För dig som är chocoholic… Chokladpaj med salt topping och pistagenötter lchf

av Home2Tiny
Men hörrni idag tror jag minsann att våren kom
Här är ett strålande väder och jag har typ mungiporna uppe vid öronen.
Dels för att solen gör att det spritter i hela kroppen av vårkänslor och sen kommer de bästa och finaste vännerna ikväll, jag menar då kan man faktiskt inget annat än vara på ett toppenhumör.
Och även om jag har lite att pyssla med så kommer jag allt slinka ut i två minuter för att få en liten d-vitaminboozt.
Och då såklart med en kopp kaffe i handen och tyvärr inte den här godsaken men något annat.
Ja jisses är du baksugen måste du veva ihop den här chokladpajen, mums filibabba säger jag bara, speciellt om du är en lika stor chocoholic som jag är.
Len, smakrik chokladtryffel i ett knaprigt mandelskal, strösslat med flingsalt och crunchiga pistagenötter, japp man kommer till chokladhimlen direkt.Och det bästa av allt…..den är plättlätt att baka, prova vetja!

TIPS
Håll koll på pajskalet i ugnen det får inte brännas och bli för torrt och tråkigt.
Vill man ha andra nötter än pistage går det lika bra, varför inte cashew eller pekannötter
Gillar man inte kombon salt och choklad skippa saltet men testa för jag lovar det sätter liksom den där extra touchen som gör pajen så galet god.
Serveras kall med en klick lättvispad grädde och färska bär
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
CHOKLADPAJ MED SALT TOPPING OCH PISTAGENÖTTER LCHF

Ingredienser en stor paj

 

Pajskal
4 dl mandelmjöl
50 g smör
1 msk fiberhusk
1 msk Ica sötströ
1 tsk vaniljextrakt
2 äggulor
2 msk vispgrädde
Tryffel
250 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt
2 msk honung
50 g rumsvarmt smör 

Så hör gör jag
Pajskalet
Kör ihop mandelmjöl och smör i en matberedare.
Lägg i övriga ingredienser och kör till det blir en deg. Skulle den vara något lös tillsätt lite mer mandelmjöl.
Lägg degen på ett fat och ställ den i kylen ca 30 minuter
Sätt ugnen på 175 grader.
Tryck ut degen i en pajform och grädda i ugnen ca 8-10 minuter, håll
koll så att den inte bränns, pajskalet ska inte bli för torrt
Ta ut pajskalet och låt det svalna helt

Tryffel

Hacka chokladen till tryffeln och lägg i en skål.
Häll vispgrädde och honung i en kastrull och ta av från plattan precis när det börjar att koka.

Häll över chokladen och vaniljextrakt.
Rör tills chokladen har smält. Rör ner smöret lite i taget och se till att smöret smälter ordentligt.
Låt sedan tryffeln svalna något i rumstemperatur
Häll över tryffeln i pajskalet och strössla flingsalt över
Ställ pajen i kylen så tryffeln stelnar
Strax innan serveringen hacka pistagenötter och strössla runt pajen
Dekorera med jordgubbar och servera pajen med lättvispad grädde
NJUUUUUT!!!!
…………………………………………………………………………………………………………………………………
Nope här kan jag inte sitta längre…..dags att fixa med mat och annat.
Ha den bästa dagen vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

6 kommentarer

✫ Fru Eriksson 11 mars, 2017 - 08:51

Wooooooo underbart ……….
/Kram finaste!

Svar
anettan 11 mars, 2017 - 14:26

Mums vad gott. Kram Anette

Svar
Mamma C 11 mars, 2017 - 14:57

Jisses, så gott och vilka bilder. Man vill grabba tag i pajen från skärmen.
Kram Mamma C

Svar
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★ 11 mars, 2017 - 18:23

Åh gud låter ljuvligt 😀

Svar
Kamillas Kamera 11 mars, 2017 - 21:02

Jisses så god pajen såg ut att vara. Toksnygga bilder.

Kram på dig.

Svar
Mittgodastefinaste 12 mars, 2017 - 07:46

Guuuud så gott det ser ut! Älskar desserter med salta inslag!

Kram Jenny

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »