Minimalistisk inredning, färglöst och torftigt eller harmoni och lugn?

av Home2Tiny
Oj vad ni var många som kikade in igår
Så himla kul och jag säger -Varmt välkomna till alla er nya läsare, hoppas ni ska trivas här hos mig och ni andra härliga trogna läsare som hängt här länge säger jag som till en god vän
 -Tja, läget så här en söndag?

I alla fall, innan de där basiluskerna anföll mig för några dagar sedan fick jag ett ryck, eller ryck och ryck egentligen är jag bara sådan, att jag då och då måste plocka bort här i svarta huset, rensa på både färg och prylar.

Jag vet inte om det blir för mycket intryck för min ändå överfyllda skalle och då behöver jag jämvikt i den där vågskålen, något som gör att det det blir balans, med andra ord det jag inte kan rensa på insidan får jag göra på utsidan……

Förstår ni hur jag menar då? Ibland kan sådant där vara lite svårt att sätta ord på nämligen….

För många upplevs säkert det här som väldigt färglöst och torftigt och jag kan till viss del hålla med, färg är en energihöjare på alla sätt och prylar skapar ett personligt hem, men jag har nog alltid varit minimalistisk i min inredning och för mig ger det här ett lugn. 


Så resultatet blev så här:
Inga mattor under borden, alla kuddar med färg rensades bort, pälsplädar och dynor las i lådor och mindre prylar framme.

Visserligen hamnade mattan från sovrummet mellan matplats och soffmyshörnan, men den ligger där på nåder, vi får se om den får stanna.

Så här får det vara en stund, men jag vet att det kommer att smygas in lite färg när den där vågskålen stabiliserats, för hur det än är så gör lite färg tillvaron en betydligt piggare och gladare


Glasvas från Svenskt Tenn hittar du HÄR
Skål från Georg Jensen hittar du HÄR 
Nagel stoff ljusstake hittar du HÄR 
 

Här hänger vi ofta före och efter maten

Le Grand Air soffa hittar du HÄR
Le Gran Air love seat hittar du HÄR
 


Det gamla skolskåpet som jag hittade på Blocket. Med lite omvårdnad och kärlek förvandlades det till ett sådant skåp jag alltid önskat mig


Vår matplats, där vi kan sitta i timmar. Igår satt vi här så länge med killarna och käkade att vi helt glömde av mello…….


Japp det är vitt, vitt, vitt,  men oj vad jag trivs med det…..

Nu ska vi faktiskt ge oss iväg en liiiiten sväng. Jag måste komma utanför dörrarna och andas frisk luft.

Ha en fantastisk dag vänner!

Kramisar
T

9 kommentarer
0

LIKNANDE INLÄGG

9 kommentarer

House and Garden by Bia 12 februari, 2017 - 11:17

Fräscht och lugn harmoni hos dej ;)….att trivas är ju A och O, så kör på 😉
Hoppas din söndag blir skön.
Ha det gott och sköt om dej !
Kram

Svar
Wikers Liv 12 februari, 2017 - 11:36

jag förstår vad du menar med lugn och harmoni. För mig är det också jätteviktigt att mitt hem andas lugn och harmoni eftersom mitt jobb är så fyllt av färg och intryck. För mig är det viktigt att det är ordning och reda och lugn bas i färgerna. Sedan plockar jag också fram och tillbaka med färger på kuddar 😉 Dock kan jag inte leva i ett hem som är FÖR vitt, för det ger mig inget varmt lugn. Behöver ha lite "tyngd" också, om du förstår hur jag menar. Det är som du skriver, svårt att förmedla i skrift 😉
Ser jättefint och fräscht ut hemma hos dig! Städat och snyggt!
Ha en fortsatt fin söndag!
Kram/Maria

Svar
Mamma C 12 februari, 2017 - 11:41

Du/ni har det så fint och att man trivs är ju det viktigaste.
Kram Mamma C

Svar
Flower of Fame 12 februari, 2017 - 12:18

Supersnyggt med det vita. Håller med att det är en tid nu när man både vill plocka bort och rensa. Inte bara det som är framme utan även i skåpen känner jag för att rensa. Ha en fin söndag Kram Pernilla

Svar
Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna 12 februari, 2017 - 13:11

Blev jättefint 🙂

Svar
Channal 12 februari, 2017 - 18:02

Alltid så fint hemma hos dig! Smakfullt och elegant.

KRAM Anna

Svar
No34 12 februari, 2017 - 18:21

Stilrent och fräscht , men jag vill nog ha in lite mer textil inne hos mig. Men… inte för mycket!! Svår balans där….
Söndagskram från Kate

Svar
Hanna 12 februari, 2017 - 20:12

Du har det så himla fint!

Svar
Ekenäsliv 12 februari, 2017 - 21:21

Tro mig Tina när jag säger att jag förstår PRECIS hur du menar…
Min hjärna har ju liksom kokat totalt över här och jag har hjärnsläpp mest hela tiden… men jag går ändå in i den nya veckan med ett en slags lättnad då vi tagit ett stort beslut här hemma. Som vi kommer må mycket bättre av som familj.
Och vi rensar, allt som vi inte använder ska nu bort.
låter konstigt kanske, men det är en process vi behöver.
Suss gott!
Kramar Anna

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.