Semlatider…. Baka en sockerkakssemla low carb…..

av Home2Tiny

Vet ni….jag är så himla glad….
Vår fotostudio börjar bli klar och igår tog jag alla de här bilderna där.
Ja men det känns så himla bra.
Ljuset är perfekt, här har jag bara använt naturligt ljus, inga lampor någonstans och så har jag space, utrymme för att själv röra på mig och ändra på det jag fotar.

Himmel och pannkaka så nöjd och berusat glad jag är över detta, egen fotostudio liksom…..

Och sen bakade jag en helt gudomligt god sockerkakssemla (low carb)

Sockerkakan har smak av kryddig kardemumma och på ligger en krämig mandelmassa och sen….såklart mycket fluffig vispgrädde…..

Tror faktiskt jag dog en smula när jag smällde i mig den till fikat….och japp båda de där bitarna slank ner bara sådär, häpp…

TIPS

Jag använder både kardemummakärnor och malen kardemumma för jag älskar den här kryddan.
Vill du bara ha kardemummakärnor eller bara malen kardemumma går det precis lika bra.

Börja försiktigt att hälla ner lite vispgrädde i mandelmassan och tillsätt såpass mycket att du får till en konsistens som passar just dig. Jag vill ha min mandelmassa riktigt krämig.

Sen älskar jag vispgrädde och spritsa ut en hel del. En smaksak du kanske vill ha mindre….
………………………………………………………………………………………………………………………………………

SOCKERKAKSSEMLA LOW CARB
INGREDIENSER Liten sockerkaksform
Sockerkaka
3 dl mandelmjöl
1/2 dl Ica sötströ
1 tsk honung
100 g rumsvarmt smör
2 äggulor
2 äggvitor
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
1 tsk malen kardemumma

Mandelmassa

100 gram mandelmjöl
2 msk sukrin melis
Knappt 1 äggvita
Vispgrädde
2-3 dl vispgrädde
Så här gör jag

 

Sätt ugnen på 150 grader
Smörj och en liten sockerkaksform och bröa med mandelmjöl
Vispa Smör, Ica sötströ och honung vitt och pösigt
Tillsätt en äggula i taget under vispning
Stöt kardemummakärnorna i en mortel
Tillsätt mandelmjöl, kardemummakärnor, malen kardemumma och bakpulver
Vispa till en smet
Vispa upp äggvitorna hårt
Blanda ner (ej vispa) lite av äggvitorna i smeten och tillsätt därefter resten, Blanda väl
Häll ner smeten i sockerkaksformen
Låt sockerkakan stå i ugnen i ca 20 minuter, känn med en sticka, den ska inte vara kladdig
Ta ut och låt svalna
 Blanda i en skål mandelmjöl, sukrin melis och äggvita
Tillsätt lite vispgrädde i taget och rör om tills du får en krämig konsistens
Vispa grädde
 
Skär av ett “lock” på sockerkakan
Lägg på mandelmassan runt om
Spritsa ut grädden runt om
Lägg på locket
Sikta över sukrin melis och strössla hackad mandel över

NJUUUUUT!

……………………………………………………………………………………………………………………………..

Tur att det finns en liten bit kvar i kylen, kommer passa perfekt till tre-fikat i eftermiddag.

Ha en mysig dag vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

8 kommentarer

Mamma C 27 januari, 2018 - 09:41

Vilken lycka att ha en egen fotostudio att hålls i. Magiska bilder och det lät riktigt gott också.
Kram Carin

Svar
Home2Tiny 28 januari, 2018 - 10:18

Tack snälla Carin. Ja jag är så himla glad för min studio, nu ska jag bara fylla den med riktigt bra rekvisita också. Ha en mysig dag. Kram Tina

Svar
Sabelhagens Olivlund 27 januari, 2018 - 09:54

Men åh, grattis till er egna fotostudio. Så lyxigt! Blir inte alls avis:). Det kanske är det man skulle göra med vårt "fjärde sovrum" som inte används till något vettigt:).
Jag gillar tonen i dina bilder, jättefin.
Kram vännen och ha en fin dag. Äntligen lite sool

Svar
Anonym 27 januari, 2018 - 13:36

Underbara bilder som vanligt!!!
En egen fotostudio, kan ju inte annat än bli ännu bättre bilder om det nu är möjligt!?
Grattis, det måste ju kännas helt fantastiskt att ni bägge har samma intresse och kan hjälpa varandra.
kram Monica

Svar
Home2Tiny 28 januari, 2018 - 10:19

Tack snälla Monica vad glad blir. Ja det är fantastiskt roligt att vi har ett gemensamt intresse jag och Mr C, allt blir ju så mycket roligare när man är två. Ha en fin dag. Kram Tina

Svar
Mittgodastefinaste 27 januari, 2018 - 14:16

Underbara bakverk och bilder Tina!!

Ha en fortsatt fin helg!

Kram Jenny

Svar
vaiybora 30 januari, 2018 - 01:08

wow!!!i really want eat it so much i like your good idea.

หนังดราม่า

Svar
Villa Freja 31 januari, 2018 - 09:17

Den här måste helt klart testas. Jag är som tokig i semlor men tål inte gluten. Kram.

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »