När jag hottat upp en gammal klassiker. Nöttoppar med kaffesmak och choklad

av Home2Tiny
Vilken fantastisk vinterdag jag vaknade upp till
Japp nu har vi snö igen och det är väl sådär, men solen strålar från en klarblå himmel så då får det väl vara okey med ett vintervitt landskap….

Hur som haver
-Hej på er alla som har hittat hit till Home2tiny.
Vi är alldeles överväldigade över hur många ni är som kikar in här och det är helt fantastiskt kul.


Kul är det också att ni lämnar små fotspår efter er i kommentarerna det uppskattas något alldeles extra, det ger en sådan där härlig boost och ger energi till nya och förhoppningsvis ännu mer inspirerande inlägg.

Hittar du hit via Facebook vill jag bara nämna att vi uppdaterar bloggen varje dag, ibland två gånger om dagen och här hos oss får du tips om allt från mode, mat och inredning.

Känner du dig så inspirerad och gillar våra tips, dela gärna vidare på Facebook, på så sätt får även dina vänner ta del av det vi visar och hittar hit.

Men hörrni nu kör vi ett recept.
En favorit i repris
En sådan där goding som jag tror många av er har mumsat på redan som barn.

Jag gjorde det ofta i min mormors kök, satt där och drack saft och lyssnade på hennes spännande berättelse med stora ögon och njöt av en nöttopp.

Idag har jag ändrat om en smula i receptet, hottat upp den gamla klassikern….

Förutom malda hasselnötter har jag också grovmalda kaffebönor i. Det ger förutom en supergod smak även crunch till kakan som jag personligen är extra förtjust i.

Och såklart är nöttoppen sockerfri.

Receptet är verkligen busenkelt, det går fort att baka och nöttoppen är magiskt god

Prova vetja!


TIPSÄr du inte förtjust i kaffesmaken, skippa bönorna.


Även chokladen kan du hoppa över, men jag lovar att det ger den där lilla extra touchen av en lyxigare kaka.


Håll ett litet öga på topparna när de står i ugnen så de inte bränns. Vi har alla olika ugnar och tiden kan variera
………………………………………………………………………………………………………………………………….

NÖTTOPPAR MED KAFFESMAK OCH CHOKLAD
Ingredienser
200 g hasselnötter (spara några till garnering)
50 g smör
2 tsk Ica sötströ
1 ägg
1/2 dl kaffebönor
Eventuellt 1/2 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
100 g Mörk choklad
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret
Mixa hasselnötterna till ett fin pulver
Häll i kaffebönorna och mal dem inte helt, de ska vara lite crunch.
Blanda nöt och kaffeblandningen med det smälta smöret, Ica sötströ, ägg och eventuellt vaniljpulver.
Lägg bakplåtspapper på en plåt
Forma smeten till toppar och sätt en hasselnöt på varje topp
Gräddas mitt i ugnen cirka 18 minuter
Låt nöttopparna svalna på plåten
Smält chokladen
Doppa botten av nöttoppen i chokladen
Ställ topparna i kylen och låt chokladen stelna
NJUUUUUT!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………

 


Nu jobb!Ha en strålande dag vänner!Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Razzy 20 mars, 2018 - 08:41

Tänk jag har fortfarande inte gjort detta receptet men jag blir så sugen varje gång, kanske dax att pröva dem nu 🙂 Hoppas du har en underbar tisdag trotts vintern som vägrar släppa sitt grepp om vårat avlånga land. Kram Eva

Svar
Mamma C 20 mars, 2018 - 09:53

Kaffe älskar man ju, så det är nog ingen fel smaksättning.
Kram Carin

Svar
Fröken Abbe 20 mars, 2018 - 16:31

Åh, jag minns dem från min barndom! Min moster gjorde sådana.

Måste fråga eftersom jag inte var säker: Var du möjligtvis på ett köpcenter idag i en dansk butik?

Kram

Svar
Home2Tiny 20 mars, 2018 - 18:21

Visst är det nostalgikakor. Ja men visst var jag ute på Hallarna idag och fyndade i en dansk butik…. Hade varit kul att fått säga -Hej…. Det gör vi nästa gång… Ha nu en mysig kväll. Kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »