1,K
Vaniljkräm
50 g Philadelphiaost
25 g rumsvarmt osaltat smör
1 msk sukrin melis
1 tsk vaniljextrakt
150 g mörk choklad
Är du fikasugen?
Kanske inte nu såhär vid lunchtid, men sen framåt tre-snåret brukar det börja att dra åtminstone i min fikanerv… och på helgen är det enligt mig ett måste att ha något smarrigt till kaffet (i och för sig har jag det varje dag, he, he….)
Hur som haver bakade jag för någon dag sedan de här gudomligt goda citronkakorna med en vaniljkräm emellan och jösses så goda de blev.
Hur som haver bakade jag för någon dag sedan de här gudomligt goda citronkakorna med en vaniljkräm emellan och jösses så goda de blev.
Och i vanlig ordning så är de superduperenkla att baka och tar inte alls särskilt lång tid heller för den delen.
Så prova, då har du en kokoskaka med en frisk citronsmak och en len vaniljkräm till fikat idag, inte så dumt om jag får säga det själv…..
TIPS
Låt kakorna svalna helt på plåten och delar dem därefter i halvmånar
Jag använder för det mesta osaltat smör när jag bakar, för att själv kunna reglera saltmängden, men såklart går det att använda normalsaltat smör
I stället för vaniljextrakt i krämen går det lika bra att använda vaniljpulver eller en vaniljstång
Jag använder för det mesta osaltat smör när jag bakar, för att själv kunna reglera saltmängden, men såklart går det att använda normalsaltat smör
I stället för vaniljextrakt i krämen går det lika bra att använda vaniljpulver eller en vaniljstång
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
CITRONKAKOR MED VANILJKRÄM LCHF
Ingredienser ca 15-20 st
200 g kokosflingor
2 ägg
50 g smör
1 tsk vaniljextrakt
1 1/2 msk honung
Rivet skal från 1 ekologisk citron
1 1/2 msk honung
Rivet skal från 1 ekologisk citron
Vaniljkräm
50 g Philadelphiaost
25 g rumsvarmt osaltat smör
1 msk sukrin melis
1 tsk vaniljextrakt
150 g mörk choklad
Så här gör jag
Sätt ugnen på 175 grader
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret
Blanda smöret med kokosflingor, honung, vaniljextrakt och citronskal
Vispa upp äggen
Blanda med resten av ingredienserna
Klicka ut ca 15-20 st rundlar på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem
Gräddas i ca 8-10 minuter till de är gyllenbruna
Låt svalna på plåten
Rör ihop färskost, smör, sukrin melis och vaniljextrakt till en slät smet.
Dela kakorna i halvmånar och bred vaniljkrämen på den ena och sätt ihop kakorna
Låt stå i kylen en stund
Smält chokladen och doppa ena kanten på kakorna i chokladen
Låt stelna i kylen
NJUUUUUUT!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Ha en härlig lördag vänner!
Kramisar
T
T
15 kommentarer
Hallå men åååå va smarrigt det där såg ut…nu blev jag sugen på att åka hem o baka bums…;) Kram Katarina
Idag om något hade jag behövt sådana goda mumskakor. Du är så duktig i köket och bakom kameran! Kram Eva
Låter hur gott som helst och bilderna är jättefina som alltid.
Kram Mamma C
Mmmm…Dé låter som "min" kaka hihi & Waooo vilka vackra foton!
/Kram i vårsolen
Ser såå smarrigt ut!!
Ha en trevlig helg!
Kram kram
Så sugen jag blir, ser jättegoda ut.
Supersnygga bilder som alltid
Ha en mysig kväll
Kram Maria
De ser väldigt goda ut!
Åh så gott det ser ut 😀
Citrus är en favorit! Du borde starta ett konditori. Jag skulle köpa ett helt litet gäng!
KRAM Anna
Mums så goda dom ser ut. Du är verkligen duktig på att baka du. Jättefina bilder. Kraaam Pia
Vilken tur att jag såg ditt recept innan jag far och handlar nu idag, i kväll blir det citronkakor till kvällskaffet! De ser underbara ut!
Tack snälla Anneli och jag lovar att kakorna är supergoda också. Önskar dig en härlig dag. Kram Tina
Ser supergott ut. Hoppas du har en härlig helg. Kram Pernilla
kikar in & hittar alltid fina saker här 🙂 o dessa måste jag baka ser smarriga ut 🙂 o jag förstår att ditt mamma hjärta värker när sonen åker 🙁 men som du säger själv har vi barnen till låns …stor kram å fin söndag
Har i dag bakat dessa åh så goda Tina mums mums tack för recept kram