Vilket innebär lite ledighet, en hel del mat och förmodligen äggstra mycket sötsaker.
rätt imponerande siffror måste jag säga…
Jag grovhackar mörk choklad och rör ner i kladdkakan, då får man en viss crunch i kakan, går såklart att utesluta
1 1/2 dl mjöl
Dekoration
50 g vit choklad
Smarties
SÅ HÄR GÖR JAG
Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, salt i en bunke
Häll i det smälta smöret och rör om
Tillsätt ett ägg i taget och rör om
Häll ner den grovhackade chokladen i smeten
Smöra en form och “bröa” med kakao
Häll smeten i formen
Grädda kakan i cirka 15 minuter, den ska vara kladdig
Låt kladdkakan svalna
Vit choklad och saffranstryffel
Koka upp saffran med grädden.
Hacka den vita chokladen och låt den smälta i grädden.
Häll smeten över kakan.
Låt stelna i kylskåp.
Vitt chokladägg
Smält 50 g vit choklad och pensla en äggform (den jag använde hittar du i det HÄR inlägget)
Sätt in i kylen och låt chokladen stelna
Pensla på vit choklad och upprepa tills du fått ett tjockare ägg.
Placera chokladägget på tårtan och fyll det med Smarties
Servera påsktårtan med lättvispad grädde
T
2 kommentarer
Vilken vacker påskatårta.
Ha en fin måndag.
Kram Carin
Vacker tårta! Blir jättesugen när jag ser den 🙂
Tack för tips.