Till nya höjder…….Morotskaka deluxe

av Home2Tiny
Jisses vilken soft morgon vi har haft i svarta huset….
Förmodligen var vi, både jag och Mr C i stort behov av både sömn och inga måsten…därav ett väldans sent inlägg….

Hur som haver så vet ni såklart att det är Morotskakans dag idag?
Inte?
Nej jag håller med, vem tusan håller reda på det, förutom jag då….men jag har faktiskt en fuskkalender till min hjälp…
Men morotskaka är ju bara så galet gott och när jag igår skulle veva ihop något smarrigt så ville jag tvista till den mer vanliga liksom
Och resultatet blev den här
Morotskaka deluxe
Eller vad säger ni om en saftig morotskaka som i mitten och runt om har en frisk och fräsch citronkräm och på häller man en mjuk kolakräm och dekorerar med knapriga sötsalta nötter.

Alltså för en gångs skulle var det såååå nära att jag dök ner i godsaken och moffade i mig…

Men killarna fick vara försökskaniner och ja det hade tydligen bara en sak att säga

Världsgott…….

TIPS
Det kan se ut som många moment och många ingredienser, men kakan är enkel att göra och det tar inte så lång tid….faktiskt


Håll lite koll på kakan i ugnen så den inte bränns. Känn också med sticka att den är torr


Jag strösslar på nötterna precis innan servering, står de i kylen blir de fuktiga och inte sådär knapriga som jag tycker de ska vara


……………………………………………………………………………………………………………………..

MOROTSKAKA DELUXE
Ingredienser
Morotskaka
3 ägg
3 1/2 dl socker
4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/2 tsk riven muskonöt
2 1/2 dl rapsolja
250 g rivna morötter
Citronkräm
200 g smör
200 g Philadelphiaost
3 dl florsocker
Rivet skal och juice från en ekologisk citron
2 tsk vaniljsocker
 
Kolasås
3/4 dl vispgrädde
1 1/4 dl strösocker
50 g kallt smör, i tärningar
En nypa flingsalt
Sötsalta nötter
100 g val och pekannötter
1 tsk honung
En nypa fint salt 
Så här gör jag
Morotskakan
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll ner
olja och de rivna morötterna i smeten.
Tillsätt därefter mjölblandningen.
Blanda försiktigt men väl
Häll smeten i en smord och bröad (jag använder mandelmjöl) sockerkaksform.
Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna
Sötsalta nötter
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda nötter med honung och salt i en bunke och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Rosta dem i ugnen cirka 8 minuter.
Låt svalna och hacka dem lite grovt
Kolasås

Värm upp grädden på svag värme i en kastrull. Den ska inte koka.

Mät upp
sockret i en annan kastrull och värm på medelhög värme tills det börjar
smälta kring kanterna.
Rör försiktigt tills allt socker har smält och
fått en gyllenbrun färg.
Tillsätt smöret i det smälta sockret och rör om
tills smöret har smält.
Tillsätt sedan försiktigt den varma grädden,
lite i taget, och rör tills blandningen är helt slät.
Tillsätt saltet
och smaka av.
Citronkrämen
Smält smöret och låt det svalna. Viktigt att smöret inte är varmt
Vispa smöret med övriga ingredienser fluffigt.
Dela morotskakan på mitten
Bre på cirka 3/4 av citronkrämen
Lägg på locket
Bred ut resten av citronkrämen (kan bli över om du tycker det blir för mycket)
Häll på kolasåsen
Låt morotskakan stå någon timme i kylen innan den serveras
Strössla sist på de grovhackade sötsalta nötterna
 
NJUUUUUUT!
………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Jamen då är det ner i köket igen då….har några recept som ska lagas och sen fotas.
Så ser min dag ut, hur ser din ut?

Njut av dagen vännen!

Kramisar
T

3 kommentarer
0

LIKNANDE INLÄGG

3 kommentarer

Sabelhagens Olivlund 3 februari, 2018 - 10:45

Men hur mumsig?? Vill ha på en gång:). Älskar morotskaka, inte visste jag att det var den dagen idag.
Så fina och inspirerande bilder som alltid.
Kram och en fin lördag
/Maria

Svar
vaiybora 3 februari, 2018 - 15:16

i wanna eat it so much. thank for sharing on the website.

หนังการ์ตูน

Svar
Mamma C 3 februari, 2018 - 16:03

Jisses så gott det där såg ut.
Kram Carin

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.