1,9K
Mycket godsaker nu…..
Men det är en typisk mathelg som coming up och jag vet att det är många som uppskattar tips på bakverk till midsommar.
Den här Budapestlängden är förföriskt god, mandelmaräng, chokladkräm och jordgubbsgrädde, behöver jag egentligen säga mer…….
Alla mina favoriter i en och samma tårta, kan knappast bli bättre.
En njutningsfull historia till midsommarkaffet…..
TIPS
Har du andra bär hemma som hallon eller blåbär, så går de precis lika bra att använda
Varför inte smaksätta grädden med något så sommarsvenskt som Punsch, en smak som gifter sig bra med de andra ingredienserna
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………
BUDAPESTLÄNGD MED CHOKLADKRÄM OCH JORDGUBBSGRÄDDE LCHF
Ingredienser cirka 6-8 bitar
3 äggvitor
1/2 dl Ica sötströ
1 1/2 dl mandelspån
1 1/2 msk kokosmjöl
Chokladkräm
Chokladkräm
100 g mörk choklad
3 msk vispgrädde
Fyllning
Fyllning
Ca 3 dl vispgrädde
Ca 250 g färska jordgubbar + till dekoration
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna under omrörning
Ta från värmen, häll upp mandeln på ett fat och låt svalna något
Vispa äggvitorna med hälften av Ica sötströ till en maräng. När marängen
är fast och glansig häll i resten av Ica sötströ och vispa ytterligare 2
minuter
är fast och glansig häll i resten av Ica sötströ och vispa ytterligare 2
minuter
Sila ner kokosmjölet i marängen
Krossa mandelspånen i handen och häll ner i marängen (spara lite till dekoration)
Blanda försiktigt men väl
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj med lite smör
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj med lite smör
Bre ut smeten till en rektangel
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter (beroende på ugnsvärme). Marängen ska inte bli för torr
Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av pappret från bottnen och låt den svalna.
Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare några minuter liggande upp och ner.
Chokladkräm
Chokladkräm
Finhacka den mörka chokladen
Koka upp grädden och häll den över chokladen
Rör om väl så där inte finns några chokladklumpar kvar
Låt svalna
Bred ut chokladkrämen över marängbottnen
Vispa grädden fast.
Vispa grädden fast.
Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda ner dem i grädden
Bred ut jordgubbsgrädden över chokladkrämen
Rulla till en fast rulle med hjälp av pappret.
Se till att skarven hamnar nedåt, så håller rullen ihop.
Dekorera med chokladkräm, vispgrädde, jordgubbar och mandelspån
Ställ Budapestlängden i kylen fram till servering
NJUUUUUUUT!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Idag ska jag fixa med några ärenden sen så fira helg!
Ha en strålande dag vänner!
Kramisar
T
6 kommentarer
Ohh mamma mia, så god den ser ut. Älskar verkligen Budapesttårta, men kan tänka mig att denna är minst lika god.
Japp snart ses vi och det skall bli så kul, längtar.
Kram Helena
Åh vad jag blir sugen, Budapest är en av mina favoriter :). Mysiga bilder som alltid.
Kram på dig
En kopp kaffe och en sådan bit till skulle jag vilja ha nu.
Kram mamma c
Hei, hei, mm, den kaka ser kjempegod ut, og så lekker!! Tusen takk for oppskrift, den skal jeg prøve.. Man får så lyst til å bake nå om sommeren, med alle fine bær som kan brukes.
Sitter ute i hagen og nyter sommerkvelden, i morgen er det meldt regn her,uhu..
Håper dere får en fin midsommar,
Klem, Ida
Jag bara älskar din blogg! Finns inget glassigt mat/mode/interiörmagasin som kan konkurrera med er.
Glad midsommar och Kram Anna
ps. Hör av mig via mail efter midsommar. ds.
Det ser så gott ut!