Recept på Saffransskorpor LCHF

av Home2Tiny
Recept på Saffransskorpor LCHF

Startskottet för det stora julbaket gick precis

Jisses så kul det är att ni är så många som hänger med på vår julresa
Så vi passar på och säger:
-Hej och varmt välkomna, till alla våra nya läsare
-Vi är så glada att just du kikar in här och vi hoppas du ska bli både inspirerad och få många tips.
Och idag kör vi igång med det stora julbaket.

Har förresten en stor låda, bara fylld med baksaker att hämta ut på posten idag, så japp här ska baske mig knådas degar, stansas ut figurer och vispa smetar till det näst intill sprutar ur öronen.
Är så taggad.


Och vi börjar här med saffransskorpor lchf, ingen advent och jul utan de här godsakerna.
Vet inte hur många jag sätter i mig under november och december men mååånga blir det.
Bästa är att doppa dem i en kopp espresso och sörpla i sig, inte så fancy kanske men galet gott..Nämen hörde jag rätt? Startskottet för julbaket gick precis.. NU!

Recept på Saffransskorpor LCHF

SAFFRANSSKORPOR MED MANDEL LCHF

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser
150 g sötmandel
75 g rumsvarmt smör
1/2 dl Ica sötströ
3 ägg
1 paket saffran, 0,5 g
6 dl mandelmjöl (ev lite mer)
1 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

SÅ HÄR GÖR JAG

Så här gör jag

Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
Hacka mandeln grovt.
Vispa smör, sötströ och saffran poröst med en elvisp
Tillsätt ett ägg i taget under tiden du vispar.
Blanda samman
mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver och vaniljpulver
Häll ner det i smeten och vispa bara precis ihop.
Häll ner den hackade mandeln och vispa bara ihop degen snabbt.
Är degen fortfarande kladdig, tillsätt lite mer mandelmjöl
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Dela degen i två delar och rulla den till två längder som är lika långa som plåten.
Lägg dem på bakplåtspappret och platta till dem en smula.
Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Lägg på aluminiumfolie om de skulle börja få för mycket färg.
Ta ut plåten och sänk
värmen till 100˚C.
Skär längderna sedan i långa,
sneda bitar.
Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka
dem i ugnen i minst 30 minuter eller tills de är torra. (jag hade inne mina i mer än en timme)

NJUUUUUT!!!!

Notes

Om degen blir för kladdig, tillsätt bara lite mer mandelmjöl.
Jag låter alltid mina skorpor stå ett bra tag i ugnen, så det blir ordentligt torra och knapriga.
Vill du, byt ut saffranen till andra kryddor som kardemumma, pepparkakskrydda eller ingefära.

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny
Idag ska här fotograferas en hel del så dags att kicka igång den här dagen.
Ha en toppendag vänner!
Kramisar T

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Mamma C 4 november, 2017 - 17:04

Göttigt att doppa en skorpa i kaffet.
Kram Mamma C

Svar
Anonym 4 november, 2017 - 19:16

Dom ska jag baka. Dina recept är underbara. Har provat många. Kraaaam Inger

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »