Och kanske är det så att du fortfarande går i tankarna
-Vad tusan ska jag bjuda på….
Jamen då kommer här några tips både på förrätter, varmrätter och desserter.Rätter som jag själv tycker är supergoda och som vi har bjudit på när det har varit fest.Förhoppningsvis hittar du någon rätt som kan passa eller så kanske du fixar till en hel nyårsmeny.
FÖRRÄTTER
Först ut är en avokadosoppa med het torskrygg och det här är en soppa med sting i kan jag säga och som bara är såååå god.
Man kan ju bli en aningens skeptisk till varm avokado, men tillsammans
med lime, chili och vitlök blir det ett häftigt smakäktenskap och som
tar dina smaklökar till nya dimensioner.
bästa av allt, den lämnar liksom plats för allt det andra goda som ska
avnjutas under kvällen.
Prova, jag tror inte ni kommer att bli besvikna. Du hittar receptet på den fruktiga räksalladen med hetta HÄR
Gratinerade havskräftor som smakar himmelskt av alla örter och osten.
Recept på lax och kräftfylld rödtunga hittar du HÄR
1 st schalottenlök
0,5 dl rödvinsvinäger
7-8 st vitpepparkorn
3-4 st persiljestjälkar
300 g smör
3 st äggulor
2 msk tomatpuré
2 msk hackad persilja
1 kvist dragon
4 st hummerklor
Cirka 12 styck grön sparris
Skala och hacka schalottenlöken till choronsåsen.
peppar, schalottenlök och persiljestjälkar tills hälften återstår.
av.
reduktionen med äggulorna i ett vattenbad.
äggblandningen blir luftig och fingervarm.
fingervarma smöret, dock ej den vita bottensatsen i en tunn stråle under
kraftig vispning.
och smaka av med salt och peppar.
Lägg sparrisen i en ugnssäker form med smält smör
Ringla över lite olivolja
Gratinera sparrisen högt upp i ugnen i ca 7-8 minuter
Chokladterrin med mörk, ljus och vit choklad, jag lovar att den inte är så avancerad att göra som den ser ut att vara.Fördelen är att du kan göra hela härligheten dagen innan och bara skära upp och dekorera innan serveringen.
fluffig grädde och knastriga granatäpplekärnor så åker du rakt in i
tårthimlen, promise…… Recept på julpavolova hittar du HÄR
Med de här chokladkorgarna med jordgubbsfluff kan jag nästan slå vad om att du kommer att imponera på dina gäster.
Det är faktiskt inte många minuter du behöver stå i köket för att
få till dem.
Receptet på chokladkorgarna med jordgubbsfluff hittar du HÄR
Jamen nu längtar jag till nyår….
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T
6 kommentarer
Mums! Ser ju så gott ut och speciellt efterrätten. Ha en fin avslutning på 2017 vackra du! <3 Kramm Annika
Oj så mycket gott du visar. Fantastiska bilder. Kraaam Pia
Oj oj oj…såååå mycket gott
..Som vanligt. Tror jag tar en tur neråt Halmstad på nyår. Hi hi..Ha ett fantastiskt 2018. Kraaaam Inger
Hur smarrigt som helst och fick jag välja skulle jag vilja smaka på allt. Bilderna är outstanding.
Kram Carin
Alltså wow vilka recept du har!! Ska definitivt prova några, även om det inte blir till nyår, men en annan helg:) Tack Tina för ALL underbar inspiration du bjuder på <3
Kramar
Adela
Vilka bra tips du ger Tina! Och allt ser bara så superläckert ut på bilderna! Du är verkligen duktig på allt! Passar på att önska härlig nyårshelg och ett riktigt Gott Nytt År till hela familjen! Kramisar//Ann-Britt o Peter