900
Jag har experimenterat lite i köket
Vilket jag ofta gör när jag ska baka något utan socker och mjöl.
Tyvärr är det inte bara att “översätta” ett “vanligt” recept, vilket hade varit väldans smidigt…. Nope jag får testa mig fram och många gånger blir det hamna-i-soporna-kakor eller så har jag tur och det blir bara sådär kanonbra, som igår när jag vispade ihop de här jordnötskakorna med mörk choklad. Att baka just småkakor är bland de svåraste när man inte använder mjöl och socker.
De blir ofta för mjuka och så håller de inte ihop, men de här blev sådär perfekta (enligt mig) i konsistensen och sen är ju kombon jordnötter och choklad näst intill oslagbar.
Tyvärr är det inte bara att “översätta” ett “vanligt” recept, vilket hade varit väldans smidigt…. Nope jag får testa mig fram och många gånger blir det hamna-i-soporna-kakor eller så har jag tur och det blir bara sådär kanonbra, som igår när jag vispade ihop de här jordnötskakorna med mörk choklad. Att baka just småkakor är bland de svåraste när man inte använder mjöl och socker.
De blir ofta för mjuka och så håller de inte ihop, men de här blev sådär perfekta (enligt mig) i konsistensen och sen är ju kombon jordnötter och choklad näst intill oslagbar.
TIPS
De här är så plättlätta att baka så jag vet inte om det finns några tips att ge.
Det skulle vara i så fall om du förvarar kakorna i frysen, så ät dem något halvfrusna, tinar du upp dem helt blir de på tok för mjuka enligt mig.Jag förvarar mina kakor i ett svalt och torrt skafferi
Det skulle vara i så fall om du förvarar kakorna i frysen, så ät dem något halvfrusna, tinar du upp dem helt blir de på tok för mjuka enligt mig.Jag förvarar mina kakor i ett svalt och torrt skafferi
………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
JORDNÖTSKAKOR MED MÖRK CHOKLAD LCHF
Ingredienser ca 16 st
1 1/2 dl jordnötssmör
1 litet ägg
1/2 dl Fiber Syrup gold (som du hittar HÄR)
1 msk Fiber Syrup clear (som du hittar HÄR)
Dekoration
50 g mörk choklad
Några finhackade jordnötter
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ihop alla ingredienserna till kakan med en elvisp
Rulla cirka 16 bollar och platta till dem i handen
Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda kakorna i ugnen i cirka 8 minuter
Låt svalna på ett bakgaller
Smält den mörka chokladen
Ringla över kakorna
Strössla med jordnötter
Kakorna kan du frysa eller förvara svalt och torrt (dock ej i kylen då blir de mjuka)
NJUUUUT!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Nu jobb.
Ha en finfin dag vänner!
Kramisar
T
T
1 kommentarer
Gillar jordnötskakor, undra om man kan hitta fiber syrup här nere.
Kram Carin