Husmanskost i vegetarisk tappning……Kålpudding

av Home2Tiny
Vegetarisk kålpudding

Jag blir alldeles vimmelkantig av lycka

För igår var ni så många som kikade in och det värmer otroligt i det här hjärtat.

-Hej på er nya som gamla vänner, ni är så varmt välkomna ska ni veta och jag blir så fantastiskt glad att just du kikar in.

Så nu kickar vi igång den här veckan med ett glädjeskutt och bjuder på riktig husmanskost i vegetarisk och lchf-tappning.

 Kålpudding..

Jag kan riktigt frossa i kålpudding, tycker det är vansinnigt gott och det är ju faktiskt inte svårt alls att laga, speciellt inte när man gör som jag…..vegetariskt

Eftersom jag ha grädde i kålpuddingen skippar vi såsen och Mr C vill gärna ha rostad blomkål och broccoli till istället för potatis.

Själv äter jag en rejäl portion kålpuddingen med picklad rödlök (du hittar receptet HÄR) det räcker för mig, annars blir det för mycket kål på kål om jag säger så…….

Så prova vetja tror inte du kommer att bli besviken…

 

TIPS

Jag blandar ihop både kål och quornfärs, vill du hellre lägga i traditionella lager går det precis lika bra

Jag använder balsamvinäger i såsen för jag vill ha lite syra i, gillar du inte det, skippa det bara.

Börja med 1 msk honung och smaka av hur “söt” du vill ha kålen.

Håll koll på ugnen så att kålpuddingen inte bränns

………………………………………………………………………………………………………………………………..

Vegetarisk kålpudding
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ett mindre vitkålshuvud
Cirka 1- 2 msk honung
1 msk grönsaksbuljong
Salt och peppar
300 g quornfärs
3 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
2 msk grönsaksbuljong

SÅ HÄR GÖR JAG

Sätt ugnen på 175 grader
Strimla vitkålen fint
Stek kålen i en rejäl klick smör tills den blir glansig
Häll på honungen och 1 msk grönsaksbuljong och stek kålen en stund till
Salta och peppra. Smaka av om mer sötning eller kryddning behövs
Tina quornfärsen
Häll quornfärsen på kålen i stekpannan och stek i någon minut.
Häll upp i en ugnsfast form
Vispa ihop vispgrädde med balsamvinäger och grönsaksbuljong.
Häll över kål och quornblandningen
Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter
Serveras med lingon, picklad lök, rostade grönsaker eller eventuellt potatis och sås
NJUUUUUT!
Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Nu ska jag planera veckan som innehåller en hel del spännande.

Ha den bästa starten på veckan vänner!

Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

Mamma C 29 januari, 2018 - 09:00

Kålpudding är mums och det här var ett nytt recept för mig.
Ha en fin måndag.
Kram Carin

Svar
Monika 29 januari, 2018 - 11:31

Låter gott men blev nog lite fel när du skrev att du äter den med picklad rödkål för att det inte ska bli så mycket kål ;), rödlök menar du nog, iallafall går länken till rödlök.
Kram Monika

Svar
Home2Tiny 29 januari, 2018 - 11:53

Tack Monika…. Visst ska det vara picklad rödlök och ingenting annat, hade nog för mycket kål på hjärnan, ha, ha. Har rättat till det och tack för att du sa till det uppskattas. Ha nu en fin dag. Kram Tina

Svar
Wikers Liv 29 januari, 2018 - 12:16

Åh tack för tips och recept! Vi äter rätt mycket veg hemma.
Måndag- torsdag varje vecka, så det är toppen med nya rätter!
Kram/Maria

Svar
Kia 29 januari, 2018 - 13:28

Har nog aldrig smakat kålpudding.
Ha en toppen vecka!
Kram Kia

Svar
vaiybora 30 januari, 2018 - 01:07

wow!!!i really want eat it so much i like your good idea.

หนังดราม่า

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »