Citron och marängpaj, socker och glutenfri

av Home2Tiny
Den är redan slut, ja pajen alltså….
Det sa typ slurp sen fanns det endast några smulor kvar på fatet. Ja jösses så god om jag nu får vara så fräck och klappa mig själv på axeln.
Verkligen en av det bästa jag bakat och visst är den något syrlig men det kan man själv styra genom att tillföra mer eller mindre sötning.
Ni vet att jag är en liten tjötmaja om det här att smaka av och själv lita på sina smaklökar, recept är super att ha, för att ha en grund att gå efter, men hur godsaken ska smaka i slutändan, ja det bestämmer man själv.
Med andra ord är jag alltid proppmätt efter att jag har bakat och lagat mat, he, he för här provsmakas det typ mest hela tiden.
I alla fall, testa att baka den här pajen med ett tunt mandelskal, len citronkräm och ett fluffigt marängtäcke, är helt säker på att du kommer att älska den och jag själv önskar innerligt att jag hade en bit kvar i kylen.
TIPS
Gör gärna lemon curden någon dag innan så går pajen betydligt fortare att göra.

Pajen kan förvaras någon dag i kylen, men är absolut godast direkt när marängen är extra fluffig


…………………………………………………………………………………………………………………………………………

CITRON OCH MARÄNGPAJ LCHF
Ingredienser
Lemon curd
Recept på lemon curd hittar du HÄR
Pajskal
4 dl mandelmjöl
50 g smör
1 msk fiberhusk
1 msk Ica sötströ
1 tsk vaniljextrakt
2 äggulor
2 msk vispgrädde
Citronkräm
Lemon curd från ovanstående recept
1 dl grekisk yoghurt
Ca 3 dl vispgrädde
Maräng 
6 äggvitor
3/4 dl Ica sötströ
Så här gör jag
Gör helst lemon curd någon dag innan.
Pajskalet
Kör ihop mandelmjöl och smör i en matberedare.
Lägg i övriga ingredienser och kör till det blir en deg. Skulle den vara något lös tillsätt lite mer mandelmjöl.
Lägg degen på ett fat och ställ den i kylen ca 30 minuter
Sätt ugnen på 175 grader.
Tryck ut degen i en pajform och grädda i ugnen ca 10-15 minuter, håll koll så att den inte bränns, pajskalet ska inte bli för torrt
Ta ut pajskalet och låt det svalna helt
(Jag lät mitt pajskal vara i frysen i några minuter innan jag la i citronkrämen)
Citronkräm
Vispa grädden fast, blanda ner grekisk yoghurt och lemon curd. Smaka av, är den för syrlig tillsätt mer sötning som till exempel honung eller Ica sötströ
Maräng 
Sätt ugnen  på grillvärme
Vispa äggvitorna med hälften av Ica sötströ till en maräng. När marängen
är fast och glansig häll i resten av Ica sötströ och vispa ytterligare 2
minuter
Lägg i citronkrämen i pajskalet. Spritsa eller klicka ut marängen så den täcker hela citronkrämen
Sätt in pajen i ugnen med ugnsluckan öppen. Gratinera i ett par minuter tills marängen fått färg, håll koll så att den inte bränns.
Ta ut pajen och servera den antingen med en gång eller låt den svalna något.
NJUUUUUT!
 …………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Här är det fortfarande lite sjukstuga, men fika måste man ju alltid och som tur är har jag ett nytt recept jag måste testa så jag trotsar bassiluskerna och ställer mig vid spisen en stund.
Ha en glad dag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

12 kommentarer

✫ Fru Eriksson 11 februari, 2017 - 10:16

Wooooooo TACK så Hjärtligt för detta ljuvliga Recept & Foto ♡ …
/Kram finaste & ha en underbar dag!

Svar
House and Garden by Bia 11 februari, 2017 - 11:51

Åh nej så gott, sitter här och är fikasugen efter lunchen !!
Får nog vänta med något gott till kaffet i eftermiddag då vi ska ut och äta på en restaurang mannen och jag ;)….sen skyndar vi oss hem till mello, för den får man inte missa, jag gillar den skarpt, hihi…en del tycker det är skit, hehe…men smaken är som…..
Önskar dej en mysig helg och hoppas du snart är frisk !!
Kram

Svar
Ljuva Magnolia 11 februari, 2017 - 16:51

Nom nom nom så gott!!! När bjuder du mig på fika då? Hehe, till sommaren brummar jag nog ner och våldgästar pajbuffén =)

Hoppas du mår fint Tina, visst är det skönt att vi går mot ljusare tider nu! Idag har vi suttit med näsan i solen en stund, men bara en kortis för jag har världens hosta.. så segt.

Kram och ha en fortsatt go lördag!
Catta

Svar
Cat 11 februari, 2017 - 17:38

Mmmmm citronmarängpaj är en av mina absoluta favoriter 🙂 Även om jag precis slet ut en plåt hallonblondies från ugnen, blev jag ju sugen på att baka igen.
Ha de gott. Kram, Catarina

Svar
Mamma C 11 februari, 2017 - 18:01

Sååå gott det där lät.
Kram Mamma C

Svar
No34 12 februari, 2017 - 07:19

Ser ljuvligt gott ut, och fantastiska bilder…! Söndagskram från Kate

Svar
Kamillas Kamera 12 februari, 2017 - 08:05

Ljuvliga bilder. Jag har redan sparat ditt recept på pajen. För många år sedan bakade jag ofta citronmarängpaj. Så gott!!!

Ha en fin söndag.
Kramis.

Svar
Hemma på Sjuan 12 februari, 2017 - 09:19

Bra med nya receptet, här undviker jag socker nu så då är det perfekt med lchf men än så länge har det mest blivit dadel och chokladbollar 🙂 Kram Suss

Svar
Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna 12 februari, 2017 - 13:46

Åh så gott det ser ut 😀

Svar
Anonym 18 mars, 2017 - 17:39

Hej Tina! Hur mycket lemon curd skall det vara i krämen? Kram från Clpippi

Svar
Home2Tiny 19 mars, 2017 - 08:44

Hej Jag brukar använda mig av all lemon curd som blir på det receptet, men smaka av är mitt tips, tycker du den blir för syrlig tillsätt mer sötning eller ta lite lemon curd åt gången. Ha en fin dag. Kram Tina

Svar
Anonym 20 mars, 2017 - 19:23

Ha ha ha hoppades du skulle säga hälften så jag kunde äta upp resten av curden med lite keso o grädde, jag älskar verkligen din lemon curd!

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »