1,2K
Nu kör vi fredag vänner!
Väldans efterlängtad sådan också….. Kanske du som jag älskar helgfrukost, när man kan sitta länge och bara njuta av den där heta koppen kaffe, läsa morgontidningen i lugn och ro och äta både en och två och kanske till och med tre mackor med ett tjockt lager brieost…..ja jisses så mysigt….
Och ja då det här är ett bröd som både du och jag som inte äter gluten kan äta.
Dessutom är det med all säkerhet det enklaste bröd man kan baka och helt galet gott.
Receptet hittade jag hos den HÄR vackra tjejen.
Och nu vill jag sprida lite bloggkärlek.
Camilla som bor i vårt grannland Norge, kikar jag in till nästan varje dag.
En tjej som bjuder på helt ljuvliga bilder, inspirerande outfits, god och fräsch mat och sen är hon så snygg så att jag smäller av en smula.
Så kika in till Camilla Phil och bli inspirerad.
Det får bli veckans bloggtips.
Och ja då det här är ett bröd som både du och jag som inte äter gluten kan äta.
Dessutom är det med all säkerhet det enklaste bröd man kan baka och helt galet gott.
Receptet hittade jag hos den HÄR vackra tjejen.
Och nu vill jag sprida lite bloggkärlek.
Camilla som bor i vårt grannland Norge, kikar jag in till nästan varje dag.
En tjej som bjuder på helt ljuvliga bilder, inspirerande outfits, god och fräsch mat och sen är hon så snygg så att jag smäller av en smula.
Så kika in till Camilla Phil och bli inspirerad.
Det får bli veckans bloggtips.
TIPS
Jag använde honung i mitt bröd, tillför en liten sötma, men kan såklart uteslutas
Ska du servera ostbricka så rekommenderar jag det här brödet till. Passar perfekt till all god ost
Använd de fröer och nötter som du tycker om. Jag använde de jag hade hemma för tillfället, nästa gång blir det säkert något annat
………………………………………………………………………………………………………………………………….
VÄRLDENS ENKLASTE NÖT OCH FRÖBRÖD LCHF
Ingredienser
500 g blandade nötter och frön (jag använde mandlar, hasselnötter, pekannötter, salta jordnötter, pumpakärnor, solroskärnor)
4 ägg
1 msk honung
En nypa salt
1/2 dl olivolja
Smält smör till formen
Så här gör jag
Sätt ugnen på 160 grader
Sätt ugnen på 160 grader
Grovhacka nötterna
Vispa lätt upp äggen
Blanda ner nötter, frön, olivolja, salt och honung och rör om ordentligt.
Pensla en brödform med smält smör
Häll i nöt och frösmeten
Ställ in i ugnen i cirka 50 minuter
NJUUUUUUUT!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………
Jag har redan jobbat för dagen, var uppe innan tuppen, he, he….. och nu ska jag snart sätta mig i bilen och åka till bästa Karin.
Häck, väck ska alla gråa hår och jag ska bli helgfin…..
Häck, väck ska alla gråa hår och jag ska bli helgfin…..
Ha en underbar dag vänner!
Kramisar
T
T
5 kommentarer
Mmmmm ser jätte gott ut. Trevlig fredag. Kram Anette
Oj! så gott det såg ut .Som vanligt såååå fina bilder. Ha en trevlig dag . Kajsa
Tack, det här kommer jag göra. Ha det så skönt hos frissan.
Kram mamma c
Som alltid härliga och inspirerande bilder, brödet ser riktigt gott ut det ska jag testa när jag är hemma på svensk mark igen. Kram Åse
Åh så gott det låter. Jag måste verkligen testa brödet.