En riktig julöl, med unik smak och doft som verkligen kickar igång julstämningen…..saffransöl…..

av Home2Tiny
LusseLelle Brekeriet
Ja, vad säger man, en syrlig öl med smak av saffran låter ju knappast som en höjdare, eller?
Måste säga att jag var lite tveksam till att testa denna rätt udda julöl från Brekeriet i Landskrona, även om de gjort sig ett namn som specialister på syrlig öl.  Julöl brukar ju oftast vara rätt så förutsägbara historier som håller sig inom de traditionella smakramarna, sällan några överraskningar om man säger så, så visst behövs det nya idéer.Men att göra en syrlig julöl med saffran..

Direkt när jag hällde upp spreds doften av lussebulle i rummet, en härligt fräsch syrlig doft av saffran och citrus som tillsammans med den saffransgula färgen skrek:  här kommer jag!
Smaken domineras såklart av saffran och citrus, tycker nog att jag kan känna lite mango också.
Bra balans mellan syra och sötma, mjuk och fin kolsyra.En riktigt bra Berliner weisse med en unik twist, det är bara att erkänna att jag har en ny favorit bland julölen.
Eller, varför måste det vara en julöl, jag kan absolut tänka mig att dricka den väl kyld en varm sommardag.
Bara för att vi nordbor inte lärt oss använda saffran till så mycket mer än lussebullar innebär väl inte att man inte kan dricka saffransöl året runt, eller?Hoppas att Brekeriet inser vad de gjort och kör en laddning till sommaren också,
det är den absolut värd!

Som tur är har jag lagt undan några flaskor för det här är såå bra.

Mitt betyg blir: Galet gott!

Dagens öltips alltså, en riktig julöl, med unik smak och doft som verkligen kickar igång julstämningen för mig. Så om du ser en flaska Lusse lelle på bolaget, tro mig, den är absolut värd att provas.
(Ser nu att det är fler än jag som gillar den och att den verkar vara slut på många ställen. Hoppas på påfyllning snart!)

See you next week friends!

Mr C

LIKNANDE INLÄGG

8 kommentarer

Mamma C 25 november, 2017 - 08:25

Lät spännande…ha en fin lördag.
Kram Mamma C

Svar
Anonym 25 november, 2017 - 10:24

Mysigt med dina ölinlägg – kul att överraska gubben med något imponerande nytt! Låter supergod och planerade genast en tur till Flygstaden, men den har utgått och går inte att beställa från Systembolaget, tråkigt när man nu blev sugen….
//Ann-Britt

Svar
Home2Tiny 25 november, 2017 - 11:32

Så trist, såg att den bara fanns kvar i några få butiker dessutom. En poppis öl med andra ord. Jag återkommer snart med ett nytt öltips och ska då såklart se till att den finns att få tag på. Ha en bra dag. Mr C

Svar
Ann-Britt 25 november, 2017 - 12:02

Ja, ska du locka med så fina beskrivningar att man som här genast vill rusa till Apotek Röda Näsan 😉 är det ju bra om de finns hemma! Men, ser fram emot nya spännande inslag från dig med sorter att prova! Ha en bra dag ni med!

Svar
Razzy 25 november, 2017 - 14:21

Kombinationen låter konstig men intressant, kul när det kommer in nya ölsorter som inte liknar alla andra. Ha en härlig kväll.

Svar
Home2Tiny 26 november, 2017 - 09:17

Håller med kombon låter inte gott precis men den är fantastiskt god. Mr C

Svar
svart vitt och rött 25 november, 2017 - 21:18

Läckra bilder!!

Svar
Home2Tiny 26 november, 2017 - 09:18

Tack så hemskt mycket. Mr C

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »