928
O la la, sol och blå himmel
Så förmodligen blir det en trädgårdsdag här i svarta huset.
Vi pysslar runt i vår pergola.
Mr C han snickrar på som bara den och jag målar en smula och det blir faktiskt riktigt bra…..
Kul med projekt som man kan hjälpas åt med.
Och såklart måste vi ta en och annan kaffepaus, jag menar vi befinner oss i svarta huset och här fikar man alltid 11.00 sharp och 15.00 sharp, typ…..
och i stort sett alltid med något smarrigt till
Idag ligger den här glassiga citrontårtan i frysen och bara väntar….
Perfekt en solig dag när man behöver coola ner sig.
Och den här är en pigg historia, fräsch och syrlig och inte speciellt gräddig…. utan mer
-Hej smaklökar upp och hoppa..
Plättlätt att veva ihop också så prova vetja
TIPS
Som sagt är det här en fräsch och pigg tårta så använd citron efter dina smaklökar, mildare syrlighet mindre citron och tvärtom…. Du kan också öka eller minska sötningen
Jag tycker det är smidigt att lägga ett bakplåtspapper i springformen först, på så sätt är det lätt att vända tårtan på ett serveringsfat och du slipper skära upp den på springformsbottnen.
Låt tårtan tina en stund innan, annars kan den upplevas som lite isig, inget fel i det, men godare om den blir något upptinad….enligt mig
Ska jag inte ha tårtan när vi har gäster utan “bara” till våra fikapauser skär jag upp den i bitar när den har stelnat i frysen, på så sätt kan jag plocka upp bitar till oss och inte hela tårtan.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………
GLASSIG CITRONTÅRTA LCHF
Ingredienser
Mandelcrunch
1 1/2 dl mandelmjöl
50 g smält smör
1 msk Ica sötströ
1 tsk vaniljpulver
Citrontårta
2 äggulor
2 äggvitor
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1/2 dl Ica sötströ
1 tsk vaniljpulver
Rivet skal från 1 citron
Saft från 1/2 – 1 citron
Så här gör jag
Börja med mandelcrunchen. Sätt ugnen på 180 grader
Rör ihop smält smör, sötning, vaniljpulver och mandelmjöl.
Lägg smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta ut smeten till en tunn platta
Baka i ugnen ca 7-8 minuter
Låt crunchen svalna och fös sedan ihop crunchen med sidan av en kniv
Rör ihop gulor, crème fraiche, sötströ, vaniljpulver, citronsaft och skal i en bunke
Vispa grädden i en bunke
Vispa vitorna till fast skum i en bunke
Vänd ner vispgrädden i citronsmeten och vänd till slut ner äggvitorna i citronsmeten
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform. Strössla ut mandelcrunch. Häll på smeten och strössla över mandelbrunch försiktigt ovanför smeten.
Sätt in tårtan i frysen i minst 4 timmar
Ta ut tårtan ur springformen och vänd den upp och ner på ett tårtfat. Dra försiktigt bort bakplåtspappret. Dekorera med bär och låt den tina ca 20 minuter innan servering.
NJUUUUUUT!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………
Nä hörrni här kan jag inte sitta längre, dags att plocka fram målarpenseln och sätta på kaffe för hoppsan klockan är snart 11.00……
Ha en underbar dag vänner och för guds skull…..glöm inte att fika….
Kramisar
T
5 kommentarer
Mums så god den lät. Hoppas ni får en bra lördag. Kram Eva
Låter som en mysig och skön lördag! Tårtan ser ju dessutom fantastisk ut!!! Härliga bilder!
Kram och ha en fin lördag!
/Maria
Mmmm så gotti & wow vilka underbara läskande Foto … ❤️
/Kram finaste!
Du vet att jag älskar din blogg och bilder! Säger bara WOW och tack för receptet!
Trevlig helg och Kram! Anna
Så gott det ser ut!