759
Här fortsätter vi att kurera oss både jag och Mr C, med andra ord är det lugna gatan här i svarta huset…
Mitt-i-veckan-gott
Är väl alltid rätt eller hur?Just nu är jag tydligen inne i en jordnötsperiod, för det bjuds på mycket jordnötskakor här inne känner jag…..Men killarna älskar det och jag med kan jag säga…… och efter de här kakorna har jag äntligen gjort slut på den där gigantiska burken med jordnötssmör jag hade i kylen.De här kakorna har en lite mer seg, kolaliknande botten och ett krispigt täcke av choklad och jordnötter, behöver jag egentligen säga att det bara sa slurp sen var de slut här hemma
Är väl alltid rätt eller hur?Just nu är jag tydligen inne i en jordnötsperiod, för det bjuds på mycket jordnötskakor här inne känner jag…..Men killarna älskar det och jag med kan jag säga…… och efter de här kakorna har jag äntligen gjort slut på den där gigantiska burken med jordnötssmör jag hade i kylen.De här kakorna har en lite mer seg, kolaliknande botten och ett krispigt täcke av choklad och jordnötter, behöver jag egentligen säga att det bara sa slurp sen var de slut här hemma
Och nu undrar killarna när jag ska baka dem nästa gång……
Prova vetja du veva ihop dem på nolltid, lovar!
TIPS
Till glasyren går det bra att använda mörk eller ljus choklad. Jag tog mörk choklad eftersom kakorna är rätt söta ändå.
Har du inte farinsocker går det lika bra med till exempel muscovadosocker. Det har jag använt en gång och killarna gjorde tummen upp för dem också
Jag skar kakan i rutor efter jag hällt på glasyren, det tycker jag är lättare än när chokladen har stelnat…………………………………………………………………………………………………………………..
Har du inte farinsocker går det lika bra med till exempel muscovadosocker. Det har jag använt en gång och killarna gjorde tummen upp för dem också
Jag skar kakan i rutor efter jag hällt på glasyren, det tycker jag är lättare än när chokladen har stelnat…………………………………………………………………………………………………………………..
SEGA JORDNÖTSBITAR MED ETT KRISPIGT CHOKLADTÄCKE
Ingredienser ca 40-50 st
200 g smör
12 dl havregryn
3 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1½ dl ljus sirap
12 dl havregryn
3 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1½ dl ljus sirap
Glasyr
200 g mörk eller ljus choklad (jag använde mörk)
175 g (½ burk) jordnötssmör
1½ dl grovhackade salta jordnötter
200 g mörk eller ljus choklad (jag använde mörk)
175 g (½ burk) jordnötssmör
1½ dl grovhackade salta jordnötter
Så här gör jag
Sätt ugnen på 225 grader
Smält smöret och låt det svalna.
Mät upp havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke, blanda.
Tillsätt det smälta smöret och sirapen.
Blanda samman till en smulig
massa.
massa.
Klä en långpanna, cirka 30×40 cm, med bakplåtspapper.
Tryck ut smulorna jämnt på långpannan.
Grädda kakan mitt i ugnen 10–15 min.
Glasyren
Hacka och smält chokladen i mikron eller över vattenbad.
Rör i
jordnötssmöret och rör till en jämn massa.
jordnötssmöret och rör till en jämn massa.
Bred ut massan på den ljumna
kakan. Strö över jordnötterna.
kakan. Strö över jordnötterna.
Skär kakan i rutor.
Låt kakan svalna och stelna i kylen
NJUUUUUT!!!
…………………………………………………………………………………………………………………………..
Här fortsätter vi att kurera oss både jag och Mr C, med andra ord är det lugna gatan här i svarta huset…
Ha en mysig lillördag vänner!
Kramisar
T
T
1 kommentarer
Förstår att dom tog slut snabbt för dom ser jättegoda ut.
Kram Carin