Recept på Tomtebakelse med vit chokladtryffel och vaniljkräm

av Home2Tiny
Recept på Tomtebakelse med vit chokladtryffel och vaniljkräm

En favorit hos både stora och små.

Ska du ha adventsfika på söndag?
Då tycker jag absolut du ska baka och bjuda på den här tomtebakelsen.

Söt på alla sätt och väldans svår att motstå. Så långt ifrån lchf man kan komma men för dig som vill ha en sådan variant så kommer det.
Hur som haver så försvann de här godsakerna snabbt från faten i lördags när jag bjöd på dem, tror minsann att de blev en favorit hos både stora och små.

Prova vetja!

Recept på Tomtebakelse med vit chokladtryffel och vaniljkräm

TOMTEBAKELSE MED VIT CHOKLADTRYFFEL OCH VANILJKRÄM

Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

Ingredienser (en stor plåt chokladkaka)
350 g rumsvarmt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl mjöl 
Vit chokladtryffel
150 g vit choklad
1 dl vispgrädde
20 g rumsvarmt smör
 
Vaniljkräm
1 vaniljstång eller 1 1/2 tsk vaniljsocker
2 dl smetana
2 dl vispgrädde
3 msk florsocker
Jordgubbar
Marshmallows

SÅ HÄR GÖR JAG

Så här gör jag
Chokladkakan
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör och socker vitt och krämigt
Rör ner kakao (jag silar alltid de torra ingredienserna för att undvika klumpar), sirap och salt
Rör i ett ägg i taget
Vänd ner mjölet i smeten
Häll upp smeten på en bakplåtsklädd plåt med höga kanter
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter (beroende på ugnsvärme). Prova med sticka, för kakan ska vara lite kladdig.
Låt svalna
Stansa ut små runda kakor med ett kakmått. Mina är cirka 6 cm i diameter
Vit chokladtryffel
Finhacka den vita chokladen
Häll grädden i en kastrull
Koka upp och dra sedan kastrullen från plattan
Rör ner chokladen och det rumsvarma smöret
Rör tills du har en helt slät smet
Låt stå i rumstemperatur och svalna något innan du sätter in den i kylen med plastfolie över sig.
Vaniljkräm
Dela och skrapa ur vaniljstången om du använder det.
Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen.
Vispa med elvisp till krämig konsistens.
Bakelsen
Stansa ut rundlar från chokladkakan
Lägg en chokladkaka på ett serveringsfat.
Stryk på chokladtryffeln och lägg på en chokladkaka till
Spritsa ut vaniljkrämen på den andra chokladkakan
Ta bort det gröna från jordgubben och sätt jordgubben som en luva på vaniljkrämen
Dekorera med en marshmallows som en tofs
Spritsa ut lite vaniljkräm på tallriken och dekorera med några jordgubbar
NJUUUUUT!

Notes

Receptet på chokladbottnarna är för en stor plåt, jag bakar alltid det och fryser in resten. Vill du kan du halvera receptet, beroende på hur många bakelser du ska göra"Tofsen" på luvan gjorde jag helt enkelt av små marshmallows som jag delade på mitten och rullade i hop lite.

Ha inte chokladkakan inne i ugnen för länge, godast blir den om den är en aningens kladdig.

Jag gör oftast min chokladkaka dagen innan. Blir bara bättre om den får stå i kylen och sätta till sig.

Jag stansar ur kakorna med en "kakring" som du hittar HÄR
Men det går ju såklart lika bra med ett glas eller något annat som är runt och rätt storlek.

Jag gjorde 8 bakelse och det blev över av allting

Did You Make This Recipe?
Har du lagat det här receptet? Tagga mig på Instagram @Home2tiny

 
Nu jobb!
Ha en underbar dag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

3 kommentarer

Helenas enkla vardag 28 november, 2017 - 08:13

Mums så goda de där såg ut….
Ha en bra dag.. Kramelikram Helena

Svar
Mamma C 28 november, 2017 - 08:45

Dom såg jättegoda ut..tack för receptet.
Kram Mamma C

Svar
Razzy 28 november, 2017 - 12:24

Tackar också för receptet, ska ha mingel på lördag och den kan def vara värd att pröva. Kramar Eva

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »