883
Idag är det en mindre rolig dag
Har bokat in både sjukhus och tandläkarbesök…..
Tänker som så att det är lika bra att göra sådant på en och samma dag, sen är det klart liksom. Och jag tröstar mig med att hemma vänta den här godsaken, en citron och lakritskaka.
Tänker som så att det är lika bra att göra sådant på en och samma dag, sen är det klart liksom. Och jag tröstar mig med att hemma vänta den här godsaken, en citron och lakritskaka.
Ja jisses den blev så galet god och vi har redan hunnit äta upp denna och jag har till och med bakat en till. Det är klurigt att baka utan socker och gluten, det kan bli en aningens torrt ibland, men den här gången blev det allt annat än torrt och trist.
Det här är en saftig och smakrik kaka. Jag smaksatte den med mina favoriter citron, vanilj och lakrits, en enligt mig helt magisk kombo.
Det här är en saftig och smakrik kaka. Jag smaksatte den med mina favoriter citron, vanilj och lakrits, en enligt mig helt magisk kombo.
Och jag rekommendera att frysa det som blir över, för har du den kvar i kylen så är risken stor att du gör som jag och går och norpa en bit i tid och otid, farligt gott minsann……
TIPS
Lakritspulver kan man utesluta helt eller ersätta med till exempel pepparkakskrydda, kanel, kardemumma, saffran, kakao eller vaniljstång
Glasyren går utmärkt att utesluta
Jag använde en rund sockerkaksform men det går precis lika bra med en brödform
…………………………………………………………………………………………………………………………………………
CITRON OCH LAKRITSKAKA LCHF
Ingredienser
150 g smält smör (gärna osaltat)
150 g smält smör (gärna osaltat)
5 ägg
1 1/2 msk Ica sötströ
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1/2 dl pofiber
1 msk lakritspulver
2 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 msk vaniljextrakt
Rivet skal från 1 citron
Glasyr
1 msk äggvita
1 msk citronsaft
Ca 4-5 msk sukrin melis
1 msk äggvita
1 msk citronsaft
Ca 4-5 msk sukrin melis
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och sötströ vitt och pösigt i ca 4 minuter
Häll i det smälta smöret, vispgrädde, crème fraiche, citronskal och vaniljextrakt och blanda väl
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda
Sikta i äggsmeten och blanda väl
Smörj en sockerkaksform och bröa med mandelmjöl
Häll i smeten och sätt in mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr
Låt svalna
Vispa samman alla ingredienserna till glasyren och ringla glasyren på kakan. Låt stelna.
Vispa samman alla ingredienserna till glasyren och ringla glasyren på kakan. Låt stelna.
NJUUUUUUT!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………
Nu jobb en stund innan jag far in till stan.
Ha en fin dag vänner!
Kramisar
T
4 kommentarer
Ser galet god ut! Det blir nog till att baka något här idag!
Kram Jenny
Woooo så gottit &…Vackert!
/Kram finaste
Du får ihop sådana magiska kakor. Tack för receptet.
Kram mamma c
Åhh så gott det låter. Jag ska baka den och bjuda på när jag ar en stor träff här hemma snart. Tack! Kraaaam Pia