Lika bra att frossa ordentligt, semmelkladdkaka lchf

av Home2Tiny
Jamen det är väl lika bra att fortsätta i det här semmelspåret…
det är ju liksom den tiden nu, så det är väl lika bra att frossa ordentligt.
Den här gången bakade jag en semmelkladdkaka som blev supergod.
Glutenfri och med riktigt härlig kardemummasmak, jag skulle vilja säga att den inte helt oväntat smakade som en semla……..häpp!!

TIPS
Som sagt håll koll på kakan i ugnen så den inte blir för torr…..
Använd hela kardemummakärnor som du själv maler, då kommer smaken betydligt mer fram.
Jag låter även några kärnor vara hela så det blir som en riktig kardemummaexplosion i munnen, men det är såklart en smaksak.
Jag använder riven bittermandel för att få en tydligare mandelsmak i kakan
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
SEMMELKLADDKAKA LCHF
Ingredienser
Steg 1
2 dl mandelmjöl
1 msk Ica sötströ
1 äggvita
Steg 2
100 g smält smör (osaltat)
1 1/2 dl mandelmjöl
1-2 st riven bittermandel
1 tsk vaniljextrakt
1 msk Ica sötströ
2 ägg
1 äggula
2 msk stött kardemumma
Så här gör jag
Sätt ugnen på 180 grader
Smält smöret och låt det svalna
Pensla en springform, ca 20 cm med smält smör och strö lite mandelmjöl i botten.
Kör ingredienserna i steg 1 i en matberedare till en mandelmassa
Stöt kardemummakärnorna.
Tillsätt ingredienserna i steg 2 i mandelmassan och vispa ihop allt ordentligt.
Häll smeten i springformen och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter beroende på ugnsvärme
Låt kladdkakan svalna helt, ställ den gärna i kylen en stund och dekorera den med vispgrädde och kakao strax innan servering.
Servera eventuellt lättvispad grädde till
NJUUUUUUT!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Nu ska jag in och fota mina fröknar, som jag är oändligt tacksam över att få göra.
Glöm inte det vänner när ni får kallelsen till mammografin, att gå, en undersökning som går fort, gör knappt ont och den räddar liv, bättre livförsäkring finns knappast.
Så dags att ratta (!!!!) in till sjukhuset
Och nu har jag till och med hunnit att styra hem igen eftersom det där med att publicera det här inlägget, det glömde jag fullständigt bort i morse..
Så nu är fröknarna fotade, jag har haft några mystimmar med mamsen och just nu sitter jag och njuter av den här goda semmelkladdkakan, min onsdag so far…..
Ha en toppendag vänner!
Kramisar
T

LIKNANDE INLÄGG

9 kommentarer

Ekenäsliv 22 februari, 2017 - 14:01

Allt så det vattnas lite i munnen du 😉
Ha ha trodde först det vara några smö fröknar du skulle fota, men sen fattade jag ju att det var dina rattar 😉
Hoppas det gick bra iaf <3
Ha en fin em!
Kraaaam Anna

Svar
Mamma C 22 februari, 2017 - 15:04

Har sett denna variant på semla på en del bloggar. Blir nog till att prova.
Kram mamma c

Svar
Sabelhagens Olivlund 22 februari, 2017 - 15:46

Så gottigt det ser ut! Tack för receptet.
Hihi, jag trodde du skulle på fotouppdrag med små fröknar:)
Ha det gott
Kram Maria

Svar
Wikers Liv 22 februari, 2017 - 16:39

Ser jättegott ut! Måste nog ge dottern receptet, hon tokgillar både kladdkaka och semla… 😉
Kram/maria

Svar
✫ Fru Eriksson 22 februari, 2017 - 17:50

Mumms ……..
/Kram

Svar
anettan 22 februari, 2017 - 19:19

Mums vad gott och snygg är den också. Kram Anette

Svar
Flower of Fame 22 februari, 2017 - 19:44

Ser smarrigt ut. Visst är det en bra försäkring. Jag var också och fotade mina den här veckan. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Svar
Sallys hus 22 februari, 2017 - 20:10

Hej gumman!
Men ååå va det där ser smarrigt ut du är ju så duktig så man smäller av…
Om vi bodde grannar skulle jag bli smällfet för då skulle jag minsann slinka in var o varannan dag o provsmaka…;)

Stoooooor kraaaaaaam

Svar
Madde / Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna 22 februari, 2017 - 20:51

Åh gud ser galet gott ut 😀

Svar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »