Jag bjuder på en kötträtt….. En köttgryta med hetta…

av Home2Tiny
Het gryta med sambal oelek
Så blev det ny vecka igen…..
Och helgen försvann snabbt som bara den fast den inte riktigt blev som vi tänkt oss.

Å andra sidan har vi “hunnit” med att prata och planera en sjuhelsikes massa och det känns så himla bra, så inget ont som inte har något gott med sig…eller hur nu den där gamla klyschan går…. Men nu kör vi ny vecka, med nya tag och tro det eller ej här kommer ett köttrecept… Inte så ofta jag har serverat det här på bloggen.
Det beror mycket på att varken jag eller Mr C äter rött kött, däremot gör killarna det och därför lagar jag faktiskt mycket rätter med kött i. Men jag måste utföra en varning när jag bjuder på köttrecept
Jag har inte smakat på rätten.Det vill säga att det här är helt och hållet efter mina två favoritkillars smaklökar.Så om du ska laga den här rätten (vilket jag såklart tycker du ska göra) och tycker den smakar urk så är det på mina killar du får skylla….inte på mig.

Jisses så skönt att för en gång skull vara helt ansvarsfri, he, he….

Skämt å sido, så tror jag att du, precis som mina killar kommer älska den här rätten….

TIPS

Den här rätten gör jag när jag ramlar över fina grytbitar av fläsk, händer tyvärr inte så ofta, men ibland så kan man ha tur.Det här kan bli en hur stark rätt man vill. Det är bara att öka på sambal oelek till den hettan du vill ha

Tyvärr avskyr mina killar kokta grönsaker, därav att jag servera en kall sallad till. Annars är ett tips att låta broccoli, morötter, paprika eller någon annan grönsak koka med.

Jag tror också att till exempel en näve syltlök hade varit gott att slänga i strax före servering.

Förutom en kall sallad till serverar jag också ris.

Äter du enligt LCHF, servera blomkålsris till eller ugnsrostad blomkål.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Het gryta med sambal oelek

KÖTTGRYTA MED HETTA

Portioner/st: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

1 kg fläskgrytbitar
1-2 tsk sambal oelek
3 hackade schalottenlökar
1 dl Tamarisoja
2 finhackade vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
Ev salt och peppar

SÅ HÄR GÖR JAG

Lägg grytbitarna i en gryta
Häll i schalottenlökar och vitlök
Vispa ihop övriga ingredienser
Höll över köttet och löken.
Koka upp och låt sedan allt sjuda på svag värme under lock i 1 1/2 timme
Servera grytan med ris och eventuellt sallad
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Nu väntar jobb för mig
Ha den bästa starten på veckan vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

5 kommentarer

Mamma C 15 januari, 2018 - 08:51

Mums den såg god ut.
Kram Carin

Svar
Villa Ryttarängen 15 januari, 2018 - 15:21

En riktig bjuda på gryta. Jag äter ju inte heller sånt kött men man kan väl pytsa i en quornfilé. 🙂 Så fina bilder och salladen på sidan ser ju jättesmarrig ut. är det mozzarella i den? Gokväll på dig/ Pia

Svar
Home2Tiny 15 januari, 2018 - 17:47

Absolut att du kan ha quornfilé blir säkert hur smarrigt som helst. Japp det är mozzarella och picklad rödlök, sådant de inte kan vara utan, killarna. Kram Tina

Svar
Åse 15 januari, 2018 - 16:25

Både låter och ser gott ut ❣️ Kram Åse

Svar
Home2Tiny 15 januari, 2018 - 17:48

Tack snälla Åse, enligt killarna är den tokgod…. Ha en mysig kväll. Kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »