1,2K
Ibland blir det sådär, ibland blir det ok och ibland blir det bara W-O-W
Och den här gången blev det ett wow…..
Mandelpajer med citron och mascarponekräm, gudars så gott. Är ju ett stort fan av citronsmak, tycker det tillför den där extra fräschören i bakverk och i den här mascarponekrämen fick det rivna citronskalet krämen att lyfta till de där himmelska höjderna.
Pajerna är inte alls svåra att göra, på cirkus en sisådär 15 minuter har du en världsgod dessert eller något extra smarrigt till fikat.
Det här är en riktig midsommarhit så varför inte bjuda gästerna på den efter sillen och snapsen……
Mandelpajer med citron och mascarponekräm, gudars så gott. Är ju ett stort fan av citronsmak, tycker det tillför den där extra fräschören i bakverk och i den här mascarponekrämen fick det rivna citronskalet krämen att lyfta till de där himmelska höjderna.
Pajerna är inte alls svåra att göra, på cirkus en sisådär 15 minuter har du en världsgod dessert eller något extra smarrigt till fikat.
Det här är en riktig midsommarhit så varför inte bjuda gästerna på den efter sillen och snapsen……
TIPS
Jag gjorde små pajer men om du ökar receptet så går det lika bra att göra en stor paj.
Får du citron och mascarponekräm över. Doppa jordgubbar i den och ha det som kvällssnacks framför tv:n, superduper gott.
Smaka av citron och mascarponekrämen. Kanske du vill ha mer syra eller sötma, tänk på att det är dina smaklökar som bestämmer!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Får du citron och mascarponekräm över. Doppa jordgubbar i den och ha det som kvällssnacks framför tv:n, superduper gott.
Smaka av citron och mascarponekrämen. Kanske du vill ha mer syra eller sötma, tänk på att det är dina smaklökar som bestämmer!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….
MANDELPAJ MED CITRON OCH MASCARPONEKRÄM LCHF
Ingredienser 2 mindre pajer
2 dl mandelmjöl
1/2 msk vispgrädde
1 msk Ica sötströ
2 äggvitor
Citron och mascarponekräm
1 burk mascarpone
2 msk sukrin melis
1 tsk vaniljextrakt
Rivet skal av 1 citron eller efter smak (gärna ekologisk)
Färska bär
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa lätt upp äggvitorna
Blanda ner de andra ingredienserna i äggvitorna
Rör försiktigt men se till att allt har blandat sig väl
Tryck ut degen i smorda små pajformar eller i en stor och grädda i ugnen ca 8-10 minuter, håll
koll så att den inte bränns,
koll så att den inte bränns,
Ta ut pajskalen och låt de svalna helt
Blanda ihop ingredienserna till citron och mascarponekrämen och låt den stå svalt
När pajskalen (pajskalet) svalnat lägg på krämen och strössla med mycket färska bär.
Pudra över pajerna med sukrin melis
NJUUUUUUT!
………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Idag ska jag fota till jobbet, är så galet kul och sen har jag ett recept som jag gått och klurat på och som jag måste testa…
Så dags att kicka igång den här dagen.
Så dags att kicka igång den här dagen.
Ha det bäst vänner!
Kramisar
T
T
9 kommentarer
Tack, så himla gott det ser ut.
Kram mamma c
Mums va gott det lät, här blir den en typ pavlova med choklad och jordgubbar på midsommarafton, Hoppas du har en underbar onsdag med massor av sol. Kram Eva
Åh, mums! Tack för receptet. Det där ska testas. 🙂
Men det där såg ju hur gott ut som helst. Har aldrig gjort något med mascarpone.
Ha en fin dag
Kram Maria
Mums vad det ser gott ut och så fräscht med de färska bären. Kram Anette
Så gott det ser ut. Roligt att få fota till jobbet. Ha en härlig dag. Kram Pernilla
mums, ser supergott ut! Du har inte möljligtvis något recept på en swartwalds (stavning) tårta LCHF?
Ha en skön midsommar!!
Hej Anna-Maria. Schwarzwaldtårta är en stor favorit men jag har inte bakat den lchf-vänlig än….. Ska fundera lite på ett recept och återkommer med det så fort som möjligt. Önskar dig en riktigt Glad Midsommar. Kram Tina
Toppen Tina, väntar med spänning på ett Schwarzwaldstårterecept 😀