Tårtan med stort T………..Popcorntårta med chokladbotten och kolakräm

av Home2Tiny
Hej helg och – Hej popcorn-dagen!
För det vet väl alla att det är den stora popcorn-dagen den 19 januari.
Inte?
Konstigt….eller not….
Såklart att jag skojar, var kommer alla de här firardagarna ifrån…..

Hur som haver som jag har skrivit om innan tar jag emot de här firardagarna med hull och hår eftersom de ger mig inspo till att baka och laga mat.
Så vad passar väl bättre idag än att bjuda på en
POPCORNTÅRTA MED CHOKLADBOTTEN OCH KOLAKRÄM
Håll i hatten vänner för här har ni en tårta som inte går av för hackor
Krispig, krämig, kladdig och kolossal-smarrig, allt i en endaste tugga.Killarna jublade…..
TIPS
Det här är en mäktig tårta så inga stora bitar behövs

Lägg på popcornen precis innan serveringen. Skulle det bli tårta över (va????) så försök ta bort popcornen så gott det går och förvarar dem i en bunke torrt. Förvarar du dem på tårtan i kylen, försvinner det krispiga och de blir blöta och sega (inte så gott)

Ha inte chokladbotten för länge i ugnen, då blir den torr och trist, den ska fortfarande vara något kladdig

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

POPCORNTÅRTA MED CHOKLADBOTTEN OCH KOLAKRÄM
Ingredienser
Chokladbotten
175 g rumsvarmt smör
3 dl socker
1 1/2 dl kakao
3/4 dl sirap
En nypa salt
3 ägg
1 1/2 dl mjöl
 
Kolakräm
1 1⁄2 dl vispgrädde
2 1⁄2 dl strösocker
100 g kallt smör, i tärningar
1⁄2 tsk flingsalt

100 g popcorn, 1 påse eller 2 dl opoppade popcorn
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör och socker vitt och krämigt
Rör ner kakao (jag silar alltid de torra ingredienserna för att undvika klumpar), sirap och salt
Rör i ett ägg i taget
Vänd ner mjölet i smeten
Häll smeten i en smord springform ca 22 – 24 (jag “bröa” med kakao)
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter (beroende på ugnsvärme). Prova med sticka, för kakan ska vara lite kladdig.
Låt svalna
Värm upp grädden på svag värme i en kastrull. Den ska inte koka.
Mät upp
sockret i en annan kastrull och värm på medelhög värme tills det börjar
smälta kring kanterna.
Rör försiktigt tills allt socker har smält och
fått en gyllenbrun färg.
Tillsätt smöret i det smälta sockret och rör om
tills smöret har smält.
Tillsätt sedan försiktigt den varma grädden,
lite i taget, och rör tills blandningen är helt slät.
Tillsätt saltet
och smaka av.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Poppa popcornen i mikron enligt anvisningarna
på paketet alternativt poppa dem i en kastrull.
Häll ut popcornen på en
plåt med bakplåtspapper.
Ringla över cirka 1–1 1⁄2 deciliter kolasås
och blanda om väl så att alla popcorn täcks.
Ställ in i ugnen
och låt stå i cirka 15 minuter.
Låt svalna
Häll på lite av kolakrämen över chokladbottnen och pensla ut (då fastnar popcornen och glider inte omkring)
Garnera chokladtårtan med alla popcorn.
Det ska bli ett gigantiskt berg med
karamelliserade popcorn.
Servera resterande kolasås (ev popcorn som inte fått plats på tårtan) till tårtan tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljglass.
NJUUUUUUT!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………… 

Orkade inte partaja loss med herr Snabeldrake och fröken Dammvippa fullt ut igår så det får allt bli en svängom idag med.

Sen ska jag baka och pyssla runt lite.

Ha den bästa starten på helgen vänner!

Kramisar

T

LIKNANDE INLÄGG

4 kommentarer

Mamma C 19 januari, 2018 - 08:37

Värsta godistårtan som ser hur smarrig ut som helst.
Ha en fin dag med snabeldraken. Jag ska också ta en sväng om med min.
Kram Carin

Svar
Bland Kastruller och vinglas 19 januari, 2018 - 10:28

Galet!! gott ser det ut på popcornsdagen. oj vad det poppat upp alla dessa firardagar ubder de senaste åren. Knappt man hänger med
Kram Kajsa

Svar
Hanna 21 januari, 2018 - 05:16

Det låter verkligen helt galet gott! Popcorndagen visste jag inte ens att det fanns. 🙂

Svar
vaiybora 23 januari, 2018 - 01:39

Your blog is very useful for me,Thanks for your sharing.

หนังฝรั่ง

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »