961
Dra mig baklänges vad det blåser här på den halländska kusten
Vi som skulle ut och fota idag……tror inte det kommer att bli så lyckat så där får vi allt tänka om och hitta på några andra miljöer.
Hur som haver så kräver ett sådant här inne-sittar-väder en gofika och som av en händelse så har jag världens godaste biskvier att bjuda på.
Alltså de är kylskåpsmagneter, bara så att du vet, det är som en osynlig kraft drar mig mot köket mest hela tiden och jag ska bara, smaka-en-liten-bit, till.
Magiskt goda med andra ord och inte tar de särskilt lång tid att göra heller, speciellt inte om du är som mig och alltid har en burk lemon curd på lut i kylen.
TIPS
Har du inte mandelmjöl hemma går det lika bra att mala hel mandel till mjöl.
Jag hade tänkt ha i lite lakritspulver i citronsmörkrämen, men det var tyvärr slut, kan vara väl värt att prova, jag gör det nästa gång.
Jag hade tänkt ha i lite lakritspulver i citronsmörkrämen, men det var tyvärr slut, kan vara väl värt att prova, jag gör det nästa gång.
Smaka av citronsmörkrämen efter hand, jag gillar när den är riktigt syrlig, kanske dina smaklökar säger mer eller mindre lemon curd.
Jag sticker en gaffel i biskvierna och doppa ner dem i den smälta chokladen.
Smidigt och blir inte så mycket kladd då.
Blanda eller vispa ihop smörkrämen väl.
Ingen vill ha en smörklump i munnen.
Ingen vill ha en smörklump i munnen.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………..
CITRONBISKVIER SOCKER OCH GLUTENFRIA
Ingredienser ca 10 st
Biskvier
2 dl mandelmjöl
1 1/2 msk vispgrädde
1 msk Ica sötströ
1 tsk vaniljpulver
2 äggvitor
2 äggvitor
Citronsmörkräm
3/4 dl lemon curd som du hittar recept på HÄR
75 g rumsvarmt smör100 g smält mörk choklad
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper
Vispa lätt upp äggvitorna
Blanda ner de andra ingredienserna i äggvitorna
Rör försiktigt men se till att allt blandar sig väl
Klicka ut ca 10 stycken biskvier
Gräddas i ugn i ca 10 minuter
Låt svalna på galler
Låt svalna på galler
Blanda eller vispa ihop smöret med lemoncurden så den blir slät utan några smörklumpar
Smält chokladen
Stryk på citronsmörkrämen på biskvierna
Doppa dem i chokladen.
Låt dem stå kallt innan de serveras.
NJUUUUUT!
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Nu slå våra kloka huvud ihop och komma på var vi ska fota idag.
Hoppas ni har en mindre blåsig dag vänner!
Kramisar
T
3 kommentarer
Du har alltid så mycket goda recept i dina "gömmor".
Här har det också börjat att blåsa…men än så länge är det inte så mycket, men det kommer nog !
Här blir det en tur till Ikea idag…och i går öppnande Carolina Gynning en affär i köpcentret i Birsta…får se om jag hinner in en sväng…
Trevlig helg !
Här blåser det inte men det har regnat av och till istället, biskvierna ser supergoda ut. Kram Eva
Åååååå mums, jag som äääälskar biskvier!!! Det är bara det lilla problemet att jag inte älskar att baka, ha ha ha 🙂
först tänkte jag Kylskåpsmagneter… näää det kan ju inte vara Tinas grej.. Något av det fulaste jag själv vet, hua!! Men nu förstår jag ju inte innebörd av det och då lir det ju solklart 🙂
Ha en skön söndag, vi är på väg hem efter en underbar helg med syskon o familjer i Stockholm.
Många kramar Anna