Med början på något nytt……

av Home2Tiny
Jag tog en paus
Stängde av mobilen, släckte ner datorn och höll mig borta från allt vad sociala medier heter.

Jag tillät mig två dagar i tystnad, utan allt det brus jag ständigt har omkring mig och tog en allvarlig funderare.

Varför gör jag det här?

Egentligen finns det bara ett svar på det…..
För att det får mig att må sig himla bra.
Jag har skrivit det innan och jag skriver det igen, utan bloggen (och min familj såklart) hade jag gått under.
Den/ni har fått mig att varje morgon ta mig ur sängen och fått mig att fokusera på något som gett mig så mycket positiv energi istället för att låta den smärta som har hållit mig i ett järngrepp under så många år styra.

Utan bloggen hade jag aldrig börjat fotografera och redigera bilder till exempel, något jag idag tycker är det absolut roligaste som finns och helst skulle vilja göra mest hela tiden.

Den har fått mig att lära känna så många härliga människor och jag är så tacksam för all den fina respons jag får.

Varför har jag då kommit till ett vägskäl där jag allvarligt funderar på att sluta blogga när det ger så mycket?

 Såklart finns det inte bara en utan flera anledningar.

En av dem är att jag varje dag, varje minut och varje sekund brottas just med min hälsa. Att ständigt leva med svår smärta tar ut sin rätt och sätter sina spår, både psykiskt och fysiskt.
Allt som oftast är hjärnan inbäddad i en dimma av trötthet och orkeslöshet och det krävs ideligen en kraftansträngning att koncentrera mig på det jag håller på med här och nu. Det är en ständig balansgång att behålla bloggandet som den energiinjektionen den faktiskt är till att det slår över till något som tar musten ur mig och bara gör mig trött och ledsen.

En annan orsak är att jag har låtit mig dras in i det sociala bruset, jämfört mig med alla andra och låtit likes och statistik styra.

Det har gjort att jag tappat mitt självförtroende, blivit osäker på min förmåga och tankar har väckts…..varför ska jag fortsätta när det finns så otroligt många duktiga och inspirerande människor där ute.
Jag kommer ju aldrig kunna ta dessa fantastiska bilder, baka dessa mästerverk, skriva dessa underhållande texter och redigera dessa konstverk som de kan. 

Med andra ord så har jag tillåtit förminskande tankar dämpa min lust för det kreativa, gått in i en tävling där det absolut inte finns någon vinnare och låtit frustration genomsyra mitt skapande.
Så otroligt dumt och förringade.

Så vad har jag kommit fram till….

Under de här dagarna har jag tagit ett steg tillbaka, försökt se mitt skapande och bloggande med andra ögon…..och det har inte bara varit nyttigt utan också en nödvändighet för att komma fram till …………..att jag faktiskt vill blogga……..

Varför skulle jag plocka bort något ur mitt liv som ger mig så mycket tillbaka?

Ur hälsosynpunkt är det ändå så att bloggen ger så mycket mer än den tar.
Även om jag ibland pushar på för mycket så är det ändå något positivt som kommer ur det.

Det jag ändå måste lära mig och acceptera är, att när orken inte räcker till får det vara så, om det inte blir ett inlägg just den dagen, jamen det kommer en morgondag….

Sen måste jag låta min kreativitet ta sin plats och sluta att jämföra mig mig med andra. Det kommer alltid vara någon som är “bättre” och så ska det vara.
Jag ska istället försöka vända på det, låta deras skapande bli en outsinlig källa för inspiration och se det som en utmaning att själv hela tiden utvecklas.

Att blogga är för mig så mycket mer än tips, inspiration och kanske för många det där lite “ytliga”.
För mig har det varit och är en inre resa, jag lär känna mig själv, utmanar mig själv och ger mig chansen att utvecklas och det vill jag inte för något smör i Småland vara utan.

Så kära vänner, ni blir inte av med mig……I´m back……..

Från mitt hjärta TACK!
Jag har läst era kommentarer flera gånger om och varje ord lägger sig som mjuk bomull ända in i själen.

Jag blir rörd och berörd och jag hoppas verkligen ni förstår hur mycket det betyder för mig.

 Ni har verkligen gett mig en kick i rätt riktigt och fått mig att förstå att ni är många som uppskattar det jag gör, vilket får mig att vilja mer.

Så kanske ändå…….. är det här en början på något nytt

Med kärlek

Tina

LIKNANDE INLÄGG

38 kommentarer

Razzy 23 april, 2017 - 08:50

Åh goa vännen vad glad jag blir. Du är en underbar bloggare som ger mig jättemycket med tips och inspiration genom din blogg. Kram Eva

Svar
Kajsa 23 april, 2017 - 09:27

Hej igen . Å vad roligt att du stannar kvar. Jag har också fått mej en funderare, läser några bloggar varje dag , men kommenterar nästan aldrig . Nu har jag förstått hur viktigt det är att ge en kommentar , stor eller liten tillbaka . Jag bloggar inte själv , men tycker det är så roligt att ta en stund vid min dator med favoritbloggarna , särskilt de med tjejer runt min egen ålder Ha det så bra , skriv när du orkar o känner för det. Kajsa 52

Svar
Home2Tiny 24 april, 2017 - 06:57

Tack snälla Kajsa för dina ord som både peppar och gör mig så otroligt glad. Ha en härlig start på veckan. Kram Tina

Svar
Monika 23 april, 2017 - 10:04

Vad glad jag blev att hitta ett blogginlägg från dig idag. Vet inte vad du läser för bloggar, de har inte jag hittat. Finare bilder än dina och läckrare mat och bak än ditt finns inte, i alla fall inte i mina ögon. Gillar också tonen i dina texter, skulle inte stå ut om allt var glittrigt, glättigt och polerat. Lycka till och gör inlägg när du orkar och känner för det.
Kram Monika

Svar
Home2Tiny 24 april, 2017 - 06:58

Men Monika vet du hur glad du gör mig med dina ord, såååå otroligt. De värmer och jag blir bara så peppad av att fortsätta. Tack från mitt hjärta. Kram Tina

Svar
ime 23 april, 2017 - 10:32

Men så skönt att du inser att du behövs i bloggvärlden! Du har en alldeles egen ton och vackert skrivande och fantastiska bilder. Du ska inte jämföra dig med andra eller jaga likes eller statistik. För du är du. Många s k kändisbloggare har inte ett bra språk, det kan vara stavfel och grammatiska fel så man häpnar. Så statistik säger inget om hur bra det är. Din blogg andas kvalitet!! Ha det så bra och berätta gärna hur sonen har det!
Kram

Svar
Lena - gott för själen 23 april, 2017 - 10:38

Men åh vännen! Vad glad jag är att du inte slutar! Du levererar fantastiska bilder och kanonbra texter! Låter bra att du försöker ta bort det där jämförandet och istället försöker att bara bli inspirerad. Jag är så glad att jag har lyckats hålla mig ifrån prestigen och kraven och bara försöker blogga för att det är roligt och när jag känner för det. Har inte det minsta dåligt samvete då jag hoppar över en dag eller två.

Hoppas du kan lyckats behålla kreativitets- och må-bra-känslan över bloggandet!

Kram Lena

Svar
✫ Fru Eriksson 23 april, 2017 - 10:43

❤️ ………
/Kramen om!

Svar
Anonym 23 april, 2017 - 11:38

Hurraaaa!! ��

Svar
Home2Tiny 24 april, 2017 - 07:10

Tänk vad ett hurra kan få mig på så gott humör, log ända upp till öronen. TACK:):)

Svar
Mamma C 23 april, 2017 - 11:43

Låter toppen till det du har kommit fram till. Och jag är jätteglad att jag hittade dig här ute i blogglandia. Ha en fin söndag.
Kram Mamma C

Svar
Anonym 23 april, 2017 - 12:30

Vad glad jag blir att du fortsätter att blogga! Mina bästa stunder på dagen är när jag tittar in hos dig och får härliga LCHF recept och andra fina bilder som du delger oss! Har själv ständig smärta sedan -90 och förstår precis hur du känner dig, men du är en sån inspiration för oss med ständig värk.Ser framemot många fina stunder i fortsättningen, kram till dig från Maritha

Svar
Home2Tiny 24 april, 2017 - 07:19

Blir så otroligt glad för dina ord Maritha, ord som värmer och peppar mig till att fortsätta med bloggen. Känner så med dig när det gäller värken och ingen blir gladare än jag om jag på något sätt med mina inlägg kan få dig att må en smula bättre. Skickar en stor och varm kram till dig. Tina

Svar
Anonym 23 april, 2017 - 14:46

Vad härligt å höra att du finns kvar här! Det viktigaste är nog att inte känna press över att prestera ett visst antal inlägg utan följa känslan. Å i jämförelse med andra så slår du de med hästlängder! Stor kram Åsa

Svar
Home2Tiny 24 april, 2017 - 07:21

Men tack söta Åsa, nu blir jag en aningens generad över en sådan fin komplimang. Du ska veta att dina ord gör mig så glad och får mig att må så himla bra. Återigen tack. Stor varm kram TIna

Svar
Anonym 23 april, 2017 - 16:43

Hej fina Tina! Så glad jag blir. Ja skriv när du orkar&känner för det. Vi finns ju här inte för hur ofta du skriver utan för det du skriver &sen dina underbara bilder är ju ren njutning . Sköt om dej.
Varm kram. Helene

Svar
Home2Tiny 24 april, 2017 - 07:22

Tack fina Helene. Ord som jag behöver höra och ger mig den där kicken till att fortsätta. Stor varm kram Tina

Svar
Jeanette 23 april, 2017 - 17:46

Vad härligt att du bestämt dig för att fortsätta skriva här! Hoppas att du har en fin söndag och trivs med ditt beslut att fortsätta. Jag tror att du ska känna mest vad du vill själv, hur ofta du vill skriva nya inlägg och inte känna dig tvungen att leverera varje dag för att du tror att vi läsare förväntar oss det. Fortsätt med den typen av inlägg som du har, men känn inget tvång utan leverera när du bra lust och ork. Vi finns här❣️
Kram J

Svar
annamaria gunnarsson 23 april, 2017 - 18:39

Blir så glad åt ditt beslut! Har knappt vågat mig in här för att se om "du finns kvar" så jag blev riktigt glad nu!

kram!! //MariaG

Svar
Home2Tiny 24 april, 2017 - 07:29

Tack rara Anna-Maria, dina ord gör mig så grymt glad att jag blir riktigt rörd. Stor varm kram Tina

Svar
Anonym 23 april, 2017 - 19:25

Åh du fina. Såååå roligt att få fortsätta läsa. Följer dig varje dag men kommentarer inte så ofta. Älskar din blogg. Hur många recept har jag inte använt mig av
Så underbara. Det måste vara fruktansvärt att ha ont varje dag. Stackars fina du. Sköt om dig och blogga när du orkar. Kraaaam Inger

Svar
Home2Tiny 24 april, 2017 - 07:31

Åååå vad glad jag blir att du provar och gillar mina recept. Tack snälla för dina peppande och värmande ord, sådana som gör att jag vet att jag tagit rätt beslut att fortsätta. Stor varm kram Tina

Svar
Ekenäsliv 23 april, 2017 - 19:47

Tina… Jag tänker bara så här: Du är en såååå otroligt vacker person, verkligen från djupet av mitt hjärta <3
Många varma kramar Anna

Svar
Hemma på Sjuan 23 april, 2017 - 20:30

Åhh detta inlägg kom rätt in i hjärtat på mig. Jag har också tagit en liten paus. För att jag också brottas med en smärta, en ständig ångest som håller mig vaken på nätterna och gör att tårarna kommer väldigt lätt. Men min smärta är inte fysisk, jag vet att min försvinner men du får kämpa med din dagligen. En j-a stuga kan man sälja inget att oroa sig över… Och jag känner också igen mig när det gäller jämförandet…
Kul att du fortsätter med din blogg för den är väldigt givande. Kram Suss

Svar
Mia 23 april, 2017 - 20:40

Men underbara du… vad hade jag gjort utan din blogg… jag älskar den… det du skriver och delar med oss… bilderna du visar… du är ju bara bäst liksom =) Jag ska säga dig att jag kan vänta både en och två dagar på ett inlägg, det är lugnt… kör på i den takt som passar dig.. du kommer alltid ha dina läsare kvar ändå… "den som väntar på något gott" heter det ju. Stooooor kram min fina

Svar
Maria Johansson 23 april, 2017 - 20:42

Det var ett bra beslut Tina! Jag tycker väldigt mycket om din blogg, att du delar med dig av hur mår och att inte allt är så "bloggigt perfekt" gör bloggen än mer intressant. Jag tycker att du är otroligt talangfull på så mycket och är glad att du vill dela med dig! Många varma kramar till dig!

Svar
Home2Tiny 24 april, 2017 - 07:48

Maria ett stort och innerligt tack. Du ska veta att dina ord träffade mig rakt i hjärtat och gjorde min dag. Stora varma kramen Tina

Svar
House and Garden by Bia 23 april, 2017 - 20:55

Ett fint inlägg och jag tycker det är kul att du fortsätter blogga ;))
Jag fortsätter nog också, trots att jag vet att jag inte har så många läsare just nu…men att blogga är roligt och jag bloggar inte varje dag heller…man gör det man känner för och näär man känner för det ;))…så " kör på ett tag du med " ;))
Kramis bia

Svar
Kakaobönan 24 april, 2017 - 06:41

Finaste Kramiz-Tina vad glad jag blir nu. Du som tar de allra finaste av bilder och som bjuder på så mycket härligt och inspirerande hela tiden. Jag läser alla inlägg men har blivit helt urkass att kommentera en endaste blogg nu för tiden. Kanske dags att skärpa mig lite. Vet ju själv att bloggandet blir så mycket roligare när man får respons. I min värld är du en hjältinna!
Kramar Pia

Svar
Home2Tiny 24 april, 2017 - 15:55

Fina Pia vad glad jag blir för dina ord, ord som betyder mycket och peppar när man är en smula nere. Nu finns det liksom ingen tvekan om att jag tog rätt beslut…. Stor varm kram. Tina

Svar
Anonym 24 april, 2017 - 12:21

Så fint att du stannat upp och funderat över allt det här. Ibland är det verkligen nödvändigt. Är så glad för din skull att bloggandet ger dig en massa glädje. Och såklart är jag hemskt glad för att du vill fortsätta att dela med dig av dina ord och bilder – när du har ork och lust! Jag har följt dig sedan Himmelska Havrekakor som jag hittade hit genom för ett antal år sedan. Du har hjälpt mig upp ur sängen tuffa dagar! För mig är du fantastisk och jag tycker alltid om att gå in och "träffa" Tina en stund. Var rädd om dig. Varm kram Mathilda

Svar
Home2Tiny 24 april, 2017 - 15:49

Tack rara Mathilda vad glad jag blir att du vill hänga med mig här inne::):) Dina ord värmer ända in i hjärteroten. Ta hand om dig fina. Stor varm kram Tina

Svar
Milla 24 april, 2017 - 20:17

Vilket innerligt inlägg du skriver, det känns in i själen hur du känner. Du kämpar så ofattbart, såklart blir det övermäktigt ibland på många vis. Jättefint att du vill hänga kvar och gör det i din takt och ton. Det är just det som är så viktigt, att det inte enbart ska bli "proffsbloggare" kvar, då tror jag det liksom kommer att självdö. Jag har hängt i bloggvärlden i över 10 år och följt så många fina, men som valt att lämna bloggeriet av många olika orsaker. För visst tar det mycket tid och kraft, och det är väl där jag är men det känns fint att det ändå är så många andra som även kämpar med det. Massor av kramar Milla

Svar
Adela 25 april, 2017 - 08:21

Klart du ska vara kvar fina!❤️
Du har så mycket att ge och är en sån varm person!
Jag älskar dina bilder, texter, tips m m.
Själv bloggar jag när tiden finns, lusten och inspirationen, inte för att jag måste och har sänkt garden att leta läsare☺️
Låt dig själv bestämma när du vill och hur du bloggar��
Stor, stor kram❤️
Adela

Svar
Anonym 27 april, 2017 - 17:11

Men åhh, jag hinner sällan läsa bloggar men din går jag med jämna mellanrum in och läser många dagar åt gången, jag älskar att du inte visar och skriver om ett perfekt liv, att du gör underbara recept, men jag hatar att du mår dåligt, men ändå känner jag så väl igen mig även i det, mitt reumatiska syns inte heller utåt, du är en underbar människa följa <3 /Clpippi

Svar
Home2Tiny 28 april, 2017 - 08:37

Tack snälla fina. Blir så glad att du kikar in till just mig och jag önskar av hela mitt hjärta att jag på något sätt kan få dig att må en smula bättre i ditt mående. Ta hand om dig. Stor varm kram Tina

Svar
Anonym 27 april, 2017 - 22:54

Hej,
Jättefint skrivet. Är så glad att du tänker fortsätta. Jag älskar när du delar med dig. Tycker det är tråkigt med glättiga bloggar där allt är bara yta.
Kram Lotta

Svar
Home2Tiny 28 april, 2017 - 08:39

Tack snälla Lotta. Dina ord betyder så mycket ska du veta. Önskar dig en mysig och fin helg. Kram Tina

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »