Hej, Mr C här.
Äntligen helg och ostbricka, tänkte ge lite tips på hur du kan förnya dina favoritostar.
Det händer att jag får frågan om jag verkligen dricker öl till ost, som om det är självklart att den bästa smakkombon är att matcha sin favoritost till vin?
Visst, det funkar, men folk blir ofta väldigt överraskade av att öl kan vara en minst lika bra matchning till osten.
Det är inget konstigt alls egentligen, det handlar om att kombinera smaker och dofter så att de lyfter fram det bästa hos varandra, som ett smakäktenskap om du vill.
Rätt öl kan funka riktigt bra tillsammans med sältan, syran och det feta eller krämiga i ostar.
Dessutom kan du erbjuda ett ett par-tre olika, riktigt bra öl att variera med för samma kostnad som en flaska vin, mer smaker för pengarna alltså.
Så, nästa gång du planerar en ostbricka hemma, våga testa att kombinera med några olika öl, risken finns att dina favoritostar smakar ännu bättre..
För att göra det enklare har jag några tips på kombinationer som du kan börja med, ölsorter och ostar som jag gärna kombinerar.
En bra start för att testa sig fram.
Mr C
6 kommentarer
Tack för spännande tips! Det får vi prova.
Lycka till med maten och damerna 🙂 //Anna
Hoppas du hittar något som kan smaka. Ha den bästa starten på veckan. Kram Tina
Jag är inte så förtjust i öl, men vackra bilder i vanlig ordning. Kram.
Tusen tack hälsar Mr C
Låter spännande och ser mycket trevligt ut…ha en fin kväll med damerna och serveringen…Eva O.
Tusen tack hälsar Mr C