Duk på matbordet i vardagen, har du det?

av Home2Tiny
Har du duk på matbordet?

Det har aldrig jag, eller aldrig och aldrig. när det vankas festligheter brukar duken åka på men i vardagen nope.
Förrän nu, fick ett ryck och slängde på den vita linneduken, med viss tvekan måste jag säga.

För i svarta huset bor ju jag, spillmästaren la grande, det är som om såser, kaffe och annat har en tendens att bara skvätta ur sina koppar och skålar bara jag tittar på dem och med en duk på?
Inte det smartaste kanske.

Men med linneduk, som jag bara älskar så är det ok att tvätta och slänga på, tvätta och ja ni fattar, eftersom det enligt mig bara är snyggt när duken är sådär skrynklig och långt ifrån tillrättalagd.

Och det finns såklart andra färger.
Jag skulle kunna lägga på den gråa, då syns ju inte fläckarna lika tydligt, men hörrni duk i vardagen, kanske inte så dumt ändå.

 
Nu jobb!
Ha en fin dag vänner!Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

7 kommentarer

Irene 27 september, 2017 - 06:59

Jajamen! Jag gillar dukar – men eftersom sås, vin och annat har en väldig tendens att sprätta omkring även i det här hemmet brukar jag när vi äter vid matbordet och inte i köket ha bordstabletter som jag lägger ovanpå duken just när vi äter. Det hjälper en del i alla fall.

Svar
House and Garden by Bia 27 september, 2017 - 08:33

Använder bara duk vid festliga tillfällen !….bordstabletter har jag alltid däremot när vi äter. Kan även lägga dem ovanpå duk när det är lite festligare här ;)).
Hoppas du får en bra dag !!
Kramis

Svar
Mamma C 27 september, 2017 - 12:10

Duken åker bara på när det är festligheter på G.
Kram Mamma C

Svar
Annika 27 september, 2017 - 14:13

Nä, ingen duk till vardags. Bara när det är lite festligheter och större middagar på G. Men helt klart är det fint med duk när som helst. Kram Annika

Svar
Anonym 28 september, 2017 - 09:40

Alltid! 😀

//Karolina

Svar
Elisabeth Degergård 5 september, 2020 - 20:42

Absolut! Det känns inte aptitligt att äta utan duk på bordet. Synd att många restauranger också har skippat dukar. Jag har alltid duk på bordet när vi äter och även bordstabletter för att skydda duken när det bara vi i familjen. Även utomhus och på utflykter har jag en duk att lägga på. Det känns mera trivsamt då.

Svar
Home2Tiny 8 september, 2020 - 07:40

Att använda duk ger en så ombonad och lyxig känsla tycker jag. Kram och ha en härlig dag. Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »