2,1K
Sugen på glass men vill utesluta socker
Jamen varsågod, den här choklad och lakritsparfaiten är helt ljuvligt god, ni vet jag-kan-nästan-inte-sluta-äta-god och det bästa av allt…..inte ett endaste litet sockerkorn i….
Till den gjorde jag en plättlätt chokladsås och saltsöta nötter, en kombo som fick mina smaklökar att fullständigt rocka loss. Och dessutom behöver du inte stå samma dag och stressa halvt ihjäl dig, nej då, den här desserten kan du förbereda dagar innan och bara plocka fram strax innan servering…..jag menar bara det gör att den här godsaken har seglat upp på min topp-fem-lista över efterrätter i världsklass…
Prova vetja!
Till den gjorde jag en plättlätt chokladsås och saltsöta nötter, en kombo som fick mina smaklökar att fullständigt rocka loss. Och dessutom behöver du inte stå samma dag och stressa halvt ihjäl dig, nej då, den här desserten kan du förbereda dagar innan och bara plocka fram strax innan servering…..jag menar bara det gör att den här godsaken har seglat upp på min topp-fem-lista över efterrätter i världsklass…
Prova vetja!
TIPS
Jag älskar lakrits, tillhör inte du den skaran, skippa det, blir ljuvligt gott bara med choklad också…
Gör du chokladsåsen innan och förvarar den i kylskåp, kommer den att stelna något. Värm den bara ett ögonblick i mikron strax innan servering så blir den “rinnig” igen… Jag hällde parfaitsmeten i muffinsformar i silikon, hur enkelt som helst sen att plocka loss, ett supertips faktiskt….
………………………………………………………………………………………………………………………………………..
CHOKLAD OCH LAKRITSPARFAIT MED SÖTSALTA NÖTTER OCH CHOKLADSÅS LCHF
Ingredienser
75 g mörk choklad
3 äggulor rumsvarma
2 msk honung
2 tsk vaniljextrakt
1 msk lakritspulver
3 dl vispgrädde
Sötsalta nötter
100 g blandade nötter och mandel
1 tsk honung
En nypa fint salt
Chokladsås
50 g mörk choklad
2 msk vispgrädde
Jordgubbar till servering
Så här gör jag
Hacka chokladen och smält den i mikron eller i ett vattenbad på spisen. Låt svalna
Vispa äggulorna med honungen till ett tjockt skum
Rör ner den avsvalnade chokladen lite i taget
Smaksätt med lakritspulver och vaniljextrakt.
Vispa grädden, men inte för hårt
Rör ner lite grädde i chokladsmeten, blanda och häll sedan i resten
Vispa grädden, men inte för hårt
Rör ner lite grädde i chokladsmeten, blanda och häll sedan i resten
Blanda väl
Häll upp smeten i små formar (jag använde silikonformar) eller i en stor form
Ställ i frysen i minst 3 timmar
Sötsalta nötter
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda nötter och mandel med honung och salt i en bunke och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Rosta dem i ugnen cirka 8 minuter.
Låt svalna och hacka dem lite grovt
Blanda nötter och mandel med honung och salt i en bunke och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Rosta dem i ugnen cirka 8 minuter.
Låt svalna och hacka dem lite grovt
Chokladsås
Värm grädden så att den kokar.
Häll grädden över den hackade chokladen.
Rör om väl så all choklad smälter.
Skulle smeten vara för hård tunna ut med lite kall vispgrädde.
Ta fram parfaiten och dekorera med chokladsås, sötsalta nötter och jordgubbar
Värm grädden så att den kokar.
Häll grädden över den hackade chokladen.
Rör om väl så all choklad smälter.
Skulle smeten vara för hård tunna ut med lite kall vispgrädde.
Ta fram parfaiten och dekorera med chokladsås, sötsalta nötter och jordgubbar
NJUUUUUT!!!!!
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Vädret ser lovande ut idag, så förhoppningsvis blir det en härlig utedag, men först en snabb sväng till Ikea……
Ha en toppendag vänner och glöm inte att fika!!!!
Kramisar
T
4 kommentarer
Sååå gottit & vackert … ❤️
TACK för receptet,fina du!
/Kram
Jag gillar också lakrits ;)…såå gott !
Fina bilder har du också fått till 😉
Ha en fin dag/kväll….hoppas också ni har sol och varmt !
Kram bia
OK Lets start visit this beautiful blog 🙂
Jisses så gott det där såg ut. Tack för receptet.
Kram Mamma C