lyckats att få till något liknande, med betydligt mindre socker då.
Till och med Filip som alltid är en aningens skeptisk till “mina” bakverk, alltså de utan vanligt socker, tog både, en och två bitar.
Mitt tips till påskgodiset, Coco-bitar á la Home2tiny.


Recept på Coco-bitar med kokos och kolakräm low carb

COCO-BITAR LOW CARB

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser ca 15 st
3/4 dl vispgrädde
1/2 dl fibersirap vit
1/4 dl fibersirap gold
2 tsk Ica sötströ
50 g smör

1/2 tsk vaniljextrakt (kan uteslutas)
2 1/2 dl kokosflingor
100 g mörk choklad

SÅ HÄR GÖR JAG

Så här gör jag
Lägg alla ingredienserna utom kokosflingor och mörk choklad i en tjockbottnad kastrull
Låt koka upp och låt sedan kolakrämen sjuda på medellåg värme i ca 25-30 minuter.
Använd gärna en termometer då är det betydligt lättare att veta när kolakrämen är klar. Temperaturen ska visa ca 113 grader när kolakrämen är klar.
Ta bort kastrullen från plattan och häll i kokosflingorna i kolakrämen och rör om.
Låt svalna i rumstemperatur
Ta upp små klickar och rulla till små bars
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad

Doppa Coco-bitarna i den mörka chokladen och strössla lite kokosflingor över.

Sätt in och förvara Coco-bitarna i kylen 

NJUUUUUT!!!!! 

Notes

Fibersirap vit och fibersirap gold köper jag hos Bodystore
Jag använder alltid termometer när jag gör kola, betydligt lättare att ha koll på när den är färdig

Låt kolan stå ute i rumstemperatur och svalna innan du rullar till smeten till bitar

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny



Nu jobb och sen ska jag fortsätta att leta recept till påsk!
Ha en mysig dag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

Mamma C 14 mars, 2018 - 08:34

Godis är gott 🙂
Kram Carin

Svar
Ekenäsliv 14 mars, 2018 - 09:01

Hej raring <3
Tack för tipset, dessa skall jag testa. Känner mig riktigt pepp på att botanisera mig fram och hitta godsaker som inte känns "farliga" för kroppen och utan vitt socker.
Du är ju verkligen expert på området 🙂 Sen ska det vara relativt enkelt och inte en massa olika moment, för jag är lite bekväm av mig.
Ha en fin dag hjärtat, på alla sätt och vis önskar jag dig det <3
Många kramar Anna

Svar
Carina 14 mars, 2018 - 10:43

Det där låter ju super! Ska testa till helgen. Och dina fina bilder gör ju att man blir ännu mer sugen. Jag har dock aldrig testat fibersirap mm.
Kram

Svar
Home2Tiny 15 mars, 2018 - 08:27

Hej Carina. Fibersirap använder jag som sötningsmedel när jag bakar då och då, riktigt bra. Hoppas du kommer tycka om bitarna lika mycket som jag gör. Ja här är de tyvärr redan slut, he, he…. Kram Tina

Svar
Liselotte 14 mars, 2018 - 17:09

Jag älskar coco. Den finns fortfarande och nu i chokladkaka också. Den är dock väldigt sött. Jag ska testa din variant till helgen. Tack för tipset.

Svar
Home2Tiny 15 mars, 2018 - 08:28

Hej Liselotte. Oj finns den chokladen fortfarande, där ser man en favorit som inte går ur tiden alltså…. Hoppas att du kommer att gilla bitarna lika mycket som jag. Tyvärr är de redan slut hos mig så jag får också göra nya till helgen. Stor varm kram. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »