Köttfärspaj med taccokrydda

av Home2Tiny
Det kan tänkas att jag är en aningens på djup vatten nu.
För idag bjuder jag nämligen på ett köttrecept, vilket innebär att jag har ingen som helst susning om hur det smakar.

En smula riskabelt, men jag får helt enkelt förlita mig på killarnas smaklökar och tro på när de säger att det här är
-Supergott.
Så idag blir det köttfärspaj smaksatt med tacokrydda (som du gjort själv såklart, blink, blink…)
En perfekt vardagsrätt när du har färs i frysen eller när det blivit färs över från gårdagens tacomiddag.
Väldans enkelt att slänga ihop och paj brukar alltid gå hem både till stora och små.Prova vetja!

TIPS

Har du ingen Philadelphiaost hemma går det lika bra med crème fraiche

Håll lite koll på pajen när den är ugnen, börjar den få för mycket färg, släng över lite aluminiumfolie

………………………………………………………………………………………………………………………………………
KÖTTFÄRSPAJ MED TACOKRYDDA
Ingredienser
Pajskal
100 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
salt
Fyllning
400 g nötfärs
Hemmafixad Tacokrydda efter smak (Recept hittar du HÄR)
1 riven vitlök
Chilisås
100-200 g Philadelphiaost

Riven smakrik ost
Tomater och purjolök

Så här gör jag
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda alla ingredienserna till pajskalet i en matberedare
Tryck ut degen i en pajform
Förgrädda pajskalet i cirka 5-10 minuter
Stek färsen och tillsätt tacokrydda efter smak plus riv ner en vitlök
Fyll pajskalet med färsen
Bred på Philadelphiaosten så den täcker hela pajen
Bred lite chilisås över
Strössla över den rivna osten
Grädda pajen i cirka 25 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg
Hacka tomaterna i mindre bitar och strimla purjolöken
Strössla över pajen
Serveras eventuellt med en kall vitlökssås, gräddfil eller chilisås och en sallad

NJUUUUUT!
………………………………………………………………………………………………………………………………………
Nu ska jag jobba undan, sen i eftermiddag kommer ett efterlängtat paket, som julafton.
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T

 

LIKNANDE INLÄGG

2 kommentarer

Mamma C 28 september, 2017 - 07:19

Tack för receptet och tipset med Philadelphiaost på den.
Kram Mamma C

Svar
Annika 28 september, 2017 - 10:09

Tack för receptet. Vad spännande med paket! Hoppas du visar vad som fanns i. Ha en fin dag. Kram Annika

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »