Fotografering, redigering och en mysig dag med den vackraste

av Home2Tiny
Igår var det en sådan där bästa-dagen…..
Först och främst fick jag umgås med min finaste brorsdotter, hon som oavsett ålder alltid kommer vara min lilla prinsessa.
Känns som om det var igår som brorsan ringde och sa att de fått en dotter, kan tala om att då flödade tårarna och hjärtat sjöng av lycka.Nu är hon tonåring och den vackraste tjejen jag vet, både på ut och insidan och ingen är lyckligare än jag över att hon vill hänga med sin faster en eftermiddag.

Så igår drog vi till Båstad och fotade.

Jag behöver öva att stå bakom kameran och snälla Tilde ställde upp.
Det här är absolut bland det roligaste jag vet, att få fota.Att få bilden jag har i huvudet att bli verklighet liksom, det är så otroligt häftigt och ärligt så tappar jag både tid och rum när jag får syssla med det här.

Tilde var så tapper när hon lät mig styra och ställa.

-Titta hit, -Titta dit
Huvudet upp, huvudet ner….

Men sen är hon en dröm att fota, jag blir alldeles yrslig av lycka och jag tror jag knäppte en sisådär 300 bilder.

Sen börjar det roliga när jag kommer hem…Att få sätta mig i lugn och ro och redigera.

Alltså det är julafton varje gång när jag får öppna upp alla bilderna och låta kreativiteten flöda.

Jag använder i huvudsak bara Lightroom när jag redigerar.

Ibland tar jag en sväng inom Photoshop också, men alla de här bilderna som jag visar idag är redigerade i Lightroom.

Älskar det redigeringsprogrammet, men jag vet att jag har mycket kvar att lära….men det är det som är utmaningen…..att ständigt utvecklas och lära sig nytt hela tiden…

 

Under dagen använda jag två olika objektiv ett 50 mm 1,4 och ett 85 mm 1,4Gillar de här två objektiven bäst när jag fotograferar porträtt.

Vi hade en sådan fantastisk tur med vädret, det blåste nästan ingenting, vilket är högst ovanligt och ljuset var helt magiskt, fick Skagenvibbar…..
Bästa, bästa att få en mysig dag med mitt hjärta, fika och babbla och sen pricken över i:et att få fota denna skönhet bättre kan det knappast bli.Har du några frågor om foto, objektiv, redigering eller kanske kring hur jag tänker kring en fotografering. Fråga på så återkommer jag så fort jag kan med svaren.

Nu måste jag sätta fart, ska in till kontoret och träffa de bästa kollegorna.

Ha en härlig dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

5 kommentarer

Mamma C 22 februari, 2018 - 15:11

Vilken kul dag du haft och dina bilder är så bra.
Kram Carin

Svar
Helenas enkla vardag 23 februari, 2018 - 07:18

Åh så fina bilder på ditt brorsbarn. Bilder hon kan spara och rama in om hon vill.
Jag är intresserad vilket objektiv du har till rep bilder, samt iso, bländare och tid. Skulle också vara kul attveta hur du fått bilderna att bli som de blir på utemiljöerna. Kram bästa du.
Helena

Svar
carina 14 mars, 2018 - 17:23

Oj så fina bilder! Vad har du för redigeringsprogram? Och hur får du bilderna så lite ja vad ska jag skriva? dimmiga eller ja lite trollakt över dem. Jättefina!

Svar
Home2Tiny 14 mars, 2018 - 18:35

Tack snälla Carina. Jag jobbar både i lightroom och Photoshop. För att få den dimmiga känslan jobbar jag i Photoshops justeringar. Där jobbar med nivåer och deras reglage. Alltid lika svårt att förklara….så fråga på om jag inte varit riktigt tydlig i min förklaring. Ha en fin kväll. Kram Tina

Svar
carina 15 mars, 2018 - 15:53

Tack för svar <3 Jag har också photoshop och lightroom Så jag kan kolla
Ha en fin kväll
Kram

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »