Vuxna människan kissar på sig

av Home2Tiny
Älskar morgonljuset.
och den där stunden på morgonen, med bästa frukosten och en stor kopp kaffe.
Hörrni nu har jag suttit här och tvekat så länge om jag ska skriva det här inlägget eller inte..
Men vad har jag att skämmas för egentligen?
Det här är min vardag, mitt liv och ska jag fortsätta att blogga, måste jag vara ärlig, jag kan helt enkelt inte vara tjo och tjimglad när det händer så mycket bakom skärmen.
Dessutom hoppas jag att min berättelse kan hjälpa någon annan där ute. Kan vi stötta varandra blir vissa problem inte så stora, för vi är faktiskt inte ensamma om dem.
I alla fall så började det för drygt ett halvår sedan.
Jag kunde inte hålla mig, inte så att jag nös eller hostade, nej då det bara kom och jag hann inte till toaletten.
Känslan är obeskrivlig, vad är det som händer? Jag vuxna människa kissar på mig. Förfärligt, pinsamt och väldigt, väldigt ångestfyllt.
Sen började det på nätterna, vaknar av att jag och hela sängen är blöt, så fruktansvärt och så otroligt skämmigt. Det är bara att kravla sig upp med gråten i halsen, duscha och byta både kläder både på mig och i sängen.
Jag tar såklart kontakt med min läkare där nu en utredning startas.
Under tiden börjar jag mer och mer hålla mig än mer inne, vågar knappt gå utanför dörren, för bara känslan av att stå i en butik eller sitta på en middag hos någon och det bara kommer, alltså den situationen vågar jag bara inte utsätta mig för, det skulle vara så förnedrande och så otroligt förödmjukande.
Ångesten håller mig i ett järngrepp och jag är mest ledsen, deppig och arg, arg på en kropp som lever sitt egna liv och får mig att må så uruselt.Men så efter en del undersökningar påbörjar jag en medicinering och redan efter ett tag börjar jag känna en märkbar skillnad, de nattliga obehagliga överraskningarna börjar att minska och även på dagtid är det en megastor skillnad.
Så igår var jag hos gynekologen för att göra en till undersökning, allt såg bra ut och enligt henne har jag till och med “pigga äggstockar” vilket fick mig att skratta högt.

Så allt tyder på och som jag med en gång misstänkte att det är min MS som spökar. Nerverna som styr urinblåsans muskler kan vara påverkade vid MS och därför börjar urinblåsan ibland tömmas trots att den inte är fylld.
Det kallas för överaktiv blåsa. I mitt fall handlar det alltså om en neurologisk blåsstörning.
Men jag har fått bukt med det och jag är så enormt lättad.
För första gången på länge känner jag en sprudlande glädje, en spirande lycka, äntligen kan jag lägga det här bakom mig och istället fokusera på betydligt roligare saker i livet, som fotografera, blogga och faktiskt våga sticka näsan utanför dörren.

Är så otroligt tacksam för den sjukvård som finns, som lyssnar och hjälper, all heder åt er som jobbar inom sjukvården, utan er hade jag varit fånge i mitt egna hem och det är ett liv ingen önskar sig.
Nu mina vänner ska jag jobba, redigera bilder från vinprovarkvällen och kanske ge mig ut på en promenad om det nu inte blåser för mycket.
Ha en härlig dag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

19 kommentarer

Villa Ryttarängen 27 april, 2017 - 07:23

Åhh vad du har fått lida och vad bra att du delar dina jobbiga saker och berättar att det finns hjälp att få. Jag såg ett program i måndags om just kissa på sig och det finns en app att ladda ner med knipövningar. tät.nu. Ha en fin dag. Kraaaam Pia

Svar
Annika 27 april, 2017 - 07:32

Så jobbigt! Hoppas det blir bättre och visst är sjukvården underbar. Jag har problem om jag blir kissnödig och inte går på toa direkt, då kan det hända att det kommer lite i byxan. Det är också jättejobbigt. Måste bli bättre på knipövningar. Ha en underbar dag. Kram Annika

Svar
Razzy 27 april, 2017 - 09:15

Så skönt att du fått hjälp och att sjukvården lyssnar på dig. Det måste vara jättejobbigt att inte känna sig säker på sin kropp och de funktioner man förutsätter ska funka. Hoppas du får en bra och oblåsig torsdag.. Kram Eva

Svar
Monika 27 april, 2017 - 09:22

Vad starkt att berätta en sån här "skämmig" sak. Misstänkte också direkt att det hade med din MS att göra innan du skrev det. Så underbart att det fanns medicin. En sån här sak är ju väldigt psykiskt påfrestande och hämmande, speciellt för en så social person som du som vill träffa människoroch åka på äventyr etc.
Kram Monika

Svar
Home2Tiny 28 april, 2017 - 08:41

Ja det har varit en otroligt påfrestande tid, men nu så….. Livet, man får ta det som det kommer och göra det bästa helt enkelt….Ha en mysig och fin dag. Kram Tina

Svar
Hanna 27 april, 2017 - 11:05

Starkt av dig att berätta! Vad skönt att du fick hjälp och att medicineringen fungerar.

Svar
Kakaobönan 27 april, 2017 - 11:21

Kram <3

Svar
Mamma C 27 april, 2017 - 11:38

Tycker du är stark som delar med dig av dina problem. Jättebra för många att ta del av. Ha en fortsatt bra dag.
Kram mamma c

Svar
kajsa 27 april, 2017 - 13:20

Håller helt med mamma c och övriga .Kajsa

Svar
Anonym 27 april, 2017 - 17:02

Kram <3 <3 /Clpippi

Svar
Channal 27 april, 2017 - 17:32

Inget att skämmas över och du är inte ensam. Peppar peppar funkar allt för mig. Skönt att det har ordnat upp sig för dig. Att det funkade med medicineringen.

Jo, nu minns jag! Kissade på mig för länge sedan när jag hoppas på mina flickors stora studsmatta. Inte så kul! Pinsamt gick jag därifrån utan att säga ett ord.

KRAMAR Anna

Svar
Anonym 27 april, 2017 - 17:42

Hej! Stark du är fina Tina som vill& vågar berätta. Bra oxå att det finns hjälp. Är så glad för din skull att du fått hjälp & att det finns nåt att göra. Varm kram till dej.
Helene. (HELENESTUND)

Svar
Home2Tiny 28 april, 2017 - 08:43

Hej Helene. Ja det har varit en tung period, som du säkert märkt har jag tagit en paus från Insta, känner att jag inte orkar med alla sociala kanaler än….. Men hoppas att jag snart är tillbaka även där. Tack för dina ord, de värmer ska du veta. Kram Tina

Svar
Anonym 27 april, 2017 - 18:20

Du är en så stark kvinna och verkar så otroligt vis! Tack för att du delar med dig av smått och stort, av glädje och sorg, av positiv och negativt! Kram Marie-Louise

Svar
Home2Tiny 28 april, 2017 - 08:46

Tack rara Marie-Louise. Ja livet är en ständig berg och dalbana och nu hoppas jag mest på en topp, dalen har jag på tok för länge varit i. Så vi håller tummen för en solig helg då brukar saker och ting kännas betydligt bättre. Varm kram till dig från mig. Tina

Svar
Anonym 27 april, 2017 - 18:55

Så himla skönt att höra att det finns hjälp – guld värt ju – och att du fått bukt med det. Ingen förtjänar sånt elände så nu håller vi tummar och tår för att du slipper problemet framöver.
Massa styrkekramar till dig fina Tina för att du är den du är och vågar lyfta ett väldigt känsligt problem! ♥♥♥

Svar
Home2Tiny 28 april, 2017 - 08:47

Tack snälla, ja det var inte helt enkelt att trycka på publiceraknappen, men jag är glad att jag gjorde det. Och nu hoppas jag på en härlig vår där jag kan vara ute mycket…. Önskar dig en mysig och fin helg. Stora kramen Tina

Svar
Kia 27 april, 2017 - 18:56

Åh, kan förstå att det varit jobbigt. Att det känns genant och pinsamt och när du inte kan styra över det själv. Tur att du har fått bukt med det. Finns säkert en hel drös där ute som lider av det och inte vågar söka hjälp.
Ha det toppen!
Kram Kia

Svar
Flower of Fame 28 april, 2017 - 04:15

Så vågligt av dig att berätta. Så skönt att det har rättat till sig med medicin. Håller tummarna att det håller i sig så du kan njuta av livet igen. Ha en härlig fredag Kram Pernilla

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »