958
Idag blir det renoveringspyssel för hela slanten….
Och jag är sådär ivrig som ett barn på julafton som studsar fram och typ klappar i händerna samtidigt.
Är så himla spänd och nyfiken på hur golvet kommer att bli.
Ja nu är det inte jag som lägger golvet….utan Mr C, jag däremot tänker ge mig på att riva ut i köksskåpen och få lite ordning och reda där, en perfekt sysselsättning för mig såhär en lördag.
Och så blir det fika förstås, inte för att jag kommer att veva ihop alla de här godsakerna som jag gjorde förra söndagen, men en av dem blir det nog, så jag håller Mr C på gott humör.
Och japp alla de här tre godsakerna hinner du göra på några timmar under förmiddagen, sen är det bara att invänta gästerna och servera en världsgod fika.
Rulltårta med saltkaramellfyllning
Jordgubb och vaniljbakelser
Kladdkaka med en fudge havssalttopping
Häng med så får du både recept och hur jag la upp allt på ett smidigt sätt…
- Jag började med att röra ihop till kladdkakan och när den stod i ugnen gjorde jag toppingen.
KLADDKAKA MED FUDGE HAVSSALTTOPPING
Recept på kladdkakan hittar du HÄR
Fudge havssalttopping
Ingredienser
150 g Marabou Fudge havssalt
1 dl vispgrädde
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke
Koka upp vispgrädden och häll över chokladen och blanda väl så tryffeln blir slät. Låt stå ute och svalna
När kladdkakan svalnat, häll toppingen över (bakar du jordgubb och vaniljbakelserna spara lite av toppingen så du kan använda den till att ringla över bakelserna) och spritsa med vispgrädde
Sätt in i kylen
- När kladdkakan och toppingen stod för att svalna gjorde jag rulltårtan med salt karamellfyllning
- Börja med fyllningen
RULLTÅRTA MED SALT KARAMELLFYLLNING
Ingredienser
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 – 2 burkar Icas salt karamell kvarg
Så här gör jag
Vispa grädden
Tillsätt 1 – 2 burkar av den salta karamellen (smaka av så det passar dina smaklökar) och rör väl
Sätt in i kylen
Rulltårtan
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker1/2 dl mjölk
2 dl mjöl
2 dl socker1/2 dl mjölk
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Så här gör jag
Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 250 grader “vanlig” ugn
Vispa ägg och socker vitt och pösigt (i ca 4 min)
Tillsätt mjölk
Rör försiktigt om
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål
Vänd ner det i äggsmeten
Bred ut smeten jämt på en plåt med ett smörat bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter
Sockra ett bakplåtspapper
Stjälp upp kakan upp och ned
Lossa försiktigt bakplåtspappret från kakan
Låt svalna
Vispa ägg och socker vitt och pösigt (i ca 4 min)
Tillsätt mjölk
Rör försiktigt om
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål
Vänd ner det i äggsmeten
Bred ut smeten jämt på en plåt med ett smörat bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter
Sockra ett bakplåtspapper
Stjälp upp kakan upp och ned
Lossa försiktigt bakplåtspappret från kakan
Låt svalna
När rulltårtan svalnat
Bred ut krämen på den kalla kakan (det blir fyllning över)
Rulla ena långsidan mot den andra till en rulle med skarven ner.
Rulla ena långsidan mot den andra till en rulle med skarven ner.
Dekorera med jordgubbar och spritsa med fyllningen
- Medans rulltårta och kladdkakan svalnade gjorde jag jordgubb och vaniljbakelserna
- Plocka upp en paket smördeg och lägg ut plattorna på en plåt med bakplåtspapper
- Under tiden gör du fyllningen till bakelserna
JORDGUBB OCH VANILJBAKELSER
Ingredienser
Fyllning
Har du tid gör du egen vaniljkräm, recept hittar du HÄR
eller så använder du köpt Marsánsås
2 – 3 dl vispgrädde
Så här gör jag
Gör vaniljkrämen enligt förpackningen till 6 portioner
Vispa grädden
Rör ner grädden efter hand i vaniljkrämen tills du får en fluffig och härlig kräm
Sätt in i kylen
Bakelserna
Ingredienser
1 paket smördeg
färska skivade jordgubbar
Så här gör jag
Sätt ugnen på de grader som står på smördegsförpackningen
Dela varje platta i tre delar
Sätt in i ugnen enligt tiden som står på förpackningen
Låt bakelserna svalna
Skär bort toppen av bakelsen
Fyll den med skivade färska jordgubbar
Spritsa med vaniljkrämen
Lägg på locket
Ringla över med Fudge havssalt toppingen
Pjuuuu det var betydligt jobbigare att skriva allt än att baka de här godsakerna….
Hoppas nu du testa alla tre, lovar att de kommer att göra succé på fikabordet.
Nu mot renoveringskaoset…
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T
3 kommentarer
Åh gud så gott det ser ut !!
Sol här idag så vi åker en sväng till torpet och njuter där ;))
Trevlig helg !
Bia
Ser supergott ut, ska försöka baka alla tre men glutenfritt. Här skiner solen äntligen så förhoppningsvis kommer vi ut i skogen för svampplockning. Kram Eva
Du är ju värsta konditorn. Åhhh så fina bakverk. Låter väldigt smarrigt också. Kraaaam Pia